ATENA

Print Friendly, PDF & Email
atenaXL

ATENA
Dan žena 2024.
Rt Sounion, Korint, Epidaurus, Mikena
Termin putovanja: 09.-13.03.2024.

1.dan:      ZAGREB-ATENA
Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu u 14.30h kod šaltera informacija. Let za Atenu zrakoplovom Aegean Airlines A3 781 u 16.30h, s dolaskom u Atenu u 19.20h. Po dolasku, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel u okolici trga Omonia, noćenje.
2.dan:     ATENA
Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Partenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, Parlament, Sveučilište, Predsjednička palača, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk, Zeusov hram i dr. Poslije podne slobodno za odlazak u Novi muzej Akropole gdje se i dalje vrše arheološka iskapanja, ili poznati atenski Arheološki muzej. Noćenje.
3.dan: ATENA-fakultativni izlet KORINTSKI KANAL-MIKENA-NAUPLION-EPIDAURUS-ATENA
Doručak. Slijedi fakultativni izlet u pravcu poznate pokrajine Argolide na Peloponezu koji obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, kraći razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Navečer slobodno za razgled smjene predsjedničke straže ispred Parlamenta na Sintagmi. Noćenje.
4.dan:     ATENA- fakultativni izlet PIREJ-RT SOUNION-GLIFADA
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet prema Pireju. Prolazak kroz grad koji je oduvijek bio atenska luka, a danas je i jedna od najvećih putničkih luka Europe. Vožnja do rta Souniona za koji kažu da je mjesto sa najljepšim zalaskom sunca. Razgled ostataka hrama boga Posejdona. U povratku pauza za kavu ili ručak u Glifadi koja je središte atenske rivijere, poznata po dugoj pješčanoj plaži i pravoslavnoj katedrali sv. Konstantina i Helene s kupolom, smještenoj na sjenovitom trgu s pogledom na Egejsko more. Tu su se smjestile i mnogobrojne dizajnerske trgovine, lokalni butici, prodavaonice nakita i galerije koje pridonose otmjenom ozračju. Oko avenije na obali nalaze se konobe s ponudom plodova mora, vrhunski restorani i elegantni koktel-barovi. Povratak u Atenu u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj taverni na Plaki. Noćenje.
5.dan:    ATENA-ZAGREB
Doručak. Slobodno za posljednji shopping ili pak šetnju i uživanje u starom dijelu grada zvanom Plaka s mnoštvom tipičnih grčkih taverni, restorana, kafića i suvenirnica do polaska autobusa prema zračnoj luci oko podneva. Let zrakoplovom Aegean Airlinesa u 14.45h, te dolazak u Zagreb u 15.45h.

  FM cijena* Redovna cijena
Cijena po osobi u 1/2 sobi 545 eur (4.106,30 kn) 565 eur (4.256,99 kn)
Cijena za 1/1 sobu 660 eur (4.972,77 kn) 680 eur (5.123,46 kn)

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta                         Tečaj konverzije: 7,53450 kn

Treći ležaj: na upit, odrasli puna cijena, dijete do 12g popust  20 eur (150,69 kn)

 Cijena se temelji na min. 20 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Atena-Zagreb s uključenim zrakoplovnim pristojbama (158 eur/1190,45 kn) i naknadama (promjenjivo do puta), prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3/4* u centru na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, pratitelj grupe cijelim putem, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: dodatne obroke, putno osiguranje, ulaznice za objekte od interesa, fakultativne izlete, boravišnu pristojbu (obavezno plaćanje direktno u hotelu cc 2 eur po sobi i po noćenju).

 Fakultativna ponuda, minimum 15 osoba (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta), trenutne cijene /ulaznice se plaćaju dodatno na licu mjesta: izlet Argolida cijena 60 eur (za djecu do 12g 50 eur) , izlet rt Sounion 40 eur (za djecu do 12g 30 eur), večera uz folklorni show na Plaki 50 eur (za djecu do 12g 35 eur)

 Plaćanje ulaznica za arheološke lokalitete* po želji na licu mjesta, trenutne cijene: Akropola 20 eur, Novi muzej Akropole 10 eur, Arheološki muzej 12 eur, Sounion 4 eur, Mikena 12 eur, Epidaurus 12 eur

*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti 

Informacije o letu Aegean airlines:

A3 781           ZAGATH           1630 1920

A3 780           ATHZAG           1445 1545

 Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., HR-AB-01-080326927, Trg bana Josipa Jelačića 4, 10 000 Zagreb. Polica jamčevine br. 298625000220 uplaćena kod Croatia osiguranja d.d, Zagreb. Polica br. 11-7002926276 za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Azur tours putničke agencije .

*First minute cijena važeća za uplate do određenog datuma prije polaska ili do popunjenja mjesta!
Napomena: zadržavamo pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku te ne garantiramo raspoloživost slobodnih mjesta

na polasku/polascima. Važeću cijenu i informaciju o raspoloživosti dobiti ćete u ponudi po vašem upitu.

 

 

Kontaktirajte nas

  NOSITELJ REZERVACIJE

  SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)

  PODACI O SMJEŠTAJU

  OSTALE USLUGE

   

  Da,želim primati obavijesti o akcijama i popustima


  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.