Daleka putovanja – Sejšeli

sejseliXL

9 dana/7 noći već od 5.490 kn

Sejšeli predstavljaju arhipelag legendarne ljepote na zapadnoj obali Afričkog kontinenta, a karakteristične su predivne plaže, tirkizno plavo more i ugodno toplo vrijeme. Zbog toga ne čudi što Sejšele mnogi smatraju najljepšim arhipelagom na svijetu. Nekoliko stotina plaža koje se protežu otocima  Mahe, Praslin i La Dingue, su jedne od najljepših na svijetu. Mnoge od njih su totalno odsječene od ljudi. U ovom ugodnom tropskom raju, temperature rijetko padaju ispod 24 stupnja, a rijetko se dižu iznad 32 stupnja Celzijusa. Na ljetovanju na Sejšelima možete uživati u jedrenju, ronjenju, pecanju, šetnji po otoku, kao i u izuzetnim romantičnim trenucima.

Dugo smatrano kao ekskluzivno odmaralište bogatih i poznatih, ovaj raj na zemlji sada postaje dostupan sve većem broju putnika koji žele da dožive ostvarenje sna o “putovanju svog života”. Ako odlučite da otputujete na Sejšele, uživat ćete u nezaboravnom odmoru, u zemlji vječitog sunca gdje harmonija predstavlja način života.

Službeno ime: Republika Sejšeli

Geografski položaj: u Indijskom oceanu, sjeveroistočno od Madagaskara, oko 1.600 km od obale Afrike

Površina: 455 km2

Broj stanovnika: oko 86.000

Glavni grad: Victoria

Jezik: sejšelski kreolski, francuski i engleski

Religija: katolici 83%, anglikanci 7%, ostali 10%

Vremenska razlika: +3 sata zimi / +2 sata ljeti

Novčana jedinica: sejšelska rupija (SCR)

Kupovina: Popularni suveniri: slamnati šeširi, pletene košare, batik, drvene rezbarije, slike, začini, čaj.

Odjeća: Preporučujemo laganu pamučnu odjeću, šešir, sunčane naočale. Tijekom večeri i dužeg boravka u klimatiziranim prostorima potrebno je imati laganiju vestu. U većini hotela i restorana muškarci su obavezni nositi duge hlače.

Hrana i piće: Sejšelska kuhinja nastala je pod utjecajem francuske, britanske, indijske, afričke i arapske kuhinje te je tako stvorena jedinstvena kreolska kuhinja čije su najznačajnije namirnice plodovi mora kombinirani s raznim začinima, povrćem i tropskim voćem. Piti isključivo flaširanu vodu. Lokalno pivo: Seybrew.

Napon struje: 220V/240V (potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri

Pozivni broj zemlje: +248

Korisna web stranica: www.seychelles.com

Klima: Tropska. Vruće je i vlažno tijekom cijele godine, a prosječna temperatura zraka kreće se oko 29°C. Često pušu povjetarci koji ublažavaju vrućinu. Vremenska razdoblja uvjetovana su monsunima. Od studenog do travnja sjeverozapadni monsuni donose toplo i vlažno vrijeme. Ostatak godine jugoistočni monsuni donose suši zrak, jače vjetrove i valove na moru.

Kontaktirajte nas

  PODACI O DESTINACIJI

  DaNe

  PODACI O KORISNICIMA

  DODATNO

  captcha

   

  Da, želim primati obavijesti o akcijama i popustima


  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.