NAJLJEPŠI DVORCI HRVATSKOG ZAGORJA S KUMROVCEM

trakoscanXL

NAJLJEPŠI DVORCI HRVATSKOG ZAGORJA S KUMROVCEM
23.10. GARANTIRANI POLASCI
jednodnevni izlet

Vrijednost više: Mogućnost ručka u restoranu sa zagorskim specijalitetima.

Program putovanja:
ZAGREB-TRAKOŠĆAN-KUMROVEC-VELIKI TABOR-ZAGREB
Polazak autobusa u 8:00 sati s dogovorenog mjesta. Vožnja do dvorca Trakošćan, simbola Hrvatskog Zagorja, srednjevjekovnog dvorca  iz 16. st. Dvoravc je kulturno dobro te jedan od najznačajnijih spomenika u Hvatskoj. Jedan je od rijetkih koji je sačuvao vlastitu građu a njegovu povijesnu cjelinu čine: dvorac, građevina uz dvorac, perivoj i park šuma s jezerom. Nastavak putovanja prema Klanjcu te odlazak na ručak u Staru Vodenicu gdje ćete imat priliku isprobati pravu zagorsku kuhinju (uz doplatu). Nastavak vožnje prema etnološkom muzeju Staro selo Kumrovec, jedinstveno selo s očuvanim seoskim kućama s prijelaza 19. na 20. stoljeće. U selu se nalazi rodna kuća Josipa Broza Tita kao i njegov spomenik, rad Antuna Augustinčića.  Nastavak vožnje prema Velikom Taboru, posebnom upravo zbog svoje monumentalne i autentične fortifikacijske arhitekture koja datira iz 15. st. Pogled s Velikog Tabora pruža se na cijelo Hrvatsko zagorje i dio Slovenije. Spomenik je najviše nulte kategorije te jedan od najprepoznatljivijih identiteta Hrvatske. Poznat je i po legendi o Veroniki Desiničkoj i nesretnoj ljubavi s grofom Celjskim. Tada oženjeni grof Fridrik Celjski zaljubio se u mladu Veroniku i tajno oženio u Sloveniji. Kada je za to saznao njegov otac Herman Celjski, Fridrika su zatvorili u Celjsku kulu a Veroniku ubili i uzidali u zid koji spaja kulu s ulazom u dvorac.
Povratak u Zagreb u večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.

CIJENA PO OSOBI: 120 KN

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Prijevoz  turističkim autobusom
  • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
  • razglede prema program
  • štrukle u restoranu Trakoščan
  • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

DOPLATE I POPUSTI:

  • Paket ulaznica za dvorce: 80 kn (uključeno stručno vodstvo na hrvatskom jeziku u dvorcu Veliki Tabor) *TRAKOŠĆAN: Tijekom epidemije koronavirusa COVID-19:  Stručno vodstvo nije moguće, dostupni su besplatni audio vodiči na hrvatskom jeziku.
  • Ulaznica muzej Staro selo Kumrovec: 25 kn
  • Ručak u restoranu Stara vodenica (doplata prilikom rezervacije): 80 kn (Aperitiv dobrodošlice, juha kokošja ili goveđa , svinjsko pečenje  u umaku od gljiva, restani krumpir i mlinci, sezonska salata , štrudla od sira i jabuka

Načini plaćanja:

  • Gotovinom u poslovnici
  • Bankovnom doznakom

BROJ PUTNIKA:
Minimalni broj: 35
Maksimalni broj: 45

ODGOVORNI ORGANIZATOR:
Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti

Kontaktirajte nas

NOSITELJ REZERVACIJE
SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)
PODACI O SMJEŠTAJU
OSTALE USLUGE
captcha

 

Da, želim primati obavijesti o akcijama i popustima

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.