JORDAN I IZRAEL

Print Friendly, PDF & Email
izraelXL

JORDAN I IZRAEL

Jordan, Izrael, Arabeske, Bliski istok, Jordan – Mrtvo more, Amman, Jerusalem, Jordan – Petra

8 dana zrakopolovom iz Zagreba
26.10. – 02.11., 20.11. – 27.11.2023.; 05.01. – 12.01.2024.-GARANTIRANO

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute popust 300 kn (39,81 €) za rezervacije do 45 dana prije polaska
COVID-19 info: Za ulazak u Jordan i Izrael nije potrebna potvrda o cjepljenju niti je potrebno raditi testove. Obavezna registracija ulaska u zemlju (više detalja niže u programu)

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines (TK1056) za Istanbul u 20.15 sati. Dolazak u Istanbul u 23.30 sati po lokalnom vremenu.

2.dan: ISTANBUL – AMAN – JERASH – AMAN

Nastavak leta za Aman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 01.40 sati. Dolazak u Aman u 03.55 sati po lokalnom vremenu. Slijedi organizirani prijevoz do hotela, prijava i smještaj. Nakon kasnijeg doručka odlazak na razgled Amana: Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskog grada Jerasha, najočuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Povratak u Aman. Večera. Noćenje.

3.dan: AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – KERAK – PETRA

Doručak. Odlazak do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayyadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje možete vidjeti najstariju sačuvanu originalnu mapu Svete Zemlje (560 n.e.). Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena, s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljena križarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan: PETRA – WADI RUM – AQABA

Nakon doručka, odlazak na razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca, a danas je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Po završetku razgleda, slijedi odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrenceu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Potom, vožnja do Aqabe. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan: AQABA – MASADA – MRTVO MORE – BETLEHEM

Nakon doručka vožnja prema graničnom prijelazu Wadi Araba. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Potom, zaustavljanje kod Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Ukoliko vrijeme dopusti, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6.dan: BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM

Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkva Sv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

7.dan: BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM

Nakon doručka, odlazak na razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja. Potom, vožnja do Jeruzalema te razgled novog dijela grada: Yad Vashem – memorijal žrtvama holokausta. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8.dan: BETLEHEM – TEL AVIV – ISTANBUL – ZAGREB

Nakon doručka transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 14.20 sati na liniji TK765 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 16.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.20 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.25 sati.

 

TERMINI I CIJENE:

26.10.-02.11.2023. – 1.649,00 eur / 12.424,39 hrk

20.11.-27.11.2023. – 1.649,00 eur / 12.424,39 hrk

05.01.-12.01.2024. – 1.649,00 eur / 12.424,39 hrk

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • smještaj na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* prema programu
 • 6 večera u hotelima prema programu
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • jeep safari u trajanju od 2 sata po pustinji Wadi Rum
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jordansku vizu
 • jordanska izlazna taksa na graničnom prijelazu s Izraelom u Aqabi
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 265 € (1.996,64 kn)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 € (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Doplate:

 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 € (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 265 € (1.996,64 kn)

COVID-19 informacije:Za ulazak u Jordan i Izrael nije potrebna potvrda o cijepljenju niti je potrebno raditi testove na prisustvo virusa SARSCoV2

Međutim do daljnjega je potrebno ispuniti prijavu prije dolaska u Jordan/Izrael kako bi dobili QR kôd (digitalna ili tisana verzija) desetak dana prije putovanja, a najkasnije 48 sati prije dolaska

Jordan: https://gateway2jordan.gov.jo  
Polica putnog zdravstvenog osiguranja za ulazak u Jordan 

Izrael:  https://corona.health.gov.il/en/flights/ 
Polica zdravstvenog osiguranja s pokrićem liječenja COVID-19. To je obavezan uvjet za ulazak u Izrael.

Putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u obje zemlje.

Napomene i korisne informacije:

 • Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Jordanu i Izraelu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • Samo kupanje u Mrtvom moru je besplatno, no naši putnici se kupaju na uređenom hotelskom kupalištu, gdje postoji mogućnost da se presvučete i istuširate (što je nužno nakon kupanja u moru s velikom koncentracijom soli). Takve uređene plaže nalaze se samo pored hotela koji zaračunavaju ulaznicu svima koji nisu gosti tog hotela (uključeno u cijenu programa).
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.Korisne informacije:
  JORDAN
  Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
  Površina: 92.300 km2
  Geografski položaj: jugozapadna Azija, Bliski istok
  Broj stanovnika: oko 6.500.000
  Glavni grad: Amman, 1.919.000 stanovnika
  Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
  Religija: muslimani 92%, kršćani 6%, ostali 2%
  Vremenska razlika: +1 sat
  Novčana jedinica: jordanski dinar (JOD), 1 USD = oko 0,70 JOD
  Kupovina: srebro i zlato, staklo, pamuk, slastice i karamelizirano voće. Predmeti od drva, gline, mirodije.
  Odjeća: preporučamo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece i nešto topliju za ljetne večeri te toplu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja. Preporučamo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
  Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela. Domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo je mansaf – jelo od janjetine s jogurtom i rižom. Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
  Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
  Cijepljenje: nije potrebno
  Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
  Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
  Pozivni broj zemlje: +962
  Korisna web stranica: www.visitjordan.com
  Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja.IZRAEL
  Službeno ime: Država Izrael
  Geografski položaj: na Bliskom Istoku, uz istočni rub Sredozemnog mora
  Površina: 20.770 km2
  Broj stanovnika: oko 7.760.000
  Glavni grad: Jeruzalem, 801.000 stanovnika
  Jezik: hebrejski i arapski su službeni jezici, koristi se i engleski
  Religija: židovi 76,5%, muslimani 15%, kršćani 2%, ostali 6,5%
  Vremenska razlika: +1 sat
  Novčana jedinica: izraelski novi šekel (ILS), 1 USD = oko 3,5 ILS
  Kupovina: koža, zlato, srebrni nakit s dragim i poludragim kamenjem, dijamanti
  Odjeća: preporučamo laganu odjeću, pokrivala za glavu, udobne cipele. Za posjete vjerskim objektima potrebna je skromna odjeća. U Jeruzalemu i drugim brdovitim mjestima te za zimske mjesece preporučamo topliju odjeću.
  Hrana i piće: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne hrane. Izraelska kuhinja je mješavina izvornih jela i jela koja su donijeli židovi doseljenici iz različitih dijelova svijeta. Popularne su salate od nasjeckanog povrća, falafel – pržene okruglice od slanutka u lepinji, hummus – namaz od slanutka, borekas – pečeno tijesto punjeno sirom, krumpirom ili povrćem, shwarma – komadići mesa s povrćem i hummusom zamotani u lepinju, shishlik – ražnjići od janjećeg ili junećeg mesa, cholent – složenac od mesa i povrća koji se tradicionalno jede na šabat. Voda je sigurna za piće, ali preporuča se piti flaširanu vodu. Popularni su svježi voćni sokovi, kava i čaj; sabra – liker od čokolade i naranče, sahlab – toplo aromatizirano mliječno piće. Izrael ima kvalitetna vina. Lokalno pivo: Goldstar i Maokobee.
  Napon struje: 220V; 50 Hz (utičnice s 3-pina, ali mnoge od njih rade i po europskom 2-pinskom standardu)
  Cijepljenje: nije potrebno
  Viza: nije potrebna
  Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri
  Pozivni broj zemlje: +972
  Korisna web stranica: www.tourism.gov.il
  Klima: mediteranska, s ugodnim vremenom tijekom proljeća i jeseni. Ljeta su vruća i sušna, a zime hladnije s mogućom kišom, iako ima i mnogo sunčanih dana.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 20

*First minute cijena važeća za uplate do određenog datuma prije polaska ili do popunjenja mjesta!
Napomena: zadržavamo pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku te ne garantiramo raspoloživost slobodnih mjesta

na polasku/polascima. Važeću cijenu i informaciju o raspoloživosti dobiti ćete u ponudi po vašem upitu.

Kontaktirajte nas

  NOSITELJ REZERVACIJE

  SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)

  PODACI O SMJEŠTAJU

  OSTALE USLUGE

   

  Da,želim primati obavijesti o akcijama i popustima


  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.