MALTA JESENSKI PRAZNICI

Print Friendly, PDF & Email
maltaXL

Malta – jesenski praznici

31.10.2023. – 04.11.2023.

POLAZAK IZ LJUBLJANE 

5 DANA/ 4 NOĆENJA

 

Malta putovanje – posebnim zrakoplovom iz Ljubljane!

Šareni brodići, Malteški vitezovi, glavni grad Valletta koji je pod zaštitom UNESCO-a, brojne znamenitosti i hramovi svjedoče o burnoj prošlosti ovog otoka. Otputujte s nama na otok gdje sunce gotovo da ne zalazi!

Vrijednost više: hotel 4*
Hotel Santana 4*, Saint Pauls Bay

 

 

 

Program putovanja

 

DAN 1 Ljubljana – Malta

Sastanak putnika u ljubljanskoj zračnoj luci kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja direktnog zrakoplova za Maltu, ili pak transfer autobusom iz Zagreba uz doplatu. Nakon obavljenih formalnosti let na relaciji Ljubljana-Malta (trenutno predviđeno vrijeme leta u 19.50h, moguće promjene u satnici sve do par dana prije puta). Po slijetanju na Maltu u 21.50h, transfer do Buggibe i smještaj u hotel 4*. Noćenje.

 

DAN 2 Izlet Valletta

Doručak. Predlažemo poludnevni fakultativni razgled glavnog grada Vallette koji je i pod zaštitom UNESCO-a, u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku. Izlet uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, razgled gradskih vrata, zgrade Parlamenta i zgrade Opere. Slijedi nastavak razgleda najvažnijih povijesnih građevina, kao i vrtova Barracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na luku i utvrđena Tri grada. Potom posjet bogato ukrašenoj katedrali sv. Ivana (jednoj od najljepših crkava Europe) u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija (ulaznice uz doplatu na licu mjesta). Povratak u hotel i ostatak dana slobodan. Noćenje.

 

DAN 3 Izlet Gozo

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku na otok Gozo, jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 30 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične trgovine gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje.

 

DAN 4 Izlet Blue Grotto i Marsaxlokk

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku do južnog dijela Malte gdje se smjestilo ribarsko mjesto Marsaxlokk. Šetnja slikovitim gradićem, njegovom promenadom uz more gdje se mogu vidjeti brojni tradicionalni ribarski Luzzu brodići živopisnih boja. Slijedi vožnja do obližnjeg kompleksa Blue Grotto koji se sastoji od čak sedam spilja. Moguća vožnja brodićem kroz tirkizno plavu spilju, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju. Povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

 

DAN 5 Izlet Mdina – Ljubljana

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe do polaska prema zračnoj luci. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv “Tihi grad” za razliku od moderne i dinamične Vallette. Obilazak započinje ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Slijedi razgled katedrale sv. Pavla (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Popodne slijedi transfer do zračne luke te odlazak direktnog zrakoplova na relaciji Malta-Ljubljana oko 18.00h (moguće promjene u satnici sve do par dana prije puta). Dolazak u Ljubljanu oko 20.00h. Transfer autobusom do Zagreba za one putnike koji su ga dodatno rezervirali.

 

 

 

TERMINI I CIJENE:

Putovanje po osobi u dvokrevetnoj sobi: 570 eur (4.295 kn)

Putovanje po osobi u jednokrevetnoj sobi: 670 eur (5.048 kn)

 

Doplata transfera Zgb-Lju-Zgb, min 12 putnika: 60 eur (452,07 kn)  / prijave i uplate prilikom rezervacije

 

Popusti na trećem ležaju u 1/2+1 sobi (ograničen broj soba – na upit):

 • dijete od  2. – 11,99 g. 60 eur (452,07 kn)
 • dijete iznad 12. g. i odrasle osobe 30 eur (226,03 kn)

 

Doplate za fakultativne izlete (bez ulaznica) po osobi, min. 15 prijavljenih, prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije: 

 • poludnevni izlet u Vallettu 35 eur (263,71 kn)
 • cjelodnevni Izlet na Gozo 55 eur (414,40 kn)
 • poludnevni izlet u Mdinu 35 eur (263,71 kn)
 • poludnevni izlet Blue Grotto i Marsaxlokk 35 eur (263,71 kn)

 

Trenutne informacije o direktnom letu, prijevoznik Air Malta:
LJU MLA 19:50 21:50
MLA LJU 18:00 20:00

Malta putovanje – napomena: red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a sukladno tome Agencija zadržava pravo djelomične promjene programa te pravo izmjene redoslijeda izvedbe programa. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Malte te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Ljubljana-Malta-Ljubljana (1 kom prtljage od 23 kg)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade (podložne promjeni do izdavanja karata)
 • prijevoz do hotela i povratno u zračnu luku
 • smještaj u hotelu Santana 4* s uslugom noćenje/doručak
 • pratnju predstavnika na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i prodaje

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • fakultativne sadržaje i izlete
 • obavezno plaćanje eco takse u hotelu 0,50 eur po osobi dnevno
 • napojnicu vozačima i vodičima
 • putno osiguranje
 • troškove osobnih narudžbi
 • povratni transfer Zgb-Lju-Zgb 60 eur (452,07 kn) po osobi za minimum 12 prijavljenih putnika (agencija zadržava pravo otkazati transfer u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih)

 

VAŽNO: Za ulazak na Maltu iz Republike Hrvatske i drugih država članica EU od 25. srpnja 2022. g. nije potrebno predočiti dokumentaciju koja se odnosi na epidemiju Covid-19, nisu potrebni dokazi o cijepljenju, preboljenju ili testiranju na COVID-19). Detalje možete pročitati na službenim stranicama MVEP-a ili Travel to Malta: https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=85

ili https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Azur Tours putničke agencije.

*First minute cijena važeća za uplate do određenog datuma prije polaska ili do popunjenja mjesta!
Napomena: zadržavamo pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku te ne garantiramo raspoloživost slobodnih mjesta

na polasku/polascima. Važeću cijenu i informaciju o raspoloživosti dobiti ćete u ponudi po vašem upitu.

Kontaktirajte nas

  NOSITELJ REZERVACIJE

  SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)

  PODACI O SMJEŠTAJU

  OSTALE USLUGE

   

  Da,želim primati obavijesti o akcijama i popustima


  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.