MALTA

Print Friendly, PDF & Email
maltaXL

MALTA
posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Novogodišnji termin: 28.12.2023.-02.01.2024.

 1.dan, 28.12.2023. Ljubljana – Malta

Sastanak putnika u ljubljanskoj zračnoj luci kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja direktnog zrakoplova Air Malte KM7515 za Maltu. Nakon obavljenih formalnosti let na relaciji Ljubljana-Malta u 11.20h. Po slijetanju na Maltu u 13.20h, transfer do Buggibe i smještaj u hotel 4*.  Ostatak dana slobodan za istraživanje ovog živahnog gradića punog pubova, sportskih barova i pizzeria u ulicama u blizini palmama obrubljenog trga Bugibba Square. Šetnja uz more, ili odlazak do obližnjeg akvarija Malta National Aquarium gdje žive raže i morski psi, ili pak razgled starinskih vozila izloženih u muzeju Malta Classic Car Collection. U centru je obnovljena crkva St. Paul’s Shipwreck Church koja datira iz 14. st, a obalna promenada uz more vodi do vidikovca Qawra Point Beach s kojeg se može uživati u pogledu na zalazak sunca. Noćenje u hotelu.
2.dan, 29.12.2023.  fakultativni izlet Valleta
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni obilazak glavnog grada Vallette koji je i pod zaštitom UNESCO-a. Izlet u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku  i pratitelja na hrvatskom uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, razgled gradskih vrata, zgrade Parlamenta i zgrade Opere. Slijedi razgled najvažnijih povijesnih građevina i dvorišta, kao i vrtova Barracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na luku i utvrđena Tri grada. Potom posjet bogato ukrašenoj katedrali sv. Ivana (jednoj od najljepših crkava Europe) u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija (ulaznice nisu uključene).Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
3.dan, 30.12.2023.  fakultativni izlet Gozo
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na otok Gozo jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 30 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi.  Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica nije uključena). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje.
4.dan, 31.12.2023. fakultativni izlet Blue Grotto i Marsaxlokk
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do južnog dijela Malte gdje se smjestilo ribarsko mjesto Marsaxlokk. Šetnja slikovitim gradićem, njegovom promenadom uz more gdje se mogu vidjeti brojni tradicionalni ribarski Luzzu brodići živopisnih boja. Slijedi vožnja do obližnjeg kompleksa Blue Grotto koji se sastoji od čak sedam spilja. Moguća vožnja brodićem kroz tirkizno plavu spilju, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju (karta se kupuje na licu mjesta). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za pripreme za doček Nove godine na ulicama, ili uz doplatu bogate buffet novogodišnje večere u hotelu. Noćenje.
5.dan, 01.01.2024. slobodan dan
Kasniji doručak. Slobodan dan za odmor i vlastite interese.  Noćenje.
6.dan, 02.01.20234 fakultativni izlet Mdina i Rabat – Ljubljana
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv “Tihi grad” za razliku od moderne i dinamične Vallette.  Obilazak započinje ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Slijedi razgled katedrale sv.Pavla (ulaznica nije uključena). Transfer do zračne luke te odlazak direktnog zrakoplova Air Malte KM7514 na relaciji Malta-Ljubljana u 17.30h. Dolazak u Ljubljanu oko 19.30h.

  Cijena po osobi u 1/2 sobi Cijena za 1/1 sobu
    FM cijena

    Redovna cijena

570 eur (4.294,67 kn)

595 eur (4.483,03 kn)

665 eur (5.010,44 kn)

690 eur (5.198,81 kn)

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta                                            Tečaj konverzije: 7,53450 kn

 Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Treći ležaj na upit: popust za odrasle 50 eur (376,73 kn), za djecu do 12g. 80 eur (602,76 kn)
Doplata za novogodišnju večeru u hotelu na upit: odrasli 95 eur (715,78 kn), djeca do 12g. 70 eur (527,42 kn)
Doplata transfera Zgb-Lju-Zgba: 60 eur (452,07 kn) – prijava i uplata prilikom rezervacije
(minimum 12 prijavljenih putnika, u protivnom zadržavamo pravo otkazati transfer)

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 25 putnika i uključuje: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Ljubljana-Malta-Ljubljana s uključenim pristojbama (132 eur/994,55 kn), transfere na odredištu (zračna luka–hotel–zračna luka), smještaj u hotelu Santana 4* s uslugom noćenje/doručak u dvokrevetnim sobama, pratnju predstavnika na hrvatskom jeziku te troškove organizacije i prodaje.

 Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, fakultativne sadržaje i izlete (plaćanje ulaznica dodatno na licu mjesta), novogodišnja buffet večera u hotelu (doplata u agenciji), obavezno plaćanje eco takse u hotelu 0,50 eur po osobi dnevno, napojnicu vozačima i vodičima cc 30 eur, putno osiguranje, osobne troškove, javni prijevoz i sl, povratni transfer Zgb-Lju-Zgb  60 eur (452,07 kn) po osobi za minimum 12 prijavljenih putnika (u protivnom zadržavamo pravo otkazati transfer)

Doplate za fakultativne izlete (bez ulaznica) po osobi, min. 15 prijavljenih, prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije: Poludnevni izlet u Vallettu 35 eur (263,71 kn), cjelodnevni Izlet na Gozo 55 eur (414,40 kn), poludnevni izlet u Mdinu 35 eur(263,71 kn) , poludnevni izlet Blue Grotto i Marsaxlokk 35 eur (263,71 kn)

Trenutne informacije o posebnim direktnom letu, prijevoznik Air Malta:

KM7515      LJU MLA              11:20 13:20
KM7514      MLA LJU              17:30 19:30

 Napomena: Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Malte te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., HR-AB-01-080326927, Trg bana Josipa Jelačića 4, 10 000 Zagreb. Polica jamčevine br. 298625000220 uplaćena kod Croatia osiguranja d.d, Zagreb. Polica br. 11-7002926276 za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

VAŽNO: za ovaj aranžman vrijede slijedeći opći uvjeti.

*First minute cijena važeća za uplate do određenog datuma prije polaska ili do popunjenja mjesta!
Napomena: zadržavamo pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku te ne garantiramo raspoloživost slobodnih mjesta

na polasku/polascima. Važeću cijenu i informaciju o raspoloživosti dobiti ćete u ponudi po vašem upitu.

Kontaktirajte nas

  NOSITELJ REZERVACIJE

  SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)

  PODACI O SMJEŠTAJU

  OSTALE USLUGE

   

  Da,želim primati obavijesti o akcijama i popustima


  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.