ŠTORIJE S KVARNERA

rijekaXL

ŠTORIJE S KVARNERA
31.10.2020.
3 dana

Program putovanja:
RIJEKA – OPATIJA – KRK – LOVRAN – MOŠĆENICE – MOŠĆENIČKA DRAGA – KASTAV
Vrijednost više:SMJEŠTAJ U HOTELU 4* NA OPATIJSKOJ RIVIJER

1.dan ZAGREB – RIJEKA – OPATIJA
Polazak iz Zagreba u 08:00 sati  (mjesto polaska će biti objavljeno u završnoj obavijesti). Vožnja autocestom do središta Primorsko – Goranske županije, Rijeke. Prvo posjećujemo Trsat – Svetište Gospe Trsatske koje je prema legendi, nastalo 1291. godine kad se tu pojavila nazaretska kućica Svete obitelji koju su donijeli anđeli. Uz svetište nezaobilazan je I trsatski kaštel s kojeg se pruža  pogled koji će vas ostaviti bez daha.  Nakon pauze za kavicu spuštamo se prema  riječkom Korzu s kojeg započinjemo razgled mistične Rijeke. U toku razgleda saznajte tko je zaštitnik grada Rijeke, kada je Rijeka bila nezavisna država, tko je izmislio torpedo, ima li samo Pisa kosi toranj i kakav je to dvoglavi orao na gradskoj uri. Ta I brojna druga pitanja biti će odgovorena u ležernoj šetnji gradom a u slobodno vrijeme svakako predlažemo da navratite u orginalnu “šta da” suvenirnicu.  U poslijepodnevnim satima vožnja prema bajnoj Opatiji zvanoj još hrvatska Azurna obala otkrivena još  sredinom 19. st. od strane Habsburgovaca i članova drugih europskih kraljevskih i plemićkih obitelji koji u uživali u njezinim ljepotama te ju oplemenili predivnim primjerima arhitekture.  Provjerite čime je Opatija privlačila posjetitelje nekad i kako to čini danas! Očarat će vas njezin šarm i ljepota šetališta Lungomare, njezinih parkova i kavana. Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel Park Lovran 4****. Noćenje.
2.dan FAKULTATIVNI IZLET NA KRK  I VINSKA PROBA ili SLOBODAN DAN
Doručak. Za današnji dan predlažemo fakultativni izlet na  “Zlatni otok” – otok Krk. Prelaskom krčkog mosta vozimo se prema istoimenom te ujedno najvećen naselju na otoku – gradu Krku. Slijedi šetnja koja će Vam otkriti mnoge tajne koje skriva grad Krk i njegova iznimno bogata prošlost. Starogradska jezgra otkriti će Vam puno tragova bogate povijesti grada Krka. Saznajte zanimljivosti o fascinantnom kompleksu krčke katedrale, crkvi sv. Kvirina i zvoniku na slikovitom trgu Kamplin, sve o Frankopanskom Kaštelu, gradskoj vjećnici … Nakon pauze vožnja prema poznatom “ Vrbinku nad morem” – koji se poput drugih starih kaštela na otoku smjestio visoko, na gotovo 50 metarskoj visini, a na zaista osobitome mjestu na hridi što doslovce uranja u more.
Šetati ćemo romantičnim uličicama Vrbnika među kojima se, navodno nalazi I najuža ulica na svijetu! S Vrbika pogled seže do predivnih vinograda iz kojih potječe poznata žlahtina koju ćemo potom degustirati u jednom od poznatih podruma. Slobodno vrijeme te povratak prema Lovranu. Za sve koji odluče ostati na opatijskoj rivijeri predlažemo šetnju 12 kilometarskom šetnicom Lungomare.  Noćenje.
3.danLOVRAN – MOŠĆENICE –MOŠĆENIČKA DRAGA –  KASTAV – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja prema živopisnom mjestašcu Mošćenice. Prvo što će Vas ostaviti bez dana je prekrasan pogled  s obzirom na geografski položaj 178 m  nadmorske visine, a čim zakoračite kroz  gradska vrata otkriti ćete posve novi svijet. Naime temeljem zakona o zaštiti spomenika povijesna jezgra Mošćenica uvrštena je 1968. u registar nepokretne kulturne baštine, a brojni sačuvani predmeti svjedočili su bogatoj povijesti čije priče I legenda još I danas “žive”. Tako ćemo vidjeti Mošćenički toš, mlin za masline, star oko tri stotine godina i simbol ovog srednjovjekovnog grada, gradskou ložu, šternu, kaštel ….te čuti intrigantne priče o žiteljima grada a potom se spustiti u Mošćeničku Dragu koja se razvila kao ribarska lučica grada Mošćenica, a danas je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Slobodno vrijeme za šetnju poznatom plažom, fotografiranje I kavicu. Slijedi vožnja prema prekrasnom Kastvu gdje ćemo saznati sve o kastavskim lončarima, “kapitanu” Morelliju te otkiti tajnu zašto kastavska crkva nikad nije dovršena. O veličini i značaju Kastva ranijih stoljeća danas svjedoči stara gradska jezgra opasana srednjovjekovnim gradskim zidom s devet kula, smještena na brijegu visokome 365 metara, koja je bila i ostala središtem cijele Kastavštine. Nakon šetnje slijedi povratak u Zagreb.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:790 kn

 CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
 • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • Sve razglede prema program
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4****
 • Razgledavanja prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • za jednokrevetnu sobu:  390 kuna
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

DOPLATE I POPUSTI:
Popusti:
Djeca na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn
Odrasla osoba na pomoćnom ležaju 70 kn

OBAVEZNA DOPLATA (plaćanje na licu mjesta):
boravišna pristojba i osiguranje 20 kn po osobi 

Fakultativni izlet:
Fakultativni izlet na Krk uz vinsku probu  (min 25 pax)- 250 kn odrasli, 150 kn djeca (bez degustacije)

Načini plaćanja:
Gotovinom u poslovnici
Bankovnom doznakom
Obročnom otplatom kreditnim i debitnim karticama u poslovnici
Do 6 mjesečnih obroka bez kamata i naknada (Od 7 do 12 mjesečnih obroka uz agencijsko uvećanje 5%)
Maestro® i Visa karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb)
Visa Premium (American Express)® karticama (izdanim od Privredne banke Zagreb)
Diners Club i Maestro® karticama (izdanim od Erste&Steiermärkische Bank)
MasterCard® i Maestro® karticama (izdanim od Zagrebačke banke)
Jednokratno- debitne i kreditne kartice svih banaka

BROJ PUTNIKA:
Minimalni broj: 35
Maksimalni broj: 45

ODGOVORNI ORGANIZATOR:
Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti

Kontaktirajte nas

  NOSITELJ REZERVACIJE
  SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)
  PODACI O SMJEŠTAJU
  OSTALE USLUGE
  captcha

   

  Da, želim primati obavijesti o akcijama i popustima

  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.