NOVA GODINA PRAG

pragXL

NOVA GODINA U PRAGU
autobusom
30.12.2021.
4 dana / 3 noćenja

 BRNO – PRAG – KARLOVY VARY – ČEŠKI KRUMLOV
„Kada bi europski gradovi činili bisernu ogrlicu tada bi Prag bio u njoj dijamant“- Franz Kafka.
Stoljetna arhitektura, uljuđeni stanovnici, tradicija urbanog života, Vltava, Smetana, miris beherovke te neizostavna češka piva samo su neki od razloga zbog kojih se turisti neprestano vraćaju u grad „stotine tornjeva“.
Uvjerite se i sami!

*Vrijednost više:
hotel 4* na odličnoj lokaiji, krstarenje Vltavom gratis, poklon za svakog putnika

Program
1.dan SAMOBOR – ZAGREB – BRNO – PRAG
Polazak autobusa iz Samobora s Autobusnog kolodora u 4:00 sati. Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Vožnja Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom i Češkom do Brna, prijestolnice Moravske i drugog najvećeg češkog grada, uz usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak u ranijim poslijepodnevnim satima, razgledavanje središta grada sa šarmantnom povijesnom jezgrom: Trg slobode, najveći I najstariji trg u Brnu iz 13.st.; Gradska vijećnica, najstarija javna zgrada u gradu iz 13.st.; Narodno kazalište, prvo kazalište u Europi s električnim svjetlom; Zeleni trg s lijepom fontanom, katedrala sv.Petra i Pavla; kapucinska crkva i samostan, u kojoj se nalazi kripta. Nakon kratkog slobodnog vremena za ručak nastavak putovanja prema Pragu, glavnom gradu Češke, smještenom na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra poz zaštitom UNESCO-a. Dolazak u večernjim satima, a potom odlazak do hotela te prijava i smještaj u sobe. Noćenje.
2.danPRAG – SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Odlazak na razgled češke prijestolnice u pratnji lokalnog vodiča: Hradčany, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara. Veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cijelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem su smještene najveće praške robne kuće.

U poslijepodnevnim satima zaplovit ćemo Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka. Navečer preporučamo odlazak u tipičnu češku pivnicu u kojoj možete uz veselu atmosferu uživati u tradicionalnim češkim specijalitetima i svjetski poznatom češkom pivu. Noćenje.
3.danPRAG – KARLOVY VARY
Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Karlove Vary, najpoznatije češče toplice, koje su između dva rata bile omiljeno mjesto za odmor europske aristokracije. Osim izvora ljekovite mineralne vode, od kojih se danas koristi samo njih 12 (najpoznatji je Vřidlo koji se uzdiže na visinu od 12 m koji je s 72 °C i najtopliji). Grad dio današnje slave duguje i izuzetno lijepoj arhitekturi uokvirenoj očuvanom prirodom okolnih brda te poznatom ljetnom filmskom festivalu, jednom od najstarijih festivala na svijetu. Šetnja gradom čuvenim promenadama uz mogućnost degustacije vode iz termalnih zdenaca. Posjet Karlovym Varyma nije potpun bez „13-tog izvora“ – Becherovke „lijeka za želudac“, stoga ćemo obići Muzej Jan Becher u kojem ćete saznati pojedinosti o povijesti ovog aromatičnog pića i njegovoj proizvodnji nakon čega će slijediti degustacija i mogućnost kupnje likera i ostalih proizvoda. Dok ste još u gradu ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima.

Gostima koji ostaju u Pragu predlažemo odlazak u šetnju srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi.  Navečer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini.
4.danPRAG – ČEŠKI KRUMLOV – ZAGREB – SAMOBOR
Doručak i odjava iz hotela . Odlazak prema Češkom Krumlovu, najromantičnijem povijesnom gradiću južne Češke. Sagrađen je oko dvorca iz 13. stoljeća s gotičkim, renesansnim i baroknim elementima diči se ljepotom, a 1992. upisuje na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine. Po dolasku obilazak grada: most na plaštu, dvorac, glavni trga s gradskom fontanom, crkva Sv. Vida. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. Završetak programa.

Cjenik

DATUM FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
30.12. – 02.01.2022. 1.790 kn 1.890 kn

Napomene: first minute cijene vrijede do 30 dana prije polaska  ili do popunjenja određenog broja mjesta!    

Cijena uključuje:

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Pragu u hoteluOlympik 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu (razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku);
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu (750 kn);
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice
 • ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 20 prijavljenih osoba):

 • Izlet u Karlovy Vary: 190 kn (uključeno: povratni prijevoz, pratitelj, ulaznica i posjet Muzeju Jan Becher uz degustaciju)

Fakultativna ponuda, cijene po osobi:

 • Novogodišnja gala večera u hotelu: 500 kn (uključeno: bogata buffet večera + 3 pića, živa glazba)

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):

 • Hradčany:

Mala tura 250 CZK/cca 10 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica i katedrala sv. Vita);

Velika tura 350 CZK/cca 14 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača)

 • Narodna galerija (stalna izložba): 3240 CZK/cca 9,5 EUR
 • Židovska četvrt: 5 sinagoga i staro židovsko groblje 480 CZK/cca 19 EUR; Staro-nova sinagoga 200 CZK/cca 8 EUR
 • Pojedinačna karta javnog prijevoza u Pragu: 30 minuta – 24 CZK/cca 1 EUR; 90 minuta – 32 CZK 1,30 Eur; 24h – 110 CZK/cca 4,50 EUR; 72h/3 dana – 310 CZK/cca 12 EUR

Napomene:

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz lipnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.
Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja (u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti ili sl.)
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Minimalan broj putnika: 40

Kontaktirajte nas

  NOSITELJ REZERVACIJE
  SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)
  PODACI O SMJEŠTAJU
  OSTALE USLUGE

   

  Da, želim primati obavijesti o akcijama i popustima

  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.