RIM

Print Friendly, PDF & Email
rimXL

Rim „vječni grad“
15.05., 27.05.2024.
5 dana / 4 noćenja
zrakoplovom iz Zagreba i Splita

RIM – VATIKAN – FIRENCA
Maskota Rima je vučica. Po legendi je baš ta vučica othranila Rema i Romula, osnivače talijanske prijestolnice, koja je glavnim gradom postala tek 1870. godine nakon Firenze.
Želite li bar na tren ući u srž iznimne kulturne i povijesne baštine Rima, Italije te katoličke tradicije prošećite hodnicima Vatikanskih muzeja i Sikstinske kapele uz prisustvo Michelangelovih remek dijela.
Nakon toga dobro će doći odmor u nekoj od bezbroj osteria, pizzeria ili trattoria u šarmantnom Trastevere-u na obali Tibera.
Rim je ipak „vječni grad“ !
Umjetnost, kultura, bogata povijest te gastronomska ponuda – sva talijanska raskoš na jednom mjestu. Dobrodošli u kolijevku renesanse, Firenzu!

*Vrijednost više:hotel na centralnoj lokaciji, fakultativni izlet u Firencu, poklon za svakog putnika

Program
1. dan ZAGREB – SPLIT – RIM
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Rim na liniji Croatia Airlinesa OU 380 u 14.40h, s međuslijetanjem u Splitu u 15.30h. Polijetanje iz Splita u 16.05h te očekivani dolazak u Rim u 17.15h. Obavljanje graničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak s voditeljem putovanja do Španjolskog trga, pješice i s javnim prijevozom. Na putu ćemo proći uz Trg Republike; ulicu Nazionale; Kvirinalsku palaču, jednu od službenih rezidencija Predsjednika Italije; barokni dragulj Fontanu di Trevi… Španjoslki trg je jedan od najljepših gradskih trgova i popularno mjesto okupljanja. Krase ga Berninijeva fontana, jedno od najpoznatijih otvorenih stubišta na svijetu (137 stepenica), obelisk i crkva na brežuljku. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od okolnih restorana te povratak u hotel. Noćenje.
2.dan RIM
Doručak i odlazak u šetnju antičkim dijelom grada uz: Koloseum, najveći amfiteatar ikad izgrađen u Rimskom Carstvu, jedan od najpoznatijih i najfotografiranijih spomenika, bez kojeg se Rim ne bi bio Rim; Forum Romanum, nekoć glavni trg oko kojeg se odvijao društveni život antičkog grada; Kapitolij,  najpoznatiji rimski brežuljak s trgom čiji je izgled dizajnirao slavni Michelangelo; Piazza Venezia, trg na kojem se nalazi Oltar domovine s Grobom neznanom vojniku i spomenikom Vittoriju Emanueleu, prvom kralju ujedinjene Italije. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet šarmantnoj srednjovjekovnoj četvrti Trastevere, s labirintom malih uličica, trgova, barova i restorana, u kojoj se okupljaju mladi umjetnici. Noćenje.
3. dan RIM – VATIKAN
Nakon doručka odlazimo do Vatikana, sjedišta poglavara katoličke crkve i najmanje države na svijetu. Svakako predlažemo posjet Vatikanskim muzejima ( doplata kod prijave), skup muzeja u kojima se nalazi najvrednija zbirka umjetnina na svijetu. Sikstinska kapela sa slavnim Michelangelovim freskama jedan je dio tih muzeja. Nastavljamo s razgledom čuvene bazilika sv. Petra, najveće crkve na svijetu i glavne crkve katoličkog svijeta. Krase je mnoge znamenitosti, no među najpoznatijima su Michelangelova Pietà, grob svetog Petra i veličanstvena kupola s čijeg se vrha pruža veličanstven pogled na sve strane vječnog grada. U nastavku, šetnja uz tvrđavu Sant’Angelo, nekadašnji mauzolej rimskog cara Hadrijana preko istoimenog mosta na rijeci Tiber prema Pantheonu, hramu svih bogova i trgu Navona s fontanama među kojema se najviše ističe Fontana četiriju rijeka, barokno djelo kipara Berninia iz 17. stoljeća. Ovaj živahni trg okružen je restoranima i kafićima pa predlažemo kratki predah. Noćenje.ž
4.dan RIM – FIRENCA – RIM
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet brzim vlakom „Treniitalia“ u Firencu (vožnja cca 1h40min u jednom smjeru). Glavni grad pokrajine Toskana leži na rijeci Arno i s ponosom nosi naziv “kolijevka talijanske renesanse” o čemu svjedoče brojne gradske znamenitosti (staro povijesno središte pod zaštitom UNESCO-a). Prekrasnom arhitekturom, poviješću na svakom koraku i mnogobrojnim muzejima godišnje privlači milijune posjetitelja. Po dolasku susret s lokalnim vodičem i odlazak u obilazak grada: crkva sv. Križa, franjevačka crkva koja je ujedno i posljednje počivalište mnogih poznatih Talijana kao što su Michelangelo, Galileo, Machiavelli; katedrala sv. Marije Firentinske iz 15. st. krstionica sv. Ivana, jedna od najstarijih građevina u gradu koja datira iz 1128. godine; Giottov zvonik; crkva sv. Lovre, posljednje počivalište obitelji Medici; Piazza della Signoria, glavni gradski trg i nekadašnje političko središte Firentinske republike; Palazzo Vecchio, gradska vijećnica; Loggia dei Lanzi, poznate arkade na Piazzi della Signoria s brojnim umjetničkim skulpturama; Galerija Uffizi, jedan od najstarijih muzeja na svijetu u kojem se čuvaju najpoznatija djela talijanskih renesansnih umjetnika;  Ponte Vecchio, srednjovjekovni most preko rijeke Arno uzduž kojeg se nalazi mnoštvo draguljarnica, zlatarnica i suvenirnica. Slijedi slobodno vrijeme tijekom kojeg možete između ostalog popiti kavicu u otmjenom povijesnom ozračju Caffé-a Gilli, pojesti odličan domaći sladoled u Vivoli Gelato, posjetiti tržnicu Mercato Centrale – raj za gurmane, bilo da nešto pojedete ili kupite. Povratak u Rim u večernjim satima. Noćenje.
5.dan RIM – SPLIT – ZAGREB
Nakon doručka prošećite trgovačkim ulicama Via del Corso i Via dei Condotti ili s voditeljem putovanja otiđite do rimske prvostolnice, bazilike sv. Ivana Lateranskog (katedrale grada Rima). U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Split i Zagreb na liniji Croatia Airlinesa OU 381 u 18.00h. Dolazak u Split u 19.10h te nastavak letenja za Zagreb u 19.50h s očekivanim dolaskom u 20.35h. Završetak programa.
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 158 € / 1.190,45 kn):

DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
15.05. – 19.05.2024. 850,00 €(6.404 kn) 877,00 €(6.608 kn) 899,00 €(6.774 kn)
27.05. – 31.05.2024. 877,00 €(6.608 kn) 899,00 €(6.774 kn) 925,00 €(6.969 kn)

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 175 € / 1.318,54
Cijena uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • Pristojbe zračnih luka od 158 € / 1.190,45 kn (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Rim te od hotela do zračne luke u povratku;
 • Smještaj u Rimu u hotelu 4* iz grupacije Raeliraelihotels.it (Archimede, Luce ili Lux) u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 Cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu na licu mjesta za boravišnu pristojbu po osobi i noćenju u iznosu od 7,50 € u hotelu 4*,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove,
 • pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Popust na pomoćnom ležaju:
Dijete 2-11,99 godina: 53 € (399,33 kn)
Napomena: za smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 Fakultativna ponuda, cijene po osobi (prijava prilikom rezervacije, uz minimum 10 osoba):

 • Vatikanski muzeji & Sikstinska kapela: 65 € / 489,74 kn (uključeno: ulaznica s rezervacijom termina, slušalice, vodstvo lokalnog vodiča na hrvatskom ili engleskom vjeziku, agencijsku uslugu posredovanja)
 • Cjelodnevni izlet Firenca: 155 € / 1.167,85 kn (uključeno: povratni prijevoz brzim vlakom Rim-Firenca-Rim, razgled Firence s lokalnim vodičem na hrvatskom ili engleskom jeziku, pratnja voditelja putovanja)

 Informativne cijene ostalih individualnih ulaznica po osobi:
Koloseum, Forum Romanum i Palatino: 22 €
Kupola bazilike sv. Petra: 10 € (dizalo + 320 stepenica), 8 € stubištem (551 stepenica)
Pantheon: 5 €
Javni gradski prijevoz u Rimu: 1. vožnja metroom ili 75 min na svim linijama autobusa (mogućnost presjedanja 1,50 €  ● jednodnevna karta (24h) za neograničene vožnje metroom, autobusom ili tramvajem na području grada 7 € ● dvodnevna (48h) 12,50 €  ●  trodnevna (72h) 18 €  ● tjedna 24 €

Red letenja:
OU380  ZAGREB     RIM                  14:40   17:15        (polazak iz Splita u 16:05)
OU381  RIM            ZAGREB            18:00   20:40        (povratak u Split u 19:15)
*oba leta s međuslijetanjem u Splitu

Korisne informacije – Italija i Rim:
Službeno ime države: Republika Italija
Geografski položaj: država u južnoj Europi, sastoji se od Apeninskog poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan potpuno su okružene državnim teritorijem Talijanske Republike.
Broj stanovnika: oko 62.246.000 (podatak iz 2018.god).
Površina: oko 301.230 km2
Glavni grad: Rim, cca. 2.9 milijuna stanovnika (2018. god.)
Klima: na sjeveru i unutrašnjosti kontinentalna, dok primorskim dijelovima Ligurije i većim dijelom Apeninskog poluotoka južno od Firence vlada klasična mediteranska klima.
Službeni jezik: talijanski
Religija: katolici 87,8%, protestanti 1,4%, pravoslavci 1,6%, muslimani 1,9%, ostali oko 5,9% (2006. godina)
Novčana jedinica: Euro
Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Pozivni broj zemlje: +39
Hrana i piće: talijansku kuhinju karakteriziraju mediteranska prehrana i bez sumnje je jedna od najpopularnijih kuhinja zapadnog svijeta. Pizze (Margherita s umakom od rajčice, mozzarellom i bosiljkom), tjestenina (u Rimu posebno alla carbonara), gelato, tiramisu, sir, vino….
Kupovina: Italija je meka za ljubitelje kupovine. Kupuju se kožni proizvodi/kožna galanterija, keramika (ručno izrađene i oslikane zdjele, tanjuri, pladnjevi, nakit od koralja, umanjeni moeli poznatih znamenitosti… Radno vrijeme trgovina u većim gradovima je  uglavnom od 09.00h do 13.00h i ponovno od 16.00h do 20.00h svaki dan, dok veći supermarketi rade od 09.00h do 20.00h radnim danom i subotom, te od 09.00 do 13.00h nedjeljom.

Kreditne kartice: većina kreditnih kartica prihvaćene su  u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.

Odjeća i obuća: savjetujemo laganiju, ugodnu pamučnu odjeću, a tijekom večeri topliju odjeću poput pulovera ili vjetrovki. Primjerena garderoba potrebna je za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena, duge hlače…). Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete.

Električni napon: 220 V
Napojnice: ako ste zadovoljni pruženom uslugom uobičajeno je ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu, taksiju…

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn
Popust za jednokratni buking 5 i više osoba isključuje i ne može se kombinirati s drugim popustima ili posebnim akcijama.

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja u slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), radnog vremena neke od znamenitosti, muzeja i sl.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz prosinca 2023. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

Organizator putovanja GO putnička agencija,Ljubičin prolaz 2,10 430 Samobor,Hrvatska te vrijede sljedeći opći uvjetiOpći_uvjeti_putovanja_GO SAMOBOR _21.1.2024.

*First minute cijena važeća za uplate do određenog datuma prije polaska ili do popunjenja mjesta!
Napomena: zadržavamo pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku te ne garantiramo raspoloživost slobodnih mjesta

na polasku/polascima. Važeću cijenu i informaciju o raspoloživosti dobiti ćete u ponudi po vašem upitu.

Kontaktirajte nas

Brzi obrazac daleka/europska grupna putovanja
NOSITELJ REZERVACIJE
DATUMI USLUGE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije