ST. PETERSBURG

petersburgXL

Sankt Peterburg
4 dana avionom
19.09. i 03.10.2019.
GARANTIRANI POLASCI

Uz Zagreb, moguć polazak priključnim letom iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

Predviđeni hotel: Azimut 4*
Ovaj hotel, smješten neposredno uz obalu rijeke Fontanke, najviša je zgrada u povijesnoj jezgri Sankt Peterburga. U sklopu objekta gostima su na raspolaganju bar s panoramskim pogledom na okolicu, restorani i besplatni WiFi. Sve svijetle sobe hotela AZIMUT imaju radni stol, TV i vlastitu kupaonicu s kadom. U baru na 18. katu moguće je uživati u pogledu na grad, a u baru u predvorju poslužuju se lagani obroci i pića. Hotel se nalazi na 10 minuta hoda od postaje podzemne željeznice Baltiyskaya, koja omogućava jednostavan pristup centru Sankt Peterburga.

1. dan, ZAGREB – SANKT PETERBURG
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polaska. Prijava na direktan let Croatia Airlines OU530 za Sankt Peterburg s polaskom u 14.20 sati. Po dolasku u zračnu luku Pulkovo u 18.00, slijedi transfer do grada, smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju Nevskim prospektom do Dumske ulice s mnogobrojnim barovima, klubovima i diskotekama. Noćenje.

2. dan, SANKT PETERBURG
Doručak. Odlazak javnim prijevozom na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Nevski prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Zimski dvorac, Admiralitet, Isakijevska saborna crkva, spomenik Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda, Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 m., grobovi Romanovih od vremena Petra I Velikog. Poslijepodne, predlažemo odlazak na 1-satnu vožnju brodom po Nevi, Fontanki i kanalima na kojima je grad sagrađen (doplata). Iskrcaj uz Marsovo polje, šetnja po Ljetnom vrtu, Mihajlovski zamak. U večernjim satima mogućnost odlaska na baletnu predstavu u Mariinsky ili Mikhailovsky teatar, ovisno o programu u terminu putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, SANKT PETERBURG – ERMITAŽ – (fak.izlet PETERHOF) SANKT PETERBURG
Doručak. Odlazak na razgled u pratnji lokalnog vodiča: vožnja podzemnom željeznicom do Državnog muzeja Ermitaž, razgled jedne od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. g.,kada su ga zauzeli boljševici. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove ..Dvorski trg, Aleksandrov stup, zdanje Generalštaba. Poslijepodne slobodno vrijeme. Povratak u hotel podzemnom željeznicom, ili prijava na fakultativni izlet „Peterhof“. Na izlet odlazimo hidrogliserom od Ermitaža, preko Finskog zaljeva, do Peterhofa, ljetnog dvorca Petra I Velikog. Razgled dvorca i prekrasnih vrtova sa skulpturama i vodoskocima, odakle se pruža pogled na cijeli zaljev. Nakon razgleda povratak hidrogliserom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, SANKT PETERBURG – PUŠKINOVO CARSKO SELO – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela, polazak na izlet autobusom do Puškinovog Carskog sela, posjet dvorcu Katarine II,s poznatom Jantarnom sobom, šetnja prekrasnim dvorskim parkom. Transfer do Zračne luke, prijava na let OU 531 za Zagreb u 18.50 sati, s dolaskom u 20.40 sati.

Cijena aranžmana po osobi:
19.09. FIRST MINUTE 3.090 kn / Redovna cijena 3.290 kn
03.10. FIRST MINUTE 2.890 kn / Redovna cijena 3.090 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 30

Popusti i doplate:
– 10% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
– trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
– mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 380 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Sankt Peterburg – Zagreb
 • transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka uz panoramski razgled grada u dolasku
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Sankt Peterburgu
 • poludnevni razgled grada s lokalnim vodičem
 • izlet Puškinovo Carsko selo, (prijevoz, ulaznica, lokalni vodič i slušalice)
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 11.07. 1.290 kn, 19.09. 900 kn, 03.10 590 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • doplatu za turističku vizu za Rusiju 575 kn po osobi (uklj. viza i troškovi pribavljanja) (Za  državljane RH viza za Rusiju je obavezna kao i putno zdrastveno osiguranje. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.  Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.)
 • doplata za izradu turističke vize za Rusiju po hitnom postupku ( uklj. viza i troškovi pribavljanja) 825 kn po osobi (Za  državljane RH viza za Rusiju je obavezna kao i putno zdrastveno osiguranje. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.  Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.)
 • usluga ispunjavanja elektroničkog obrasca za izdavanje ruske vize ili korekcija podataka pri agenciji organizatoru putovanja – 50 kuna po obrascu
 • ulaznice: Petropavlovska utvrda i crkva,Isakijevska saborna crkva, 25 eur po osobi (cijena uključuje cijenu ulaznice, rezervaciju i slušalice)
 • ulaznica, lokalni vodič i rezervacija za Ermitaž 350 kn po osobi (plaćanje u poslovnici), min 15 putnika
 • doplatu za vožnju brodom po Nevi, cca 25 Eur po osobi (min.15 putnika)
 • doplata za izlet hidrogliserom u Peterhof, ulaznica i lokalni vodič 490 kn po osobi, djeca od 4-11 g. 300 kn plaćanje u poslovnici, (min 15 putnika)
 • ulaznica za balet (na upit)
 • ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu navedeni u stavci uključeno u cijenu aranžmana
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, obavezno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene
*VIZA:
Za izdavanje obične jednokratne ili dvokratne turističke vize potrebno je priložiti:

1. Potvrda o prihvatu turista od ruske organizacije koja obavlja turoperatorsku djelatnost, čiji su podaci uneseni u Jedinstveni federalni registar turoperatera koju ćete dobiti od organizatora mjesec dana prije polaska;
2. Putovnica koja ima najmanje dvije čiste stranice za vize i koja vrijedi 6 mjeseci po završetku valjanosti vize;
3. Obrazac za vizu, koji treba ispuniti na stranici visa.kdmid.ru, ispisati te osobno potpisati;(Prilikom odabira mjesta gdje se predaju dokumenti treba navesti vizni centar u kojem planirate predati dokumente);
4. Fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu;(izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici);
5. Polica zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije i pokriva rok trajanja vize, izuzevši slučajeve uzajamnog osiguranja.

Prilikom rezervacije potrebno je dati sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja,broj putovnice, državljanstvo te sken prve stranice putovnice.

Dodatna usluga ispunjavanja elektroničkog obrasca zahtjeva za izdavanje vize
Organizator nudi dodatnu uslugu  ispunjavanja elektroničkog obrasca zahtjeva za izdavanje vize prilikom predavanja dokumenata ili ispravljanja nepravilno unesenih podataka u ime predavatelja zahtjeva (ovlaštenog predstavnika) te u prisutstvu istoga.
Obrazac zahtjeva za izdavanje vize ispunjava se na temelju dokumenata i informacija dobivenih od predavatelja zahtjeva te ju predavatelj zahtjeva osobno potpisuje.
Naknada za uslugu zaračunava se dodatno na pristojbu za uslugu i iznosi 50 kuna po zahtjevu za izdavanje vize. Ovu uslugu možete zatražiti prilikom predavanja dokumenata za izdavanje vize.

Prijevoznik: Croatia Airlines
OU 530 1420 1800
OU 531 1850 2040

VAŽNE INFORMACIJE
– vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2019. godini i podložna su promjeni
– zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
– uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja i sl.)
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja uz pokriće 30.000 eur
– organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– odgovorni organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
– agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Rusiju je obavezna kao i putno zdrastveno osiguranje. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice.  Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske nalazi se u Moskvi. Adresa: Ostoženka 23 (ulaz za stranke nalazi se sa stražnje strane zgrade, iz 3. Začatjevkog pereuloka) Metro – Park Kultury, Kropotkinska, Telefon: +7 495 785 39 49, Fax: +7 495 785 39 41, E-mail: crocons.moscow@mvep.hr

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.
Polica jamčevine br. 45-7002697568 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 1322-00044566, Wiener osiguranje Vienna Insurance group d.d., Slovenska 24, tel. 0800-2580.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Kontaktirajte nas

NOSITELJ REZERVACIJE
SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)
PODACI O SMJEŠTAJU
OSTALE USLUGE
captcha

 

Da, želim primati obavijesti o akcijama i popustima

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.