SICILIJA

Print Friendly, PDF & Email
sicilijaXL

SICILIJA
Posebnim zrakoplovom iz Zagreba
GARANTIRANI POLAZAK:
17.02. – 20.02.2024.
4 dana/3 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan, subota 17.02.2024.: ZAGREB – CATANIA – SIRACUSA – PALERMO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju u 7.00 sati. Po dolasku u zračnu luku Catania, u 9.45 sati, odlazimo do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia – šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. Nastavak putovanja za Palermo. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

 1. dan, nedjelja 18.02.2024.: PALERMO – MONREALE – PALERMO

Nakon doručka odlazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Poslijepodne povratak do Palerma. Po dolasku razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača – bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“ (fontana della vergogna). Po završetku razgleda povratak do hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. U večernjim satima svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana i lokala isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, arancino, cassata, pasta alla norma, caponata i sl. Noćenje u hotelu.

 1. dan, ponedjeljak 19.02.2024.: PALERMO – CEFALU – TAORMINA – GIARDINI NAXOS

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema 75 km udaljenom ribarskom mjestu Cefalù na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture.  Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalù u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Potom nastavljamo prema jednom od najljepših gradića Italije – Taormini, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Predlažemo posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu (doplata za ulaznice). Po završetku razgleda Taormine satima odlazak prema hotelu na području Giardini Naxosa. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

 1. dan, utorak 20.02.2024.: GIARDINI NAXOS – ETNA – CATANIA – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju.

Fakultativno, mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. U poslijepodnevnim satima odlazak prema Cataniji. Po dolasku razgled grada; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv. Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo delle Scienze, amfiteatar, kazalište. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe do transfera  za zračnu luku. Slijedi transfer autobusom do zračne luke Catania te prijava na izravan let posebnim zrakoplovom za Zagreb u 19.00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20.50 sati.

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 749 € (5.643,34 kn)
*First Minute popust 50 € (376,73 kn) za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:: 799 € (6.020,06 kn)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 120 € (904,14,18 kn)

Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg; dimenzija ne preko 55x40x23)
 • transfere i razglede prema programu
 • 3 noćenja s doručkom u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama u Palermu i Giardini Naxosu
 • lokalne vodiče u Siracusi i Monrealeu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • boravišne pristojbe u Cataniji 1,50 €, Palermu 2 € dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove osobne prirode

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 120

Predviđeni hoteli:

PALERMO:

Hotel Garibaldi, 4* ili sličan

Adresa: Via E. Amari, 146, 90139 Palermo PA, Italija

Telefon: +39 091 601 7111

ili

Hotel Vecchio Borgo, 4* ili sličan

Adresa: Via Quintino Sella, 1/7, 90139 Palermo PA, Italija

Telefon: +39 091 611 8330

GIARDINI NAXOS:

Hotel Hellenia Yachting, 4* ili sličan

Adresa: Viale Jannuzzo 41, 98035 Giardini Naxos ME, Italija

Telefon: +39 0942 51737

Informativni red letenja – zrakoplovna kompanija Sundair:

17FEB2024 ZAG CTA 08:50 09:45

20FEB2024 CTA ZAG 19:00 20:50

Kod charter letova moguće su promjene satnice letova neposredno prije samog putovanja. Dodatne informacije stranke će dobiti u završnoj obavijesti prije putovanja ili od prodajnog mjesta

Ulaznice (informativne cijene podložne promjenama – plaćanje na licu mjesta):

 • arheološki lokaliteti u Siracusi 17 €
 • Monreale katedrala 6 €
 • Monreale klaustar samostana 6 €
 • Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 19,50 €
 • Grčko-rimski teatar u Taormini 13,50 €
 • Etna, odrasli, cca 80 € (djeca od 5 do 10 g. popust)

Vulkan Etna:

Izlet ovisi o vremenskim prilikama! Uspon na Etnu (do cca 2.900 m n.v.) moguć je žičarom koja polazi od točke gdje se nalazi krater Silvestri na oko 1.900 metara nadmorske visine. Prvo se vozi 10-ak minuta žičarom, a potom se nastavlja terenskim vozilima i s planinskim vodičem na engleskom jeziku. Informativna cijena izleta iznosi 65 € po osobi. Uplata se obavlja na licu mjesta pružatelju usluga, a izlet traje oko 2 sata. S obzirom da je na Etni hladnije i svježije nego u podnožju te zna biti i vjetrovito, preporučujemo ponijeti zatvorenu i čvrstu obuću (najbolje čvrste tenisice ili planinarske cipele-gojzerice) te topliju odjeću – vjetrovku, deblju majicu, šal i kapu. Ukoliko nemate prikladnu obuću ili odjeću, na licu mjesta možete iznajmiti vjetrovku za 4 € po osobi ili cipele za 4 € po osobi.

NAPOMENE

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Italiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Republiku Italija dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE

Važno kod izleta Etna: Prilikom odlaska na Etnu svakako savjetujemo ponijeti toplu odjeću i obuću zbog vrlo niske temperature i mogućeg vjetra.

Odjeća i obuća: Savjetujemo ponijeti sportsku i praktičnu odjeću (najbolje slojevitu), nešto odjeće pogodne za vlažno vrijeme (vjetrovka, kišobran, kape…), te udobnu sportsku obuću.

Novac: EURO (€)

Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: nema

Kreditne kartice: U skoro svim restoranima i trgovinama prihvaćaju se sve vrste kreditnih kartica (EC/MC,Visa).

Trgovine: Većina trgovina radi od 8 sati, ali s obaveznom poslijepodnevnom pauzom od 12 – 16 sati. Trgovine najčešće zatvaraju već u 20 sati.

Restorani: Samo mali broj restorana radi cijeli dan, većina ih otvara oko 19.00 sati. Dobar riblji obrok košta cca 25 €. Prosječna cijena pizze je 6 €.

Hrana: Jede se u popularnima ‘trattorijama’ . Preporučamo sve osim »fast fooda«: ‘antipasti’ (hladna predjela od povrća, mesa ili morskih plodova), razne vrste tjestenine, riblje specijalitete i pizze.

Prosječna cijena večere u restoranu je cca 30-50 €

Voda: Voda iz vodovoda je pitka, ali se preporučuje piti flaširanu vodu

Zabava: Ljudi se uglavnom druže u lokalima na promenadi i u restoranima. Popularne diskoteke se obično napune oko 2 sata iza ponoći.

Napojnice: Obično ih očekuju svi: nosači, konobari i sl.

Telefoniranje: Pozivni broj iz Italije za Hrvatsku : +385

Imovina i dokumenti: Preporučamo da putovnice, kao i ostale vrijednosti, pohranite u hotelskom sefu. Prilikom razgleda ili šetnje, treba dobro čuvati torbice i ruksake zbog opasnosti od džepara.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji (Rim) se nalazi na adresi Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, Italija.

Kontakt podaci: tel. 0039 06 3630 7650, 0039 06 3630 7300, 0039 06 3630 4630, fax. 0039 06 3630 3405, 0039 06 3630 3269, e-mail. vrhrim@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Jasen Mesić.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:30-16:30

Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici

Adresa: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija / Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10-13 sati.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 334 6436906, Fax: 003906 3630 3269; e-mail: crocons.roma@mvep.hr.

Organizator: Palma travel
Vrijede sljedeći
opći uvjeti

*First minute cijena važeća za uplate do određenog datuma prije polaska ili do popunjenja mjesta!
Napomena: zadržavamo pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku te ne garantiramo raspoloživost slobodnih mjesta

na polasku/polascima. Važeću cijenu i informaciju o raspoloživosti dobiti ćete u ponudi po vašem upitu.

Kontaktirajte nas

Brzi obrazac daleka/europska grupna putovanja
NOSITELJ REZERVACIJE
DATUMI USLUGE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije