NOVA GODINA SKOPJE I OHRID

Print Friendly, PDF & Email
skopjeXL

TAMO GDJE VJEČNO SUNCE SJA
Skopje – Ohrid – sv. Naum
4 dana zrakoplovom

 Novogodišnji polazak: 31.12.-03.01.2024.
VRIJEDNOST VIŠE: hoteli 4* u centru grada!

 1.dan, ZAGREB – SKOPJE
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Let za Skopje zrakoplovom Croatia Airlines u 13.40h, s dolaskom u Skopje u 15.05h. Po dolasku, transfer do hotela te orijentacijska šetnja s pratiteljem. Slobodno vrijeme za pripreme za najluđu noć. Doček na ulicama i trgovima. Po želji uz doplatu moguća novogodišnja večera u restoranu. Noćenje.

2.dan, SKOPJE – OHRID
Kasniji doručak. Prijevoz autobusom do Ohrida. Ohrid je jedno od najstarijih europskih naselja  na UNESCO-voj listi svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama spada među najdublje u Europi. Po dolasku smještaj u hotel. Slijedi obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku; starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, ohridska Čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna porta, crkva sv. Sofije, samostan Bogorodice Perivlepte, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)… Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u Ohridskom jezeru. Moguća doplata za večeru u nekom od mnogobrojnih nacionalnih restorana. Noćenje.

3.dan, OHRID – fakultativni izlet brodom ZALJEV KOSTIJU I  SV. NAUM
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju i shopping ili odlazak na fakultativni izlet brodom do manastira sv. Nauma. Kraće zaustavljanje broda u Zaljevu kostiju za razgled Muzeja na vodi i arheološkog nalazišta prapovijesnog naselja na stupovima. Nastavak puta prema manastiru. Po dolasku razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno impresivne su scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda koje se nalaze iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slobodno vrijeme za osvježenje ili ručak. Povratak prema Ohridu i dalje prema Skopju. Po dolasku slijedi panoramska vožnja gradom te smještaj u hotel. Slobodno za istraživanje makedonske prijestolnice. Noćenje.

4.dan, SKOPJE – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te sastanak s lokalnim vodičem, polazak na razgled grada; stara željeznička stanica, spomenik i kuća Majke Tereze, kameni most iz 6. st., Daut Pašin Amam iz 15. st., crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa Paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II… Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za kupovinu ili ručak u nekoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Vožnja prema zračnoj luci te polazak zrakoplova Croatia airlines prema Zagrebu u 15.40h. Dolazak u Zagreb je predviđen u 17.10h.

       Cijena po osobi u 1/2 sobi Cijena za 1/1 sobu
FM cijena

Redovna cijena

580 eur (4.370,01 kn)

      610 eur (4.596,05 kn)

660 eur (4.972,77 kn)

      690 eur (5.198,81 kn)

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta                                 Tečaj konverzije: 7,53450 kn

 Zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta) uključene u cijeni (118 eur/889,07 kn)
Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. na upit

 Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Skopje-Zagreb, 2 noćenja s doručkom u hotelu Best Western Turist 4* u Skopju i 1 noćenje s doručkom u hotelu Su 4* u Ohridu, autobusni prijevoz i razgledi gradova prema programu u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, pratitelja putovanja, troškove jamčevine i organizacije.

Cijena aranžmana ne uključuje: boravišna pristojba u hotelima 1 eur po osobi i noćenju (plaćanje na licu mjesta), fakultativne večere i izlete, troškove osobne prirode, putno zdravstveno osiguranje

Fakultativne doplate za minimum 10 putnika, prijava i plaćanje u agenciji:
Novogodišnja večera u restoranu u Skopju uz živu glazbu: 90 eur

Fakultativne doplate za minimum 10 putnika, prijava u agenciji a plaćanje na licu mjesta:
Večera u tipičnom makedonskom restoranu u Ohridu uz živu glazbu: 40 eur
Izlet brodom u sv. Naum (brod, stručni lokalni vodič i ulaznice za Muzej na vodi i Manastir): 25 eur

 Informacije o letu, prijevoznik Croatia airlines:
OU368 31DEC ZAGSKP         1340 1505
OU369 03JAN SKPZAG         1540 1710

 Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Dozvoljena težina predane prtljage 23 kg i 8 kg ručne prtljage.

 PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o., id-hr-ab-01-080326927. Polica jamčevine br. 298625000158 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Za ovaj aranžman vrijede slijedeći Opći uvjeti i uvjeti storna rezervacija.

*First minute cijena važeća za uplate do određenog datuma prije polaska ili do popunjenja mjesta!
Napomena: zadržavamo pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku te ne garantiramo raspoloživost slobodnih mjesta

na polasku/polascima. Važeću cijenu i informaciju o raspoloživosti dobiti ćete u ponudi po vašem upitu.

Kontaktirajte nas

  NOSITELJ REZERVACIJE

  SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)

  PODACI O SMJEŠTAJU

  OSTALE USLUGE

   

  Da,želim primati obavijesti o akcijama i popustima


  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.