SKOPSKI MERAK

Print Friendly, PDF & Email
skopjeXL

SKOPSKI MERAK
zrakoplovom
30.12.2022.
4 dana / 3 noćenja

Skopski merak, zrakoplovom

SKOPJE – STOBI – KAVADARCI /TIKVEŠ

*Vrijednost više:

hotel 4* s odličnom lokacijom, uključen izlet u Stobi & vinariju Tikveš s degustacijom vina i hladnom zakuskom, popust za dijete do 700 kn (92,91 €), poklon za svakog putnika

Program
1.dan ZAGREB – SKOPJE
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije i prijava za let Croatia Airlinesa za Skoplje na liniji OU 368 u 14.00h. Očekivani dolazak u 15.15h te nakon obavljenih graničnih formalnosti, prijevoz do hotala. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak u šetnju do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Noćenje.
2.dan SKOPJE
Nakon doručka, susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Skoplje je prijestolnica i najveći grad Republike Makedonije smješten u dolini rijeke Vardar, a ujedno je i njeno glavno političko, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Vidjet ćemo staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenu povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu Kale. Poslijepodne slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.
3.dan SKOPJE – OHRID – SKOPJE
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ohrid. Vožnja prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled:  crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima. Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputni pogled na Muzej na vodi u  Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Skoplju. Noćenje.
4.dan SKOPJE – STOBI – KAVARDCI/TIKVEŠ – SKOPJE – ZAGREB
Doručak, odjava iz hotela te odlazak do antičkog grada Stobija i poznate vinarije Tikveš. Stobi je najpoznatije makedonsko arheološko nalazište, koje je nastalo nedaleko ušća Crne rijeke i Vardara. Po dolasku razgled lokaliteta: kazalište, episkopalna bazilika, civilna bazilika, centralna bazilika, terme, Teodozijeva palača… U nastavku odlazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustaciju vina i hladnu zakusku. Slijedi prijevoz prema zračnoj luci Skoplje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 15.55h s očekivanim dolaskom u 17.10h. Završetak programa.

Cjenik

DATUM REDOVNA CIJENA
30.12. – 02.01.2023. 2.590 kn(343,75 €)

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi:  990 kn (131, 40 €) 

Cijena uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
 • Prijevoz autobusom prema programu;
 • Smještaj u Skopju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
 • Razgled Skopja u pratnji licenciranog lokalnog vodiča;
 • Izlet do arheološkog nalazišta Stobi s uključenom ulaznicom te posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata od 990 kn ((31, 40 €; promjenjivo do izdavanja karata);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn (78,31 €);
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda (osim gora navednog);
 • doplate za fakultativne izlete, usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

 Fakultativna ponuda uz najmanje 10 prijavljenih osoba, cijene po osobi – obavezna prijava uz rezervaciju:

 • Izlet na Ohrid: 490 kn (65,03 €; uključeno: povratni prijevoz, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča. Informativne cijene ulaznica po osob, plaćanje na licu mjesta: 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, samostan sv. Naum)

Popust za dijete:

Dijete 2-5,99 godina u krevetu s roditeljima:    700 kn (92,91 €)

Dijete 6-11,99 godina u krevetu s roditeljima:  500 kn (66,36 €)

Napomene

 

studeni-prosinac

OU 368 ZAGREB    SKOPLJE           13:40   15:05

OU 369 SKOPLJE     ZAGREB           15:40   17:10

Korisne informacije – Makedonija i Skopje:
Službeno ime države: Republika Sjeverna Makedonija
Glavni grad: Skopje
Službeni jezik: makedonski, no uz makedonski se govori još nekoliko jezika kao što su albanski, srpski, hrvatski, bugarski, bosanski…
Pismo: ćirilica
Vjera: pravoslavci
Telefoniranje: pozivni broj +389
Valuta: makedonski denar (MKD ili DEN), 1 EUR = 61,63 den. Denar se sastoji iz 100 denija, a novčanice postoje u iznosima od 10, 50, 100, 500, 1000 i 5000 denara, a kovani novac u iznosima od 1, 2, 5, 10, 50 denara i 50 denija. Mjenjačnice – novac mjenjajte isključivo u ovlaštenim mjenjačnicama ili na recepcijama hotela.
Kupovina: cijene se vrlo pristupačne za budžet prosječnog turiste. Većina hotela, restorana i trgovina primaju kreditne kartice, no preporučljivo je da kod sebe imate određenu količinu novca u gotovini.
Struja: 220V 50Hz
Piće: možete slobodno koristiti vodu iz gradskog vodovoda u svim mjestima. Makedonci su poznati po vrlo kvalitetnim vinima.
Kuhinja: makedonska kuhinja ima veoma dugu i poznatu tradiciju u kulinarstvu. Makedonci su poznati po uzgoju kvalitetnog graha ‘tetovca’ od kojega se priprema poznato jelo ‘gravče na tavče’, a od ostalih specijaliteta tu su i burek, ukusna pastrva iz Ohridskog jezera, turli-tava, čomlek, punjene paprike, musaka, sarma od lozovog lista….

Napomene:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja (u slučaju promjene reda letenja, zračne luke, radnog vremena muzeja ili znamenitosti i sl.).
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.
Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz srpnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Kontaktirajte nas

  NOSITELJ REZERVACIJE
  SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)
  PODACI O SMJEŠTAJU
  OSTALE USLUGE

   

  Da, želim primati obavijesti o akcijama i popustima

  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.