STAZA 7 SLAPOVA

7-slapova

STAZA 7 SLAPOVA
autobusom iz Zagreba
26.09.2021. | 09.10.2021.

planinarski jednodnevni izlet Istra

Zahtjevnost planinarske rute:  umjereno zahtjevno, preporuča se prethodno pješačko iskustvo
Duljina staze: 13.5. km + dodatno cca  1,5 km od parkirališta do staze po smjeru
Vrijeme hodanja: minimalno 5 sati, za obilazak rute s pauzom potrebno je cca 6-7 sati              
Najteži dijelovi našeg puta osigurani su užadi koja nam olakšava uspon. ( cca 20 min – to je ujedno najzahtjevniji dio staze).        

“Staza sedam slapova” pokazat će vam mističnu ljepotu Istre u svim godišnjim dobima: ljeti zelenilo i bogata vegetacija oduzimaju dah, u jesen kiše pune rijeku i stvaraju obuzimajući huk vode koja se prelama preko stijena, zimi kada zaleđene kapljice vode stvaraju neobične vizure ili u proljeće koje prvim zrakama sunca mami vjesnike proljeća i prve životinje na svjetlost dana.

Polazak autobusa u 07:00  sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Slijedi ugodno putovanje preko Gorskog kotara u smjeru Istre. Po dolasku u Buzet autobus nas ostavlja na predviđenom mjestu te kreće naša avantura uzvodno uz sjevernu stranu Mirne.

Nakon prvog kilometra odvajamo se od rijeke Mirne i ulazimo u šumarak gdje nas put vodi uz kamenito korito rječice Drage. Ovdje nas u manje od kilometra duljine očekuje uspon od 100 metara visinske razlike i pet lijepih slapova.  Uska staza vodi nas uz samu vodu, pa i preko vode te ispod impresivnih stijena koje privlače iskusne penjače. Najteži dijelovi našeg puta osigurani su užadi koja nam olakšava uspon. (to je ujedno najzahtjevniji dio staze).
Putem ćete naići na napuštena okna starih rudnika ugljena, u koje možete i zaviriti ako uza sebe imate baterijske svjetiljke.
Dalje nas staza vodi dinamičnim krajolikom gdje se izmjenjuju šumski puteljci I makadamski  koji će Vas posjećati na dionica poznatog Camina de Santiaga. Put nas vodi I do autentičnih istarskih sela Kuhari I Blatna gdje možemo vidjeti tradicionalnu istarsku arhitekturu te napraviti predivne fotografije za uspomenu. U mjestu Kotli ćemo napraviti malo dužu pauzu, te uživati u prekrasnom prirodnom ambijentu koji neki uspoređuju s turskim Pamukkalama zahvaljujući jedinstvenim formacijama od vapnenca.
Nakom osvježenja  krećemo šumskom stazom iznad rijeke na sjeverozapad oko 12-og kilometra zatvaramo krug i ponovno smo na plodnim poljima uz rijeku, odakle nas čeka još nešto više od jednog kilometra hoda uz južnu obalu Mirne do početne točke ove prekrasne staze. Za nagradu ćermo obići obližnju destileriju Aura gdje nas čeka degustacija finih rakija. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u večernjim satima.

FM CIJENA ARANŽMANA 220 kn
REDOVNA CIJENA  ARANŽMANA PO OSOBI : 250 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Prijevoz  turističkim autobusom prema programu

Voditelja putovanja

Razgledavanja prema programu

jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

osobna potrošnja

osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

DOPLATE I POPUSTI:

OBAVEZNA DOPLATA

Obilazak staze u pratnji lokalnog vodiča uz degustaciju rakije u renomiranoj destileriji Aura –   50 kn po osobi

INFORMACIJE:

Korisne informacije I preporuke:

preporuča se čvrsta i udobna obuća  za hodanje po neravnim terenima ( tenisice za hodanje ili gojzerice) te štapovi za hodanje ( prema potrebi)

S obzirom na limitiranu ugostiteljsku ponudu svakako treba ponijeti  hranu u torbi, dovoljno tekućine , slojevitu odjeću, šiltericu/šešir  te kabanicu

IZLET NIJE PRIMJEREN ZA OSOBE KOJE SLABIJE HODAJU ILI SE TEŽE KREĆU KAO NI ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Ruta je umjereno zahtjevna, preporuča se prethodno pješačko iskustvo

MINIMALAN BROJ PUTNIKA:
Minimalan broj putnika za ovo putovanje je 30 putnika. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja te o tome pravovremeno obavijestite putnike i tražiti pristanak ili otkazati navedeno putovanje.

COVID -19 MJERE:
–    obavezna zaštitna maska za vrijeme vožnje u autobusu
–     sredstva za dezinfekciju ruku nalazi se na ulazu u autobus, no savjetujemo da ponesete i vlastito malo dezinfekcijsko sredstvo koje ćete uvijek imati uz sebe

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 30
Maksimalni broj: 40

ODGOVORNI ORGANIZATOR:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti

Kontaktirajte nas

  NOSITELJ REZERVACIJE
  SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)
  PODACI O SMJEŠTAJU
  OSTALE USLUGE

   

  Da, želim primati obavijesti o akcijama i popustima

  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.