Bečići, Crna Gora

Print Friendly, PDF & Email

O Bečićima do nedavno se govorilo kao o malom naselju, fizički odvojenim od Budve uskim poluotokom Zavala. Danas budvanski glavni bulevar prolazi kroz Bečiće, tik pored ekskluzivnih hotela, po čemu su dakle Bečići postali sastavnim dijelom Budve. Poluotok Zavala pak pretvoreno je u novi arhitektonski simbol grada. Obalni korzo spojen je s Bečićima kratkim pješačkim tunelom (kroz uski poluotok), te su i na taj način obale obje uvale, budvanska i bečićka, kao jedno. Bečići su mjesto u u Paštrovićima kod Budve. Od Starog grada udaljeni su 3 km. Uz obalu vodi prekrasno šetalište sve do zidina Starog grada.Bečići plaža duga 2km je još davne 1935. godine dobila je zlatnu medalju kao najljepša plaža u Europi. Veliki broj restorana sa tradicionalnom kuhinjom nalazi se duž plaže, što može samo da vam upotpuni ugođaj.
Po izlasku iz pješačkog tunela šetač nasluti kako će neko vrijeme morati da hodi kroz luksuzni hotelski kompleks u Bečićima. Na taj prvobitni kompleks nastaviće se drugi, ali je do plaže lako doći, stazama koje jednako vode do obale. Tu vansezonski gost ne zna kuda bi? Da li dalje da nastavi plažom dugom čak 1950 metara (do Rafailovića), ili da uređenim pješačkim stazama skrene desno, i da tako dođe do krajnjeg rta poluotoka Zavala? Sezonski gost nema sličnih dilema: okupaće se na toj nagradom proslavljenoj plaži, i iskoristiće njene brojne ljetnje sadržaje!
Plaža u Bečićima najveće je ovdašnje blago! Mjestimično je široka i do 100 metara, do te mjere puna ljetnje ponude da bi nabrajanje šta nudi od ugođaja – oduzelo i prostora i vremena. Najbezbolnije bi bilo reći da ovdje nitko neće ostati uskraćen plažnom kvalitetom, ma kako ga prethodno zamišljao.

Pronađeni smještaj

Nije pronađena nijedna objava.