Legenda | Informacije

Print Friendly, PDF & Email

Legenda

B – balkon
fr. balkon – zapravo se radi o visokom prozoru a ne o balkonu
T – terasa
P ili PS – pogled park (ne mora nužno gledati na park – uglavnom je to pogled na stranu koja nije morska)
M – pogled more
MS – morska strana (okrenuto na morsku stranu ali ne mora se vidjeti more, npr. ispred može biti šuma)
UL – ulična strana
SS – sjeverna strana
brdo – pogled brdo
planina – pogled planina
grad – pogled grad
stand – soba standard
sup – soba superior
class – soba classic
comf – soba comfort
premier – soba premier
prem – soba premium
JS – junior suite
OB – obiteljska soba
kl – klima
fr – francuski ležaj
mans – mansarda, soba u potkrovlju
priz – prizemlje
st – studio
apt – apartman
bgw – bungalov
dep – depandansa
bp – turistička pristojba
NO – noćenje
ND – noćenje s doručkom
POL – polupansion
PP – puni pansion
PP PLUS – puni pansion plus
AI LIGHT – all inclusive light
AI – all inclusive
1/2 – dvokrevetna soba
1/2+1 – dvokrevetna soba s mogućnošću pomoćnog ležaja
1/2+2 – dvokrevetna soba s mogućnošću 2 pomoćna ležaja ili jednim ležajem kojeg dijele 2 osobe
1/1 – jednokrevetna soba
1/2 single use – korištenje dvokrevetne sobe kao jednokrevetne
H – hotel
AN – apartmansko naselje
Dep – depandansa
Res – rezidencija
TN – turističko naselje
MK – mobilne kućice

*neki objekti koriste posebne oznake za označavanje smještajnih jedinica te ćete objašnjenje za iste naći na stranicama tog objekta

Važne informacije

DOBRO JE ZNATI

Za hotelske i druge sobe cijena je PO OSOBI ukoliko nije drugačije navedeno (s naznakom usluge polupansiona – POL, punog pansiona – PP, noćenja s doručkom – ND, sve uključeno – AI), dok je za smještaj u apartmanu cijena izražena PO SMJEŠTAJNOJ JEDINICI, APARTMANU, (noćenje u apartmanu – NO) za odgovarajući broj osoba, odnosno ležajeva u apartmanu. Odstupanja od navedenog pravila posebno su u cjeniku naznačena, a dodatne informacije i objašnjenja možete dobiti na svim prodajnim mjestima ili putem telefona. Molimo Vas da se pridržavate navedenog broja osoba po apartmanu, jer za svaku osobu koja nije navedena na putnim dokumentima (prema uvjetima predviđenima po cjeniku) vlasnik apartmana ima pravo naplatiti troškove na licu mjesta, po cijenama koje su važeće na licu mjesta, odnosno ima pravo odbiti smještaj „viška” osoba u apartmanu. Parkiranje – korištenje parkirališta je prema uvjetima davatelja usluga i zavisno je od raspoloživosti te se kod većine objekata dodatno naplaćuje. Spektar Putovanja ne garantiraju mogućnost parkiranja i ne vrše rezervacije parkirnih mjesta.

Podaci o objektima su informativnog karaktera i autorizirani su od strane davatelja usluge. Spektar putovanja ne odgovaraju za eventualna odstupanja. Minimalni boravak u cjenovnim tablicama podrazumijeva najmanji broj noći za koji je primjenjiva jedinična cijena po danu istaknuta u cjenovnoj tablici. Boravci kraći od minimalnih mogući su na upit ovisno o raspoloživosti uz uvećanje cijene istaknuto u postotku (osim ukoliko nije drugačije navedeno).

Doplate za polupansion, puni pansion, all inclusive i dr. usluge moguće je rezervirati samo za cijeli rezervirani period boravka i za sve osobe unutar smještajne jedinice. Posebne ponude, akcije i dodatni popusti nisu uključeni u cijenu i ne mogu se međusobno kombinirati (osim ukoliko nije drugačije navedeno) i vrijede za ograničen broj soba. First minute popusti ne vrijede za boravke kraće od minimalnih boravaka. Sve cijene su navedene u kunama. Preračunate su prema važećem tečaju za Eur na dan 1.1.2022. Ukoliko bi u međuvremenu došlo do većeg odstupanja tečaja (više od 2%) ili promjene cijene od strane organizatora smještaja, Spektar putovanja pridržava pravo promjene cijene. U tom slučaju doći će do preračuna prema novom tečaju samo NEUPLAĆENOG dijela aranžmana.

OBJAŠNJENJE POPUSTA

DIJETE NA POMOĆNOM LEŽAJU
popust za smještaj jednog djeteta u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju

BESPLATAN BORAVAK ZA DIJETE
do navršene određene dobi naznačen uz tablice podrazumijeva smještaj na pomoćnom ležaju ili bez ležaja (dijete spava s roditeljima), te dijete koristi osnovnu uslugu aranžmana osim ukoliko nije drugačije navedeno

DIJETE NA OSNOVNOM LEŽAJU
popust za smještaj jednog djeteta u pratnji jedne odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi na osnovnom ležaju

ODRASLA OSOBA NA POMOĆNOM LEŽAJU
popust za smještaj odrasle osobe u pratnji druge dvije odrasle osobe.

*Napominjemo da se kod popusta koji je formuliran na način npr. “do 12 godina” – popust odobrava za osobe koje nisu navršile 12 godina u trenutku boravka u smještajnom objektu.

PRIJAVE I REZERVACIJE

Prilikom prijave potpisujete UGOVOR O PUTOVANJU čiji su sastavni dio OPĆI UVJETI I UPUTSTVA ZA TURISTIČKE ARANŽMANE. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s uvjetima koji su navedeni na ugovoru i u općim uvjetima i uputstvima za turističke aranžmane. Prilikom prijave uplaćujete 30% iznosa aranžmana čime je Vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. Rezervacije s first minute popustom potrebno je uplatiti u cijelosti prilikom rezervacije (plaćanje kreditnim karticama na rate smatra se plaćanjem u cijelosti). Rezervacije uplaćene po posebnim ponudama, akcijama ili prema first minute uvjetima nije moguće naknadno mijenjati (ne prihvaća se promjena termina ili imena) ili iste nije moguće otkazati bez storno troškova (ovisno o hotelskim uvjetima).

CIJENE
Cijene su informativnog karaktera te do njihovih promjena može doći u bilo kojem trenutku te zadržavamo pravo promjene istih u bilo kojem trenutku.