Rimske terme, Slovenija

Rimske terme nalaze se u  Rimskim Toplicama, uz magistralnu cestu Celje–Zidani Most. Na autocesti Ljubljana-Maribor odaberite izlaz  Celje center.
Rimske Toplice »ugnijezdile« su se u zavjetrini ispod brda Stražnik (655 m) i Kopitnik (914 m). Dolinu Rimskih Toplica okružuju šumovita područja okolnih brda, koja nude zaštitu od vjetra i prevelike vrućine, a u sebi čuvaju bujnu vegetaciju egzotičnih biljaka sa svih kontinenata svijeta. To je stari lječilišni kraj, gdje skupa sa zaseocima živi oko 1000 stanovnika. Od Celja su udaljene 17 km, a od Zagreba 100 km. Termalna voda u Rimskim termama jedna je od najbogatijih i najljekovitijih u Sloveniji. Izvori u Rimskim termama nalaze se približno 1000 metara ispod površine zemlje. Voda iz Amalijina izvora ima 38,4 °C, a voda iz Rimskog izvora 36,3 °C.

Wellness – Iskusite užitke starih Rimljana
Prepustite se uživanju kao što su uživali stari Rimljani. Bazeni su osmišljeni po uzoru na rimska kupališta, ispunjeni ljekovitom termalnom vodom, a prostiru se na 450 m2. Na raspolaganju su vam unutarnji i vanjski panoramski bazen te četiri unutarnja i tri vanjska masažna bazena s vodenim sjedalicama i vodenim ležajevima.
Potražite svoj unutarnji mir u Zemlji sauna Varinia, gdje su vam na raspolaganju rimska, finska, turska i infracrvena sauna. Nakon saune prepustite se tetošenju oblozima i pilinzima te knajpanjem i vrtloženjem zraka.
U povijesnom dijelu vodenih nimfa očistite se od svakodnevnih briga u četiri autentične kamene kupelji iz rimskih vremena i šest suvremenih kupelji za opuštanje udvoje te pomoću ljekovitih izvora ojačajte imuno sustav i vratite pozitivnu životnu energiju.
Kod masaža i njega prepustite se opojnim eteričnim uljima i dodirima koji vraćaju snagu i zdravlje. Nudimo vam jedinstvene kućne masaže i cjelovite doživljaje za maženje svih osjetila.
Osim unutarnje, pomažemo vam i u njezi vanjske ljepote. Priuštite si cjelovitu njegu lica i tijela (manikuru, pedikuru, depilaciju i anticelulitnu terapiju) u kozmetičkom centru. Na raspolaganju su vam i frizerski salon i solarij.
Za one koji žele očuvati svoju sportsku kondiciju na raspolaganju je fitness-centar Spartakus. Ako želite dodatno oživljavanje duha i razgibavanje tijela, možete sudjelovati u vježbama joge na energetskim točkama.

Pronađeni smještaj

Slovenija, Rimske terme, Hotel Sofijin dvor
Hotel Sofijin dvor 4*
Rimske terme
do 20.12. ~ 2 POL od 1250 kn
+GRATIS dijete do 8 g. i drugo do 6 g.
Slovenija, Rimske terme, Hotel Rimski dvor
Hotel Rimski dvor 4*
Rimske terme
do 20.12. ~ 2 POL od 1100 kn
+GRATIS dijete do 8 g. i drugo do 6 g.
Slovenija, Rimske terme, Hotel Zdraviliški dvor
Hotel Zdraviliški dvor 4*
Rimske terme
28.9.-20.12. ~ 2 POL od 960 kn
+GRATIS dijete do 8 g. i drugo do 6 g.