Daleka putovanja – individualni polasci

Print Friendly, PDF & Email

Daleki krajevi postali su dostupniji nego ikad.
Topla mora su nadohvat ruke, desetak sati leta smo udaljeni od rajskog ugođaja nepreglednih pješčanih plaža okruženim bujnim nasadima tropskog voća. Istražite egzotična prostranstva Dalekog Istoka, otputujte u srce Indijskog oceana, divlju, ali i divnu Afriku ili uvijek uzbudljivu i živopisnu Južnu i Sjevernu Ameriku, daleku Australiju.
Za Vas smo odabrali odlične hotele, provjerene partnere s kojima radimo dugi niz godina i letenje s najboljim svjetskim zrakoplovnim tvrtkama. Otkrijte najljepše kutke planeta Zemlje i pronađite zemlju Vaših snova.

Želimo Vam daleka putovanja koja se zauvijek pamte!

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

  • Želite aranžman koji se prilagođava Vašim potrebama?
  • Bitno Vam je da se uklopite u slobodne dane i godišnji odmor?
  • Želite usporediti više opcija i mogućnosti?
  • Individualna putovanja su baš za Vas!
  • Javite nam se da zajedno napravimo Vašu kombinaciju!

KOJE SU PREDNOSTI REZERVIRANJA ARANŽMANA PREKO AGENCIJE?

  • Štedimo Vaše vrijeme!
  • Kompletnu ponudu bez skrivenih troškova dobit ćete u roku od 48 sati (radnim danima)
  • Ponudu prilagođavamo Vašim potrebama, navikama i budžetu
  • Imamo individualan i posvećen pristup svakom klijentu
  • Rezerviranjem preko naših sistema možete ostvariti značajne uštede (često smo povoljniji od online pretraživača)

IZDVAJAMO IZ PONUDE

(Ukoliko niste sigurni u Vaš odabir destinacije provjerite POVOLJNA RAZDOBLJA ZA  PUTOVANJE koja se nalaze na kraju stranice)

Daleka putovanja - Maldivi
MALDIVI
Daleka putovanja - Dubai
DUBAI
Daleka putovanja - Kenija
KENIJA
Daleka putovanja - Jamajka
JAMAJKA
Daleka putovanja - Dominikanska Republika
DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Daleka putovanja - Bali
BALI
Daleka putovanja - Kina
KINA
Daleka putovanja - Kuba
KUBA
Daleka putovanja - Mauricijus
MAURICIJUS
Daleka putovanja - Sjedinjene Američke Države
SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE
Daleka putovanja - Tajland
TAJLAND
Daleka putovanja - Meksiko
MEKSIKO

First minute cijena važeća za uplate do određenog datuma prije polaska ili do popunjenja mjesta!
Napomena: zadržavamo pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku te ne garantiramo raspoloživost slobodnih mjesta na polasku/polascima. Važeću cijenu i informaciju o raspoloživosti dobiti ćete u ponudi po vašem upitu.

KONTAKTIRAJTE NAS

Opći obrazac daleka/europska individualna putovanja
PODACI O DESTINACIJI
NOSITELJ REZERVACIJE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije

Posebne napomene
Molimo Vas da obratite pozornost na to da prilikom prijave za putovanje Vaši osobni podaci (ime, prezime, datum rođenja) trebaju biti navedeni na način kako je navedeno u putovnici. Spektar Putovanja ne snose odgovornost za troškove nastale zbog netočnih podataka, već ih putnik snosi sam. Željeli bismo Vam napomenuti da su zrakoplovne pristojbe podložne promjenama, a konačni iznos se utvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Putnik je obavezan podmiriti iste u točnom iznosu. Ako dođe do promjene tečaja valute za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa, prema zakonskim propisima, pridržavamo pravo izmjene cijene programa te pravo promjene cijene ako to učini prijevoznik ili hotelijer. Preporučujemo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske (www.mvp.hr). Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.
Zadržavamo pravo promjene dana ili sata putovanja zbog promjene reda letenja ili zbog nastupanja nepredviđenih okolnosti, pravo promjene smjera putovanja ako se promjene uvjeti za putovanje (promijenjen red letenja, sigurnosna situacija u određenoj zemlji, elementarne nepogode ili druge situacije na koje ne možemo utjecati) i to bez naknade štete, a prema važećim propisima u domaćem i međunarodnom prometu. Ne preuzimamo odgovornost za promjene radi nepredviđenih okolnosti i više sile u toku putovanja te možemo osigurati dodatne zamjenske usluge (uz moguću doplatu).

Izbor putovanja
Vrlo je važno odabrati tip putovanja, odnosno putovanje koje će u potpunosti odgovarati Vašim željama. Prije odabira putovanja predlažemo da razmislite želite li aktivni ili pasivni odmor ili kombinaciju ova dva tipa odmora. Potom, treba obratiti pažnju jeste li spremni letjeti 10-12 sati zrakoplovom ili Vam više odgovaraju bliže destinacije, do cca 6-8 sati leta. Treba obratiti pažnju uključuje li program putovanja svakodnevne izlete autobusom ili svakodnevne vožnje od grada do grada (kružne ture), gdje se ponekad prelazi i više od 500 km u jednom danu. Ako ste u nedoumici ili ako prvi puta putujete na daleku destinaciju, slobodno zatražite naš savjet i rado ćemo Vam pomoći.

Putovanje zrakoplovom
Sva putovanja u ovom katalogu su zrakoplovom, uz presjedanje u nekoj od europskih ili azijskih zračnih luka do željene destinacije. Putnici su u zračnu luku dužni doći u dogovoreno vrijeme ako putuju u grupi, odnosno najmanje 2 sata prije polijetanja zrakoplova. U slučaju kašnjenja ili dolaska u zadnji čas, može se dogoditi da šalter za prijavu bude zatvoren te da putnici ostanu bez mogućnosti ukrcaja u zrakoplov. Svaki putnik dužan je poštovati sigurnosne odredbe u zračnim lukama. Prije putovanja svaki putnik dobit će korisne informacije vezane za veličinu prtljage-kofera, ograničenja vezana uz unos tekućine, ograničenja vezana uz težinu prtljage i slično. Svaki putnik dužan je prilikom sklapanja ugovora ili traženja individualne ponude dati točno ime i prezime svih putnika (kako je navedeno u putovnici) jer u slučaju pogrešnog imena (pa čak i jednog krivog slova), zrakoplovna karta postaje nevažeća, a putnik/ugovaratelj snosi troškove promjene imena (ako je moguće), odnosno troškove izdavanja nove zrakoplovne karte.

Posebni zahtjevi i obroci
Sva putovanja temelje se na smještaju u dvokrevetnim standard sobama. Ako trebate trokrevetnu sobu, valja napomenuti da je 3. krevet najčešće pomoćni krevet namijenjen djeci do 12 godina i u pravilu je kraći i uži od ostala 2 kreveta u sobi. Dodatne zahtjeve poput bračnih ili odvojenih kreveta, sobe na određenom katu ili sobe s određenim pogledom, soba za pušače i sl. svakako ćemo proslijediti hotelu, ali ne možemo garantirati da će vaš zahtjev biti ispunjen, budući da to ovisi o raspoloživosti i mogućnostima hotela, ponekad i uz doplatu za sobe posebnih karakteristika. Ako putujete sami (individualno putovanje) molimo da Vaše želje (ponovno) direktno zatražite na recepciji hotela. Obroci u hotelima diljem svijeta su vrlo različiti te u pojedinim programima imamo kontinentalni doručak (topli napitak, pecivo, namaz), odnosno buffet doručak koji može biti različit od hotela do hotela u smislu količine i raznovrsnosti ponuđenih namirnica.

Fakultativni izleti
Fakultativni izleti nisu uključeni u cijenu paket aranžmana te kod svakog pojedinog programa nudimo mogućnost prijave i dodatne uplate. Ako se za vrijeme boravka na destinaciji odlučite za pojedini izlet, može se dogoditi da cijena ponuđena na licu mjesta bude viša od one ponuđene u agenciji. Napominjemo da u nekim destinacijama nije moguće plaćanje takvih usluga kreditnim karticama.

Klimatske preporuke
Klimatske preporuke temelje se na višegodišnjim svjetskim statističkim podacima (izvor informacija su internetske stranice) te ne snosimo posljedice za eventualna odstupanja od navedenih informacija. Više na: www.thebesttimetovisit.com

Putne isprave i vize
Za putovanja u destinacije za koje je potrebna viza, uz doplatu pribavljamo ili asistiramo u pribavljanju iste (cijene na upit). Nevažeće putne isprave, odnosno neodobravanje vize koje za posljedicu ima odustajanje od putovanja, ni u kojem pogledu ne obvezuje Spektar Putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Za strane državljane nemožemo posredovati u pribavljanju vize za pojedine destinacije te savjetujemo da se o vizama za putovanje u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova svoje matične zemlje.

Zdravstveni propisi
Za putovanje u pojedine zemlje potrebno je cijepljenje i ta informacija je navedena u cjeniku. Za više informacija o zdravstvenim propisima i uvjetima za putovanje u pojedine zemlje možete se informirati na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who. int ). Informacije o obaveznim i neobaveznim cijepljenjima prije odlaska u inozemstvo, kao i informacije o preventivnim lijekovima (npr. za malariju) možete dobiti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, HZJZ, www.hzjz.hr ).

Poštivanje lokalnih propisa i običaja
Potrebno je poštovati zakone i običaje zemlje u koju se putuje. Preporučuje se da se prilikom boravka u islamskim zemljama poštuju lokalni običaji odijevanja i ponašanja. U pojedinim državama za posjedovanje narkotika ili drugih zabranjenih supstanci, na snazi su zakoni koji predviđaju oštre kazne.

Obavijest o putovanju
Najkasnije 7 do 5 dana prije putovanja svi putnici će dobiti „Obavijest o putovanju“ sa svim potrebnim informacijama vezanim za put – vrijeme polaska, ime pratitelja putovanja (ako se radi o grupnom putovanju), naziv i adresu hotela, vremena letova, korisne informacije o zemlji u koju putuju i što treba obavezno ponijeti na putovanje.

Kategorizacija hotela
U programima kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. U zemljama u kojima ne postoji službena kategorizacija hotela, kategorizacija hotela u katalogu odgovara ocjeni lokalnog agenta. U programima – turama gdje tijekom putovanja mijenjate nekoliko hotela, hoteli iste kategorije mogu biti vrlo različiti jedan od drugoga te se mogu razlikovati po namještenju soba, položaju i sl. Ovdje smo Vam željeli skrenuti pažnju samo na neke najvažnije činjenice vezano uz Vaše putovanje.

NAJBOLJA RAZDOBLJA ZA DALEKA PUTOVANJA!

Donosimo Vam kalendar putovanja u kojem možete vidjeti kada je preporučeno posjetiti određenu zemlju.

SIJEČANJ
Ako umjesto skijanja radije birate sunce onda su u siječnju za vas najbolji: Kuba, Karibi, Dubai, Florida, Francuska Polinezija, Goa, Maldivi, Meksiko, Maroko, Novi Zeland, Južna Afrika, Tajland i Šri Lanka, Kenija, Tanzanija.
Izbjegavajte: Sejšele (kiša), Fiđi i Mauricius (cikloni)

VELJAČA
Dobar izbor u veljači su: Argentina, Dubai, Florida, Karibi, Šri Lanka, Južna Afrika, Novi Zeland, Maroko, Meksiko, Maldivi, Indonezija, Goa i Francuska Polinezija.
Izbjegavajte: Mauricius (kiša i cikloni), Sejšele (kiša)

OŽUJAK
U ožujku posjetite: Argentinu, Brazil, Kaliforniju, Karibe, Kubu, Dubai, Floridu, F. Polineziju, Hong Kong, Maleziju, Maldive, Meksiko, Maroko, Novi Zeland, Šri Lanku, Tajland.
Izbjegavajte: Mauricius (kiša i cikloni), Južni Pacifik (vlaga)

TRAVANJ
Dobar izbor na početku proljeća su: Argentina, Brazil, Karibi, Kuba, Dubai, Egipat, Florida, F. Polinezija, Havaji, Hong Kong, Madagaskar, Malezija, Meksiko, Maroko, Novi Zeland, Sejšeli, jug Europe, Tajland.

SVIBANJ
U svibnju izdvajamo: Argentina, Brazil, Kalifornija, Kanada, Karibi, Fiđi, Florida, F. Polinezija, Havaji, Madagaskar, Malezija, Mauricijus, Meksiko, Maroko, Sejšeli, Južna Afrika, jug Europe, Tahiti.
Izbjegavajte: Tajland (kiše), Maldivi i Šri Lanka (nestabilno vrijeme).

LIPANJ
Lipanj je idealan za: Kanada, Fiđi, Florida, Havaji, Madagaskar, Malezija, Mauricijus, Maroko, sjever Europe, Peru, Sejšeli, Tahiti, SAD (istočna i zapadna obala).
Izbjegavajte: Tajland (kiše), Goa (monsuni), Maldivi i Šri Lanka (nestabilno vrijeme).

SRPANJ
Srpanj mjesec je idealno provesti u: Kanada, Fiđi, Havaji, Indonezija, Madagaskar, Malezija, Mauricijus, sjever i jug Europe, Peru, Sejšeli, Tahiti, SAD (zapadna obala).
Izbjegavajte: Tajland (kiše), Goa (monsuni), Maldivi i Šri Lanka (nestabilno vrijeme).

KOLOVOZ
Odličan za posjetiti: Fiđi, Havaje, Indoneziju, Madagaskar, Maleziju, Mauricijus, sjever i jug Europe, Peru, Sejšele, Kanadu, Tahiti, SAD (zapadna obala).
Izbjegavajte: Karibe i Meksiko (uragani), Dubai, Maldivi i Šri Lanka (vrućine).

RUJAN
U rujnu preporučujemo: Peking, Brazil, Kalifornija, Čile, Fiđi, Havaji, Indonezija, Madagaskar, Malezija, Mauricijus, Maroko, jug Europe, Sejšeli, jug Kanade, Tahiti, SAD (istočna i zapadna obala).
Izbjegavajte: Karibi i Meksiko (uragani), Hong Kong i Tajland (tajfuni).

LISTOPAD
U listopadu preporučujemo: Argentina, Peking, Brazil, Čile, Egipat, Fiđi, Goa, Havaji, Indonezija, Madagaskar, Malezija, Mauricijus, Meksiko, Maroko, jug Europe, Sejšeli, Tahiti, Tajland.
Izbjegavajte: Karibi i Florida (uragani).

STUDENI
Studeni je idealan za posjet: Argentini, Pekingu, Brazilu, Čile, Dubai, Egipat, Francuska Polinezija, Goa, Hong Kong, Mauricijus, Meksiko, Novi Zeland, Tajland.
Izbjegavajte: Malezija, Sejšeli, Havaji (kišna sezona).

PROSINAC
Na kraju godine najbolji izbor su: Argentina, Karibi, Kuba, Dubai, Florida, Francuska Polinezija, Goa, Hong Kong, Mauricijus, Maldivi, Meksiko, Novi Zeland, Južna Afrika, Šri Lanka, Tajland i Vijetnam.
Izbjegavajte: Maleziju (kišna sezona), Fiđi (cikloni), kontinentalnu Europu (hladno).