Daleka putovanja – Jamajka

Print Friendly, PDF & Email
jamajkaXL

cijena na upit

Ovaj treći po veličini karipski otok obiluje pješčanim plažama i prekrasnim krajolicima, čijoj ljepoti osobito pridonose 120 rijeka, nekoliko mineralnih izvora i prekrasna planina čiji vrh Blue Mountain doseže 2.256 m. Jamaica je i domovina najpoznatijeg reggae pjevača Boba Marleya, stoga je njegov muzej nezaobilazno odredište na otoku.

Službeno ime: Jamajka

Geografski položaj: Karipsko more, južno od Kube

Površina: 10.991 km2

Broj stanovnika: oko 2.847.000

Glavni grad: Kingston

Jezik: engleski, Jamaican Patois (dijalekt)

Religija: kršćanstvo, prakticira se i rastafarijanizam

Vremenska razlika: -6 sati ljeti / -7 sati zimi

Novčana jedinica: jamajčanski dolar (JMD), 100 JMD = oko 6,50 kn

Kupovina: jamajčanska odjeća poznata je po šarolikosti svojih boja. Osim toga, tu su nakit, rum, kava, drvene rukotvorine i brojni reggae suveniri (knjige, CD-i, simboli Boba Marleya i sl.).

Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća. Majice, kratke hlače, sandale su preporučljive. U večernjim satima preporučuje se vesta ili laganija jakna koja može biti korisna u slučaju tropskih pljuskova. Stvari za plažu, sunčane naočale i krema za sunčanje su obavezni.

Hrana i piće: jamajčanska kuhinja razvila se pod utjecajem europskih (prvenstveno španjolske i engleske) te indijske i afričke kuhinje. Ackee & Saltfish je kuhani bakalar s umakom od ackee plodova, rajčicom, brojnim začinima i crnim paprom te je neizostavna gurmanska delicija. Od poznatijih jela tu je i kozletina s curryjem. Od mesa se najčešće konzumira piletina, no jedu se još i puretina i govedina. Popularna pića su kava i rum.

Napon struje: 110V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna, ishodi se pri ulasku u zemlju (oko 20 USD)

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +1876

Korisna web stranica: www.visitjamaica.com

Klima: tropska klima s kišnim sezonama u svibnju i lipnju te ponovno u studenom i prosincu. Tornada se najčešće javljaju u kolovozu i rujnu.

Kontaktirajte nas

Opći obrazac daleka/europska individualna putovanja
PODACI O DESTINACIJI
NOSITELJ REZERVACIJE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije