Omiš, Hrvatska

Grad Omiš smješten je na ušću rijeke Cetine, 25 km južno od Splita. Zbog svog zemljopisnog položaja jedinstven je na hrvatskoj obali i Mediteranu. Omiš je grad u kojemu se isprepliće bogata kulturna baština, adrenalinski sportovi, seoski, riječni i morski turizam te prekrasne prirodne ljepote. Današnje se ime Omiša izvodi iz srednjevjekovnog imena Almivssium ili Almissa. Kroz povijest Omišani su bili poznati gusari s laganim i brzim brodicama (sagitama) te su dugo smatrani nepobjedivima zbog izuzetno dobrog obrambenog položaja grada. O bogatoj omiškoj gusarskoj povijesti i danas svjedoče tvrđave Fortica i Mirabela koje u sezoni privlače brojne turiste. Na području Omiša nalaze se i druge brojne kulturne znamenitosti još iz doba gotike i renesanse, posebno crkve, franjevački samostan s muzejom i Ilirsko sjemenište.

Pronađeni smještaj

Hrvatska, Omiš, Turističko naselje Brzet
TN Brzet 3*
Omiš
FIRST MINUTE 20% POPUSTA za uplate do 31.5.2021.
+ BESPLATNO za 2 djece do 7 god.
Hrvatska, Duće (Omiš), Hotel Nestos
Hotel Nestos 4*
Duće (Omiš)
do 15.6. - 2 ND od 1176 kn
+GRATIS dijete do 10 g.
*1 večera u The River restoranu u tri slijeda po izboru chefa kuhinje, 1 IZLET PO IZBORU: kayaking & snorkeling tour, canyoning, rock climbing, rafting, zip line, neograničeno opuštanje u Wellness & spa oazi Almissa
Hrvatska, Omiš, Turističko naselje Sagitta
Turističko naselje Sagitta 3*
Omiš
SUMMER SPECIAL - 30% POPUSTA za rezervacije od 1.4.-31.5.2021. u svim terminima boravka (besplatan storno rezervacije do 48 sati prije početka usluge)
+ GRATIS dijete do 7 g.