Terme Šmarješke Toplice, Slovenija

Print Friendly, PDF & Email

Šmarješke Toplice leže na nadmorskoj visini 169 metara, u sred šuma i travnjaka, u jugoistočnom dijelu Slovenije, oko 80 kilometara od Ljubljane. Ljepote ovdašnje prirode i blagotvornost klime, dopunjuju ljekoviti učinci toplog termalnog izvora, kojeg vrhunski zdravstveni tim rabi za liječenje bolesti srca i krvnih žila. Prvi u Sloveniji, razvili su i suvremeni medico wellness centar sa jedinstvenim uslugama.

UNUTARNJI BAZENI
U Termama Šmarješke Toplice možete plivati i relaksirati se u natkrivenim bazenima sa termalnom vodom. Dva unutarnja bazena, površine 160 i 167 četvornih metara, te s njima povezanim vanjski bazen, površine 227 četvornih metara i temperaturom vode 32 ˚C, omogućavaju opuštanje u dokazano učinkovitoj termalnoj vodi, kroz cijelu godinu. Naše goste, svaki dan, između 13. i 16. sati, očekuje besplatan aerobik u vodi ili hidrogimnastika.

VANJSKI BAZENI
U raskošju zelene prirode očekuju vas tri bazena sa temperaturom vode od 26 do 28 ˚C – sportski bazen površine 860 četvornih metara, drveni bazen veličine 187 četvornih metara i manji bazen za bezbrižno dječje brčkanje.

Drveni bazen nad termalnim izvorom
Bazen s temperaturom vode 32 ˚C, tik iznad izvora, izgrađen je krajem 18. stoljeće i je najstariji je bazen u sklopu otvorenog dijela kupališta. Stranice drvenog bazena su od hrastovine, a dno od smrekovine. Posebnost bazena, kojeg su početkom prošlog stoljeća nazvali Marijina kupelj (po kraljici Mariji, ženi kralja Aleksandra), njegova je protočnost, koja omogućava, da se voda u njemu, tijekom nekoliko sati, u potpunosti izmjeni. Time je u najvećoj mogućoj mjeri sačuvana stalna temperatura vode i sadržaj ljekovitih sastojaka.

MEDICO WELLNESS
Prvi suvremeni medico wellness centar u Sloveniji. Programi medico wellnessa za veću kvalitetu života i sprječavanje sve češćih civilizacijskih bolesti, poput kardio-vaskularnih bolesti, povišenog kolesterola, dijabetesa, pretilosti, stresa i bolesti probavnog sustava, „ruku pod ruku“ osmislili su liječnici i stručnjaci za prehranu, sport i wellness. Vratite snagu i živite bolje uz programe Slim-Fit, Vita-Detox i Burn-Out.

VITARIUM SPA & CLINIQUE
Ponudu centra Vitarium Spa & Clinique temelje na vrhunskoj kvaliteti, medicinskom znanju i profesionalnosti. Vitarium mami svojim svijetom termalnih bazena, sauna i kupelji, nazvanim VitariumAqua. Predajte se blagotvornom učinku termalne vode. Za potpunu relaksaciju priuštite sebi raskošne masažne i biljne termalne kupelji.

Pronađeni smještaj

Nije pronađena nijedna objava.