Cerkno, Slovenija

Print Friendly, PDF & Email

Cerkno – najmodernije skijalište u Sloveniji, ukupno 18 km staza različitih težina
Na 18 km skijaških staza te 5 km staza za skijaško trčanje prevozit će vas dvije šesterosjedežnice, dvije četverosjedežnice, dvosjedežnica te dvije vučnice (sidro i tanjur). Za najmanje postoji i pokretna traka.

Stotinjak topova garantiraju siguran snijeg, čak i za vrlo toplog vremena, a dva ugostiteljska objekta na vrhu skijališta, s velikim terasama i ležaljkama, namamit će čak i one koji inače ne vole raditi pauze. Pogled s vrha za sunčanog dana je prekrasan, a kao na dlanu vidjet ćete i Triglav!

Staze su uglavnom plavo-crvenog karaktera, uz jednu iznimku vrlo kratke crne koju pokriva četverosjedežnica (te je za vrijeme sezona slabih snijegom uglavnom zatvorena).  Sve staze su međusobno dobro povezane, tako da se ne može dogoditi da između dvije staze morate pješačiti. Za one slabijeg skijaškog znanja, pješake i malu djecu omogućeno je i spustit se do dna i parkirališta sjedežnicom.

Na vrhu se nalazi moderni restoran Alpska Perla. Ugodnom ambijentu doprinosi kamin, ljubazno osoblje i velika terasa sa panoramskim pogledom,  a hrana je pristupačnih cijena. Kraj gornje postaje šesterosjedežnice „Počivalo“ uređena je i dječja brvnara u kojoj radi vrtić te se u njemu djeca mogu ostaviti na čuvanje. 

Ukoliko na skijalište ne idete autobusom, krenite dovoljno rano. Naime, postoje dva parkirališta, svako na svojoj strani brda. Jedno je u podnožju četverosjedežnice Brdo i na njega se stiže iz pravca Železnika. Drugo je u podnožju šesterosjeda Počivalo i na njega se stiže iz pravca samog mjesta Cerkno odnosno iz Škofja Loke.

Pronađeni smještaj

Slovenija, Cerkno, Hotel Cerkno
Hotel Cerkno 3*
Cerkno
SKIJAM GRATIS ( *uključena ski karta) od 5.3. - 3 POL od 1717,87 kn / 228 eur
26.2.-5.3.2023. - 3 POL od 1672,66 kn
*ZA SVE TERMINE UKLJUČENO: ski bus od hotela do skijališta, grijano spremište za skije i pancerice u hotelu ili na skijalištu neograničen ulaz u termalni bazen u Termama Cerkno, ulaz u fitness, wi-fi, animacija prema programu.
Slovenija, Cerkno, Apartmani Alpska perla
Apartmani Alpska perla 3*
Cerkno
SKIJAM GRATIS ( *uključena ski karta) do 23.12. & od 5.3. - 4 noćenja za 4 osobe od 6509,81 kn / 864 eur
23.12.-5.3.2023. - 4 noćenja za 4 osobe od 5967,32 kn/ 792 eur