Cerkno, Slovenija

Print Friendly, PDF & Email

Cerkno – najmodernije skijalište u Sloveniji, ukupno 18 km staza različitih težina
Na 18 km skijaških staza te 5 km staza za skijaško trčanje prevozit će vas dvije šesterosjedežnice, dvije četverosjedežnice, dvosjedežnica te dvije vučnice (sidro i tanjur). Za najmanje postoji i pokretna traka.

Stotinjak topova garantiraju siguran snijeg, čak i za vrlo toplog vremena, a dva ugostiteljska objekta na vrhu skijališta, s velikim terasama i ležaljkama, namamit će čak i one koji inače ne vole raditi pauze. Pogled s vrha za sunčanog dana je prekrasan, a kao na dlanu vidjet ćete i Triglav!

Staze su uglavnom plavo-crvenog karaktera, uz jednu iznimku vrlo kratke crne koju pokriva četverosjedežnica (te je za vrijeme sezona slabih snijegom uglavnom zatvorena).  Sve staze su međusobno dobro povezane, tako da se ne može dogoditi da između dvije staze morate pješačiti. Za one slabijeg skijaškog znanja, pješake i malu djecu omogućeno je i spustit se do dna i parkirališta sjedežnicom.

Na vrhu se nalazi moderni restoran Alpska Perla. Ugodnom ambijentu doprinosi kamin, ljubazno osoblje i velika terasa sa panoramskim pogledom,  a hrana je pristupačnih cijena. Kraj gornje postaje šesterosjedežnice „Počivalo“ uređena je i dječja brvnara u kojoj radi vrtić te se u njemu djeca mogu ostaviti na čuvanje. 

Ukoliko na skijalište ne idete autobusom, krenite dovoljno rano. Naime, postoje dva parkirališta, svako na svojoj strani brda. Jedno je u podnožju četverosjedežnice Brdo i na njega se stiže iz pravca Železnika. Drugo je u podnožju šesterosjeda Počivalo i na njega se stiže iz pravca samog mjesta Cerkno odnosno iz Škofja Loke.

Pronađeni smještaj

Slovenija, Cerkno, Apartmani Alpska perla
Apartmani Alpska perla 3*
Cerkno
SKI PAKET ( *uključena ski karta)
od 3.3.2024. - 3 noćenja za 4 osobe od 681 €/5130,99 kn
NOĆENJE PAKET
2.1.-5.3.2023. - 3 noćenja za 4 osobe od 660 €/4972,77 kn
*najam apartmana, posteljina, ručnici, ulaz u fitness, grijano spremište za skije i pancerice u hotelu ili na skijalištu, 35% popusta na redovne cijene ski karata (popust vrijedi za ski karte za 3 ili više dana, u terminu do 23.12 i od 3.3.2024. ) ili 15% popusta na redovne cijene ski karata (popust vrijedi za ski karte za 3 ili više dana u terminu od 23.12.-3.3.2024.(plaćanje na recepciji hotela), ulaz u fitnes besplatan, wi fi
Slovenija, Cerkno, Hotel Cerkno
Hotel Cerkno 3*
Cerkno
2.1.-3.3. - 3 polupansiona po osobi od 231 €/1740,47 kn+ob.nov večera 47 €
*polupansion, grijano spremište za skije i pancerice u hotelu ili na skijalištu, 35% popusta na redovne cijene ski karata (popust vrijedi za ski karte za 3 ili više dana, u terminu do 23.12 i od 3.3.2024. ) ili 15% popusta na redovne cijene ski karata (popust vrijedi za ski karte za 3 ili više dana, u terminu od 23.12.-3.3.2024.(plaćanje na recepciji hotela)), ulaz u fitnes besplatan, wi fi