Slano, Hrvatska

Print Friendly, PDF & Email

Slano je mjesto na jugu Hrvatske s malom lukom u zaljevu istog imena. Nalazi se 27 km sjeverozapadno od Dubrovnika uz glavnu obalnu prometnicu – popularnu jadransku magistralu i sjedište je općine Dubrovačko primorje. Dubrovačko primorje obuhvaća područje sjeverno od Dubrovnika koji s jedne strane oplakuje modro Jadransko more, a s druge strane prema unutrašnjosti pitoma brda prepuna maslina i vinove loze. Upravo zbog te raznolikosti mnogobrojni gosti i turisti se mogu odmoriti, uživati i zabaviti u mnoštvu ljetnih aktivnosti, od prekrasnih plaža, sportova na vodi, pa sve do pješačkih i biciklističkih staza kroz Primorje. Slano koje leži u dubokom, zaštićenom zaljevu je kao stvoreno za kupanje i sportove na vodi: jedrenje na dasci, jedrenje u manjim klasama jedrilica, skijanje na vodi, vožnja na popularnim bananama, pedalinama, gondolama. . . Turizam, ribarstvo, poljoprivreda, maslinarstvo, vinogradarstvo, voćarstvo i uzgoj ljekovitog bilja (kadulja i lovor) su glavna zanimanja. Područje Slanoga je već bilo naseljeno u prapovijesti (ruševine gradine na obližnjim brdima) i u antičko doba (rimski kastrum na brdu Gradina: starokršćanski sarkofazi danas izloženi ispred franjevačke crkve). 1399. godine Slano je palo pod vlast Dubrovačke Republike, te je nakratko bio i sjedište dubrovačkog kneza (knežev dvor).

Pronađeni smještaj

Hrvatska, Slano, Admiral Grand Hotel
Admiral Grand Hotel 5*
Slano
AKCIJA
25.4.-5.5.- 2 polupansiona po osobi od 89,00 €
*kava ili čaj i kolač dana, upgrade po dostupnosti (park strana u morsku stranu) ,polupansion, korištenje unutarnjeg i vanjskog bazena (sa morskom vodom), suncobrani i ležaljke, besplatan WiFi, besplatan parking, korištenje teretane.

redovne cijene
1/2+1 balkon
25.4.-30.5. & 3.10.-17.10. - 5 polupansiona po osobi od 495 €
30.5.-4.7. & 5.9.-3.10. - 5 polupansiona po osobi od 590 €
4.7.-18.7. & 22.8.-5.9. - 5 polupansiona po osobi od 680 €
18.7.-22.8. - 5 polupansiona po osobi od 765 €
17.10.-30.10. - 5 polupansiona po osobi od 415 €
+ GRATIS dijete do 2 god.
*polupansion, parking, sunčališta, suncobrani, ručnici za plažu, korištenje teretane, korištenje saune, korištenje bazena (unutarnji i vanjski, oba s morskom vodom), wi fi