Budva, Crna Gora

Print Friendly, PDF & Email

Budvu okružuje 25 kilometara razvedene obale te dvadesetak prekrasnih plaža koje su prikladne kako za obitelji s djecom, tako i za parove. Osim prirodnih ljepota, Budva obiluje brojnim povijesnim i kulturnim spomenicima.
Stari grad Budve leži na malom poluotoku i predstavlja pravi kovčeg blaga kulturne baštine ovoga kraja. Ovdje se nalaze brojne poznate građevine poput Crkve sv. Trojice, Crkva sv. Ivana, Crkva sv. Sava i ostale. Posebnost ovoga kraja leži u činjenici da je riječ o jedinstvenom mjestašcu s prekrasnim uskim ulicama koje će u vama stvoriti dojam kao da ste u nekoj svjetskoj metropoli. Klima u Budvi tipično je mediteranska, što znači blage zime te suha i vruća ljeta.
Mogren plaža: smještena je u neposrednoj blizini Staroga grada. Riječ je zapravo o dvjema tunelom međusobno povezanim plažama. Plaža je poznata po iznimno čistom moru i finom pijesku, što osigurava potpuno opuštanje i uživanje u ljetnim mjesecima. Prvu plažu okružuju stijene, dok je druga plaža većinom okružena borovima.
Slovenska plaža: nešto duža plaža od prethodne; oko 1600 metara. Također je riječ o pješčanoj i šljunčanoj plaži idealnoj za odmor i uživanje. Cijelom dužinom plaže, točnije, iznad plaže sagrađeno je budvansko šetalište odakle se pruža prekrasan pogled na more. Od ostalih plaža izdvajamo:plaža Ricardova glava, plaža Pizana, Bečići plaža, plaža Kamenovo, plaža Ploce, plaža Jaz, plaža Miločer.

Pronađeni smještaj

Crna Gora, Budva, Turističko naselje Slovenska Plaža
Turističko naselje Slovenska Plaža 3/4*
Budva