Terme Laško, Slovenija

Laško je grad s raznolikim kulturnim, sportskim i turističkim događanjima te rijekom Savinjom koja dijeli grad na dvije polovice. Laško je jedno od manjih slovenskih gradova, ali je važno turističko i gospodarsko središte regije. Najpoznatije je po tradiciji proizvodnje piva i vrućim termalnim izvorima čija termalna voda je u burnoj prošlosti mnogim ljudima pomogla vratiti zdravlje i održati blagostanje. Izvori termalne vode s temperaturom od 31 do 34 °C, postupci liječenja, terapije i medicinski stručnjaci jamče kvalitetne zdravstvene usluge. Povjerenje gostiju prema stručnom medicinskomu osoblju i prirodnim danostima, osobito termalnoj vodi, osnova su na kojoj se razvijaju zdravstvena ponuda i programi liječenja.

Kvalitetno biopolje vode – Prva istraživanja napravljena na Institutu Bion pokazala su da laška termalna vodi ima kvalitetno biopolje i time nedvojbeno pozitivno utječe na biopolje organizma. Ovo je osobito važno pri regeneraciji te liječenju organizma. Blagotvorni je ionski sastav potvrdila temeljita kemijska analiza obavljena u Kanadi.

Pijenje Laške termalne vode – Zbog svih navedenih pozitivnih i poticajnih svojstava termalne vode Laško, preporučujemo je i za piće. Svatko može piti termalnu vodu Laško prema svojoj procjeni. U energetskom smislu za pijenje  preporučujemo do 2 litra vode na dan. Količina vode neka bude podijeljena na manje doze po 2 dcl tijekom cijelog dana. Voda se pije po gutljajima. Prije nego što vodu popijete, neko je vrijeme zadržite u ustima.

Zahvaljujući svojoj poziciji Laško je idealna početna točka za Vaše razgledavanje Slovenije. Mjesto leži na 228m nadmorske visine i kroz njega teče rijeka Savinja. Šetnjom gradom posjetioci mogu otkriti ljepote ovog starog grada koji datira još iz antičkih vremena i ponos je lokalnog stanovništva.
Jezgra starog grada leži u podnožju planine Hum dok su nove i moderne zgrade na padinama okolnih brežuljaka. Usprkos blizini modernog svijeta i stare jezgre, život u Laškom teče kao i svugdje na svijetu. Možda čak i manje užurbano. Svi oni koji nisu vidjeli Laško propustili su priliku da upoznaju grad koji pruža ljepotu, toplinu i harmoniju.
Kulturne i sportske priredbe – Festival Pivo i Cvijeće (svake godine u srpnju),Stari grad u Celju, stari centar grada Celje, Kulturne priredbe Kulturnog centra Laško,  utakmice u dvorani Tri Lilije Laško, trčanje po ulicama Laškog, utakmice na nogometnom stadionu u Celju

Bazeni i saune – Termalni centar hotela Thermana Park Laško
Priuštite si vrijeme za sebe u Thermana Parku, jednom od najmodernijih termalnih centara u zemlji. Uživajte, opuštajući se u našoj umirujućoj termalnoj vodi, ispod čarobne i jedinstvene staklene kupole te odstranite otrove iz tijela i opustite um u tematskim saunama koje pričaju priču Laškog.
Bazeni – Kupanje u laškoj termalnoj vodi oživljava, revitalizira i detoksicira tijelo. Već iz povijesti su poznati terapijski učinci naše prirodne termalne vode koja djeluje povoljno na cijelo tijelo. Glavne značajke Termalnog centra su raznolike i inspirativne vodene relaksacije ispod veličanstvene staklene kupole koja umnožava sunčeve zrake za magične večernje trenutke.
Pod staklenom kupolom na raspolaganju su: bazen s valovima (31 °C), rekreacijsko-masažni bazen s vodopadima i podnim izvorima (32 °C), brza rijeka (32 °C), dječji vodeni park (32 °C), tri whirlpoola iznad bazena (34 °C), Kneippovo područje, tobogan.
Na vanjskim površinama na raspolaganju su: rekreacijsko-masažni bazen povezan s unutarnjim bazenom (32 °C), bazen za plivanje (26 – 27 °C), bazen za djecu (32 °C), kristalni bazen (32 – 34 °C), vodeni tobogan, tobogan.
Saune – Sauna centar se prostire na 675 m2, a u njemu možete posjetiti sedam sauna, izgrađenih u suvremenom stilu s dodirom povijesti Laškog. Na usluzi su saune u obliku kuće iz kozjanske regije, s elementom vatre, i vanjska sauna Kristal, parna sauna u obliku kotla za varenje piva, infracrvena sauna u obliku vlaka, Laconium sauna s okusom lipe i sauna Sanarium. Kod sauna se nalaze mali rashladni bazen i bazen s grijanom termalnom vodom i mlaznicama.

Bazeni i saune – kupalište hotela Zdravilišče Laško
Tradiciju zdravlja i opuštanja u lječilištu Laško njegujemo već više od 160 godina. Zaustavite vrijeme na sat ili dva i odmorite svoje tijelo. U saunama ćete detoksicirati svoje tijelo, a u bazenu će Vas pozitivan naboj naše termalne vode ispuniti novom energijom.
Bazeni (biti će zatvoren od 1.5.2019-te zbog renovacije) – Uvjerite se u lječilišnu, tajanstvenu snagu naših termalnih izvora kupališta, opustite stanje uma i tijela u predivnome svijetu Sauna centra. Plivanje, podvodna masaža, vodena rekreacija ili opuštanje na toplim sunčevim zrakama na terasi vanjskog bazena trenutci su koje možete doživjeti kod nas.
U unutarnjem kompleksu na raspolaganju su: terapeutski bazen (32 °C), masažni bazen (34 °C), dječji bazen (34 °C), Kneippovo područje.
Na vanjskim površinama na raspolaganju je: rekreacijsko-masažni bazen (32 – 34 °C).
Saune – U tijeku je renovacija.

Pronađeni smještaj

Nije pronađena nijedna objava.