Daleka putovanja – Dominikanska Republika

Print Friendly, PDF & Email
dominikanska-republikaXL

cijena na upit

Ovaj Karipski otok pripada Velikim Antilima, zajedno s Kubom, Portorikom i Jamajkom. Prijestolnica Dominikanske Republike, Santo Domingo, je za Dominikance ono što je New York za Amerikance – kolaž kultura. Službeni jezik je španjolski, ali se lokalno ljubazno stanovništvo odlično snalazi i kada su u pitanju engleski, francuski i drugi jezici… Klima na Dominicani je gotovo idealna cijele godine, pa  se često može čuti da tamo vlada vječno ljeto. Također je ovo jedna od najjeftinijih država Kariba. Ako tražite zabavu, odmor ili nešto novo, Dominikanska Republika nudi sve.

Dominicana je kolijevka vatrenih plesnih ritmova. Bijele plaže iz snova nad kojima su nadvijene savršene palme, tirkizno more, plavo nebo prošarano bijelim paperjastim oblacima, impresivne planine koje se protežu preko spektakularnih rijeka i vodopada, slatkovodnih jezera, egzotični divlji život samo su dio bogatstva u kome ćete se osjećati kao u raju.

Službeno ime: Dominikanska Republika

Geografski položaj: Dominikanska Republika zauzima istočne 2/3 otoka Hispaniole kojeg dijeli s Haitijem. Druga je po veličini država Kariba.

Površina: 48.671 km2

Broj stanovnika: oko 9.378.000

Glavni grad: Santo Domingo

Jezik: španjolski, koristi se i engleski

Religija: katolici 95%, ostali 5%

Vremenska razlika: -5/-6 sati

Novčana jedinica: dominikanski peso (DOP), 10 DOP = oko 2 kn

Kupovina: popularni suveniri: proizvodi od keramike, dominikanske i haićanske slike, drvene rezbarije, namještaj od mahagonija, nakit od jantara, cigare i rum. Trgovine su otvorene radnim danom od 8 do podneva i od 14 do 18, a subotom od 8 do podneva. Oko 50% trgovina ostaje otvoreno cijeli dan, više ne zatvaraju za podnevnu siestu. Cjenkanje je uobičajeno.

Odjeća i obuća: preporučujemo laganu pamučnu odjeću i udobnu obuću. Za boravak u klimatiziranim prostorima preporučamo laganiju vestu ili jaknu. Za boravak vani ponesite kremu za sunčanje s visokim UV faktorom, pokrivalo za glavu i sunčane naočale.

Hrana i piće: hrana je kombinacija španjolske, autohtone Taino i afričke kuhinje. Prevladavaju jela od riže, plodova mora, mesa, kukuruza. Popularno jelo La Bandera (zastava) sastoji se od riže, crvenog graha, mesa i salate. Preporučujemo da konzumirate originalno zapakiranu vodu i napitke.

Napon struje: 110V/120V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna je turistička karta, ishodi se pri ulasku u zemlju (oko 10 USD).

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2

Pozivni broj zemlje: +805

Korisna web stranica: www.godominicanrepublic.com

Klima: tropska klima koja tijekom godine blago varira. Razlikujemo dvije sezone: ljeto i zimu; zima traje od studenog do travnja, a karakteriziraju je ugodno toplo vrijeme, relativno niska vlažnost i malo oborina. U obalnom području, dnevna se temperatura kreće oko 29°C, a noćna se spusti na ugodnih 20°C. Ljetna sezona traje od svibnja do listopada s prosječnom dnevnom temperaturom od 31°C i noćnom od 22°C. Za ovaj period karakteristična je visoka vlažnost zraka. Relativno su česti kraći tropski pljuskovi. U ovom periodu mogući su i tropski uragani. Temperatura mora u karipskom moru ljeti iznosi 28°C, u Atlantiku 26°C, dok je zimi oko 2 stupnja niža.

Kontaktirajte nas

Opći obrazac daleka/europska individualna putovanja
PODACI O DESTINACIJI
NOSITELJ REZERVACIJE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije