Daleka putovanja – Kenija

Print Friendly, PDF & Email
kenijaXL

cijena na upit

Kenija se nalazi u istočnoj Africi. Na jugoistoku izlazi na Indijski ocean, čije su obale pogodne za razvoj turizma. Na krajnjem jugozapadu Kenija izlazi na jezero Viktorija koje je po površini drugo najveće slatkovodno jezero na svijetu. Kao i na većini afričkog kontinenta, Kenijom vlada tropska klima. U priobalnom dijelu su vrućina i vlaga velike, dok su u unutrašnjosti vremenski uvjeti umjereniji. Glavna turistička sezona u Keniji je tijekom siječnja i veljače.Glavni grad Kenije je Nairobi, koji je ujedno i najveći grad. Mombasa je drugi po veličini grad u Keniji i smješten je uz samu obalu Indijskog oceana, pa je i najinteresantniji turistima. Najvećim dijelom leži na otoku, dok je s kopnom povezan mostom. Mombasa je najveća luka zemlje. Kenijci su veoma gostoljubivi i uvijek se trude da vam pokažu svoju zemlju u što boljem svjetlu i bez žurbe. Dočekat će vas srdačno, zagrljajem i osmjehom, i tradicionalnim pozdravom Karibu Kenija – dobrodošli u Keniju. U Keniji je sve s osmjehom i po principu „Hakuna Matata“, što na svahili jeziku znači nema problema. Kenija je zemlja gdje priroda nije štedjela, o čemu svjedoče nacionalni parkovi i prirodni rezervati koji su prepuni fascinantnim biljnim i životinjskim svijetom. Najbolji safari na svijetu, gdje se životinje mogu vidjeti u svom potpuno prirodnom staništu na svega nekoliko metara, stabla baobaba, sela koja „stoje u vremenu“, vrela tropska klima – upravo su ono što Kenija nudi svojim posjetiteljima. Istražite nešto novo, nešto potpuno drugačije. Istražite Keniju!

Službeno ime: Republika Kenija

Površina: 582.646 km2

Geografski položaj: istočna Afrika. Na jugoistoku izlazi na Indijski ocean. Graniči s Tanzanijom, Ugandom, Sudanom, Etiopijom i Somalijom.

Broj stanovnika: oko 41.000.000

Glavni grad: Nairobi

Jezik: engleski, swahili

Religija: kršćani 80% (protestanti 45%, katolici 35%), muslimani 10%, ostali 10%

Vremenska razlika: +2 sata zimi / +1 sat ljeti

Novčana jedinica: kenijski šiling (KES), 1 USD = oko 85 KES

Kupovina: plemenski nakit izrađen od raznobojnih perlica, košare od sisala, slike od batika i voska, kamene i drvene figurice. Popularne su figure od ebanovine.

Odjeća: lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučujemo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). U obalnom području gdje žive muslimani – odjeća koja pokriva ramena te tijelo od vrata do gležnja. Preporučujemo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu.

Hrana i piće: kenijska kuhinja nudi razne specijalitete od mesa i morskih plodova u kombinaciji s tropskim voćem i povrćem. Najomiljenija lokalna hrana je kozje meso s roštilja, tzv. nyama choma. Kenijsko pivo „Tusker“ mnogi smatraju najboljim na svijetu.

Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: obavezno je cijepljenje protiv žute groznice. Preporučuje se profilaksa protiv malarije (početak najmanje dva tjedna prije odlaska): detaljne informacije i savjetovanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +254

Korisna web stranica: www.magicalkenya.com, www.ktb.go.ke, www.tourism.go.ke

Klima: tropska klima koja znatno varira u različitim dijelovima zemlje. Općenito, klima u obalnom području je vruća i vlažna, u unutrašnjosti umjerena, a u sjeveroistočnom dijelu zemlje vrlo suha. Kenija ima dvije kišne sezone: razdoblje dugih kiša traje od travnja do lipnja, a kraći pljuskovi padaju u periodu od rujna do prosinca. Pljuskovi su uglavnom jačeg intenziteta i obično padaju kasno poslijepodne ili noću. Dani su većinom sunčani. Najtopliji mjeseci su veljača i ožujak, a najhladniji srpanj i kolovoz.

Kontaktirajte nas

Opći obrazac daleka/europska individualna putovanja
PODACI O DESTINACIJI
NOSITELJ REZERVACIJE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije