Daleka putovanja – Kuba

Print Friendly, PDF & Email
cubaXL

9 dana/7 noći
cijena:na upit

Smještena između Karipskog mora, Meksičkog zaljeva i Atlantskog oceana, Kuba je tipična otočna zemlja, okupana suncem i iskrenom gostoljubivošću i toplinom svojih stanovnika. Otok cigara, ruma, glazbe, starih automobila, prava je destinacija za sve plesače, za buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele da pobjegnu od „zapadne kulture“. Bez obzira na to da li želite samo se opustiti na ljetovanju, isprobati mnogobrojne uzbudljive aktivnosti ili utonuti u nevjerojatni noćni život u latino ritmu, ovdje ćete dobiti vaš odmor iz mašte i iskustvo za pamćenje.

Kubanski gradovi čuvaju veliko arhitektonsko i kulturno bogatstvo koji su omogućili da Havana i Trinidad dobiju titulu Svjetske Kulturne Baštine koju dodjeljuje UNESCO. Ipak, i pored očaravajuće prirodne ljepote i kontrasta zemlje, Kuba je prije svega destinacija koja turistima nudi zabavu.  Ovdje turisti na svakom koraku, pored kvalitetnih cigara i nekad ne tako kvalitetnog ruma, nailaze na mješavine najzanimljivijih ritmova, uglavnom latinoameričkih ali i španjolskih i afričkih. Ako već ne znate da plešete Salsu, na Kubi ćete sigurno naučiti. Kubanske plaže se ubrajaju među najljepše na Karibima: beskrajne plaže s bijelim mekanim pijeskom i čistim, kristalnim morem i koraljnim grebenima. Zar nije idealno mjesto za opuštanje i uživanje u odmoru? Inače, Varadero je najpoznatije mjesto za odmor na Kubi, i odlikuje se prekrasnim plažama i brojnim dodatnim mogućnostima za zabavu.

Službeno ime: Republika Kuba

Geografski položaj: najveći Karipski otok smješten između Karipskog mora i sjevernog dijela Atlantskog oceana, južno od Floride

Površina: 100.860 km2

Broj stanovnika: oko 11.241.000

Glavni grad: Havana

Jezik: španjolski

Religija: katolici 60%, protestanti 5%, ostali 35%

Vremenska razlika: -6/-7 sati

Novčana jedinica: kubanski pesos (CUP), 1 CUP = 5,70 kn

Kupovina: kubanske cigare i kubanski rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame, papira mache, morskih školjki, terakote i stakla. Postoje i medicinski proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje na svijetu.

Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime tijekom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Od obuće najbolje je ponijeti ugodne sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (od prosinca do travnja) bit će vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne. Budući da su zatvoreni prostori (hoteli, restorani i autobusi) klimatizirani, preporučujemo da ponesete i neki topliji odjevni predmet.

Hrana i piće: kubanska hrana je rezultat španjolske i afričke kulinarske tradicije s dodatkom kineskih elemenata. Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha napravljena od korijenja i stabljike povrća s mesom (obično svinjetinom). Ostala kubanska jela su Lechon asado en pua (odojak na ražnju), tachinos, chatinos ili tostones – pečene banane, frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum. Bijeli rum idealan je za koktele. Najpoznatiji kokteli na Kubi su Cuba Libre, Mojito, Mulata i Daiquiri. Također postoji i više vrsta odličnih kubanskih piva.

Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna je turistička karta, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +53

Korisna web stranica: http://autenticacuba.com/

Klima: Suptropska klima s malim razlikama u temperaturama tijekom cijele godine. Prosječne temperature kreću se u srpnju i kolovozu oko 28°C, dok se u zimskim mjesecima kreću oko 23°C. Vlažnost zraka je 80% tijekom cijele godine. Postoje dvije sezone: kišna i suha. Kišna sezona s mogućnošću uragana traje od svibnja do studenog, a suha od prosinca do travnja.

Kontaktirajte nas

Opći obrazac daleka/europska individualna putovanja
PODACI O DESTINACIJI
NOSITELJ REZERVACIJE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije