Daleka putovanja – Mauricijus

Print Friendly, PDF & Email
mauriciusXL

9 dana/7 noći
cijena:na upit

Pogled na glatke bijele pješčane plaže, lepeze vitkih kokosovih palmi, kristalno čistog mora ponekad natjera svakog posjetioca da se upita je li stigao u raj na zemlji. Ovaj luksuzni tropski otok u vodama Indijskog oceana, danas je s razlogom postao vodeće odmaralište svjetske elite te je jedno od najromantičnijih odredišta za medeni mjesec. Osim nevjerojatnih plaža, laguna, slapova i ostalih prirodnih ljepota, osupnut će Vas lokalna glazba, rajska atmosfera te toplina i gostoljubivost domaćina koji vječno nose osmijeh na licu. Ronjenje, surfanje, luksuzni golf tereni, krokodilska farma, vožnja u polu-podmornicama samo su neke od atrakcija koje Vas očekuju!

Službeno ime: Republika Mauricijus

Geografski položaj: jugozapad Indijskog oceana, oko 900 km istočno od Madagaskara

Površina: 1.860 km2

Broj stanovnika: oko 1.300.000

Glavni grad: Port Louis, 137.608 stanovnika

Jezik: engleski, francuski i mauricijski kreolski

Religija: hindusi 52%, kršćani 28%, muslimani 17%, ostali 3%

Vremenska razlika: +3 sata zimi / +2 sata ljeti

Novčana jedinica: mauricijska rupija (MUR), 1 EUR = oko 39 MUR

Kupovina: popularni suveniri: nakit od školjaka, zlato te kineski i indijski žad, rezbarije od tikovine, tekstil, proizvodi od keramike. Trgovine u većim gradovima rade uglavnom od 10 do 17 sati radnim danom te od 10 do 12 sati subotom. U mjestima Curepipe, Quatre Bornes i Rose Hill, četvrtkom trgovine rade od 10 do 12 sati.

Odjeća i obuća: Preporučujemo laganu pamučnu odjeću i odjeću za plažu. U zimskim mjesecima od lipnja do rujna, ponesite topliju odjeću za hladnije večeri. Za posjete vjerskim objektima odjeća mora biti prikladna. U restoranima su za muškarce obavezne duge hlače.

Hrana i piće: mauricijska kuhinja je mješavina kreolskog, europskog (britanskog i francuskog), kineskog, afričkog i indijskog utjecaja. Prevladavaju plodovi mora. Pretežno je ljutog okusa. Najpoznatiji specijalitet je kreolski curry – riba, teletina ili piletina s rižom. Na ulicama su vrlo popularne palačinke s chilijem, ljutim grahom i umakom od rajčice.

Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +230

Korisna web stranica: www.mauritius.net, www.tourism-mauritius.mu

Klima: Tropska. Ljetni (topli i vlažni) period traje od studenog do travnja, a zimski (nešto hladniji i suši) od svibnja do listopada. U tom periodu mogući su tropski cikloni. U središtu otoka temperatura varira između 13°C i 19°C u srpnju i kolovozu te između 19°C i 25°C u siječnju. Uz obalu temperature su oko 5°C više. Zapadne i sjeverne regije su nešto toplije i relativno suše od istočnih i južnih. Temperatura mora kreće se između 26°C i 28°C u ljetnim mjesecima. Generalno, Mauricijus ima mikroklimu pa je moguće da, dok na jednom dijelu otoka kiši, na drugom dijelu bude lijepo i sunčano.

Kontaktirajte nas

Opći obrazac daleka/europska individualna putovanja
PODACI O DESTINACIJI
NOSITELJ REZERVACIJE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije