Valmeinier – Valloire, Francuska

Print Friendly, PDF & Email

Valmeinier – Valloire

Nadmorska Visina: 1500-2600 m n.v.

Skijaške Staze: 150 km povezanih staza (6 km crnih, 31 km crvenih, 25 km plavih, 21 km zelenih); snowpark, halfpipe

Žičare: 2 kabinske žičare, 17 sjedežnica, 11 vučnica

Skijaško mjestašce Valloire u blizini nacionalnih parkova Vanoise i Ecrins, odličan je izbor za sve ljubitelje skijanja i prirode. Skijašima je u ponudi 150 km uređenih skijaških staza. Valloire je tipično savojsko planinsko mjestašce okruženo snježnim vrhuncima i pruža sve potrebno za komforan i aktivan zimski odmor. Spominje se još u 17 st. a iz tog stoljeća je i barokna crkva koja dominira mjestašćem. U mjestu postoje trgovine, restorani, barovi, diskoteka…Na skijalištu ćete naći snowpark, a i mogućnost za freeride. U mjestu ćete vidjeti natpise za svjetski poznatog skijaša Jean-Baptiste Grangea pošto je Valloire njegovo rodno mjesto.

Valmeinier nudi smještaj direktno na skijaškoj stazi te odlične uvjete za učenje skijanja i odmor obitelji, s dosta laganih zelenih i plavih staza. Međutim, moguće je također povezati i nekoliko jačih crvenih staza.

Mjesto nudi gotovo sve: otvoreno i osvijetljeno klizalište, kuglanu, noćni provod, trgovine i ostalo. Besplatna autobusna linija vozi svaki dan do kasno navečer a povezuje viši Valmeinier 1800 i obližnji Valmeinier 1500.

Na predjelu između dva dijela skijališta nalaze se snowpark, ski cross poligon, slalom poligoni za treninge te snowpark za početnike.

Za 20-tak minuta vožnje može se doći do Orella i zatim 15 minuta vožnje gondolom do Val Thorensa. Ukoliko imate 6-dnevnu ski kartu za Valloire-Valmenier uz doplatu od 34,50 €/dan (cijena 20/21) možete skijati u popularnom Val Thorensu.

Osim toga 6-dnevna ski karta vam uključuje 1 dan besplatnog skijanja u Les Sybelles-u (36 km) ili St.Francois Longchamp-u (47 km).

Udaljenost od Zagreba: Ljubljana – Torino – tunel Frejus – St.Michel de Maurienne – Valloire/Valmeinier : 896 km

Link za skijalište: http://www.valloire.net/uk/index-winter.aspx

Pronađeni smještaj

Nije pronađena nijedna objava.