Sousse, Tunis

Print Friendly, PDF & Email

Sousse, danas treći po veličini u Tunisu, svojim mediteranskim šarmom osvaja na prvi pogled. Osim uživanja u plažama i trgovini, privlači arheološkim muzejom i fascinantnom građevinama iz 9. stoljeća. Nalazi se na 140 km južno od grada Tunisa, poznat je kao regija maslinika, administrativno je središte i glavna ribarska luka. Može se pohvaliti dugim pješčanim plažama i festivalskim svečanostima. Osim tradicionalne kupovine kožnih predmeta, nakita, začina, nemojte propustiti tradicionalna tuniška jela koja su vrlo originalna i jedinstvena. Povrće, voće, riba, meso, sve se završava dobrim tuniškim vinom.

Najveću pažnju u gradu svakako privlače Stara Medina, kula Khalet al Fata, Arheološki muzej i Musse Dar Essid u kojem je predstavljen život Arapa, a svakako posjetite i labirint katakombi iz bizantskog doba koji se nalazi malo dalje od centra grada. Za manje od eura možete ih obilaziti i vidjeti kako su živjeli i sahranjivani kršćani.

Medina je izgrađena na brdu i sa svojim bijelim kućama gleda na more i marinu. „Ribat“ (skup tvrđava) sa svojim minaretima je dio lanca samostana izgrađenih u 9. stoljeću.

Tu je i nezaobilazni mauzolej Bourghiba sa svojim osmougaonim minaretima kao i vojna asimetrična tvrđava u kojoj su snimljeni mnogi filmovi čija se radnja odigrava u drevnim vremenima.

Osim niza kafića i kazina u Las Vegas stilu, za najmlađe sagrađen je Aqua park koji će iznenaditi i one starije.
Ako ste ljubitelj pješčanih plaža, oduševit će vas njihova dužina i sitan pijesak.
Putujete li u obiteljskom aranžmanu, Sousse je idealno mjesto za odmor, rekreaciju i igru.
Blizina grada Tunisa omogućit će vam putovanje i do drugih mjesta i gradova u slobodno vrijeme.
Ako se odlučite za gradski i međugradski prijevoz pozdravite se sa udobnošću, ali ćete zato izdvojiti male novčane iznose.

Pronađeni smještaj

Tunis, Sousee, Hotel Movenpick Resort & Marine Spa
Hotel Movenpick Resort & Marine Spa 5*
Sousee

Polasci srijedom od 1.5 -23.10.2024.
Cijena od 849 € - 7 x ALL INCLUSIVE po osobi

Tunis, Sousee, Hotel Jaz Tour Khalef
Hotel Jaz Tour Khalef 5*
Sousee

Polasci srijedom OD 1.5.- 23.10.2024.
Cijena od 769 € - 7 x ALL INCLUSIVE po osobi