Gerlitzen, Austrija

Print Friendly, PDF & Email


GERLITZEN

Položaj: u Koruškoj nad Osijaškim jezerom, 1526 m/nmv
Pristup/udaljenost: tunel Karavanke – Villach – Ossiacher See – Bodensdor – Gerlitzen. Udaljenost: iz Zagreba 250 – 260 km, iz Rijeke 220 km.

Skijaško područje GERLITZEN (1526 – 1911 m/nmv) sanjkalište, škola skijanja, najam skijaške opreme
42 km skijaških staza, 7 vučnica, 7 sjedežnica, 1 gondola, 12 km plave staze, 27 km crvene staze, 3 km crne staze, topovi za snijeg

www.gerlitzen.com

 

GERLITZEN – nama najbliže austrijsko skijalište, posebno pogodno za obitelji. Privući će Vas prekrasnom prirodom i pozitivnom atmosferom. Smještaj na skijalištu i na jezeru Ossiacher See. ŠKOLA SKIJANJA organizirana je na hrvatskom jeziku za polaznike od navršenih 6 godina. Dnevna poduka traje od nedjelje do petka, od 10-13 sati (6 dana x 3 sata). DJEČJI VRTIĆ organiziran je na hrvatskom jeziku za djecu od 4 do 6 godina. Djeca koja pohađaju dječji vrtić na snijegu moraju imati kompletnu skijašku opremu (skije, pancerice, kaciga). Poduka skijanja prilagođena je uzrastu djece. Dnevna poduka traje od nedjelje do petka, od 10-13 sati. Minimalan broj polaznika kako bi se škola održala: 20

Skijalište Gerlitzen je nama najbliže austrijsko skijalište, udaljeno svega 260 km. Zovu ga i “Baby Kronplatz” jer se sa od 1911 m n/v sa vrha pružaju staze u raznim smjerovima. Sa vrha se pruža prekrasan pogled na tromeđu Austrije, Italije i Slovenije, a pokrajna Koruška u kojoj se nalazi jedna je od najsunčanijih tijekom zime u Austriji. Pristup skijalištu je jednostavan kroz tunel Karavanke te još 2 km od izlaza za jezero Ossiacher. U Annenheimu se nalazi polazna stanica kabinske žičare Kanzelbahn koja vas diže na 1.500 m n/m. Tu se nalaze ski rent, ski depo, škole skijanja, restorani i barovi. Do ove točke može se doći i automobilom planinskom cestom. Na vrh se stiže četverosjedežnicom Gipfelbahn.

Prevladavaju crvene staze umjerenog nagiba. 7,5 km duga staza od vrha do dna u predjelu Klösterle, na sjevernoj strani, tako da je podloga tvrđa, a spušta se do donje točke do koje je isto moguće doći automobilom. Gerlitzen ima certifikat “Wellcome beginners” dobivenom zahvaljujući uređenim područjima za učenje skijanja i zabavu najmlađih. Izdvojiti se može i 3,5 km duga kombinacija staza Feuerberg i Birkenhof koje se pružaju na treću stranu svijeta. Umjetnim zasnježenjem prekriveno je 80 % staza.

Freestylerima namijenjen je ispod sjedežnice Klösterlebahn II uređen mali snowpark s desetak elemenata. Postoje i staze za skijaško trčanje, popularno je turno skijanje, paragliding… Na skijalištu se nalazi 13 restorana, od samoposlužnih do brzih ski in&out te tradicionalnih.

Na platou Gerlitzena imamo organiziranu ski školu s licenciranim ski-učiteljima na hrvatskom.

Gerlitzen ski škola i dječji vrtić već 9. g. zaredom s licenciranim hrv. i slo. učiteljima od 20.2.-24.2. 2023. (5 dana) – NA UPIT!

SKI ŠKOLA – Program škole skijanja tradicionalno već 9 godinu zaredom obuhvaća sve aktualne tehnike skijanja za sve uzraste skijaša od najmlađih cicibana (stariji od 6 godina) pa do seniora.

Uz stručno vodstvo licenciranih učiteljica i učitelja prepustite se nezaboravnom doživljaju skijanja na prekrasnim terenima skijališta Gerlitzen.

Gerlitzen Škola skijanja traje 5 dana po 3 sata dnevno, svaki dan od 10:00-13:00 sati.

Minimalan broj polaznika škole skijanja 7 osoba u jednoj grupi formiranoj prema znanju skijanja. Maksimalni broj polaznika po jednoj grupi je 8-9 osoba.

Cijena škole skijanja po osobi iznosi: 200 € (1.506,90 HRK)

————————————————————————————-

DJEČJI VRTIĆ organiziran je na hrvatskom jeziku za djecu od 4 do 6 godina.

Djeca koja pohađaju dječji vrtić na snijegu trebaju imati kompletnu skijašku opremu (skije, pancerice, kaciga).

Poduka skijanja prilagođena je uzrastu djece, preporuka je da roditelji budu prvi dan barem sat vremena prisutni da vidimo kako dijete reagira na novu sredinu i nove aktivnosti.

Dnevna poduka traje od ponedjeljka do petka, od 10-13 sati (5 dana x 3 sata, fond sati 18 h, podjela medalja i diploma).

Minimalan broj polaznika dječjeg vrtića 4-5 djece – jedan ski učitelj, maksimalni broj 8 polaznika uz dva učitelja.

Cijena dječjeg vrtića po osobi iznosi: 230 € (1.732,94 HRK)

Napomena: U slučaju manjeg broja polaznika pridržavamo pravo rasporediti polaznike prema znanju skijanja bez obzira na dob polaznika, odnosno pravo izmjene cijene te otkaza organizacije škole / vrtića. Ne vršimo povrat uplate u slučaju odustajanja na licu mjesta. Ski škola nije vezana za uplatu smještaja i kao takva ne može biti uvjet za rezervaciju ili otkaz samog smještaja ukoliko se otkaže organizacija ski škole vezano uz premali broj polaznika. Ručak, ski oprema i ski karte nisu uključene u cijenu škole. Zbog organizacijskih razloga, rezervacija škole / vrtića na licu mjesta bit će moguća samo u iznimno rijetkim slučajevima, a ujedno kako bi mogli organizirati dovoljan broj ski učitelja na destinaciji preporučujemo da upis u ski-školu svakako obavite već prilikom rezervacije vašeg smještaja.

Svi polaznici škole skijanja/dječjeg vrtića na snijegu skijaju na vlastitu odgovornost i trebaju imati kompletnu skijašku opremu (skije, pancerice, kaciga).

Mogućnost individualne poduke uz dogovor s učiteljima skijanja na licu mjesta! Individualna poduka izvodi se nakon završetka škole skijanja!

Za ovo putovanje vrijede slijedeći Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane agencije Azur Tours!

Pronađeni smještaj

Austrija, Gerlitzen, Apartmani Legendär 4*
Apartmani Legendär 4*
Gerlitzen
Austrija, Gerlitzen,Hotel eduCARE 4*
Hotel eduCARE 4*
Gerlitzen

26.12.-07.1.2024. - 5 polupansiona od 436,50 €/3288,81

7.1.-3.2.2024. - 5 polupansiona od 319,50 €/2407,27 kn
17.2.-24.2.2024. -7 polupansiona od 787,50 €/5933,42 kn

*polupansion, wi-fi, korištenje fitness sprava i wellnessa