Daleka putovanja – Tajland

Print Friendly, PDF & Email
tajlandXL

9 dana/7 noći
cijena: na upit

Posljednjih godina Tajland je postao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija. Moderna kraljevina smještena na jugoistoku Azije očarava posjetioce svojom raznolikošću i nudi nova iskustva na svakom koraku. Od planinskih masiva sjevera, plodnih rižinih polja i đungli, do predivnih plaža i otoka sve to čini Tajland.

Zbog svog položaja Tajland je i stjecište mnogih kultura, iako posjedu veoma razvijenu i bogatu vlastitu budući da nikada nije bio koloniziran. Kao posjetitelju pruža vam se izbor od prelijepih prirodnih bogatstava, posjeta uzbudljivim gradovima, sjajnog provoda, uživanja na nekim od najljepših plaža svijeta ili jednostavno uživanju u kulturi i stilu života Tajlanda. A upravo je to, ljudi i njihov stil života, jedan od najzanimljvijih aspekata. Gostoprimstvo i ljubaznost domaćina su nadaleko poznati, a njihova mirnoća i vedar pogled usprskos svim problemima i ritmu modernog života naprosto očaravaju. Najbolje vrijeme za posjetu je od studenog do veljače, kada Tajlandom vlada umjerena klima s temperaturama između 25oC i 35oC i s relativno rijetkim padavinama. Pridružite se milijunima posjetitelja iz cijeloga svijeta i otkrijete bogatstva jedinstvenog Tajlanda…

Službeno ime: Kraljevina Tajland

Geografski položaj: jugoistočna Azija, na svom sjeveru graniči s Laosom, Burmom, Kambodžom, na zapadu s Andamanskim morem, na jugoistoku s Tajlandskim zaljevom i Malezijom na jugu.

Površina: 514.000 km2

Broj stanovnika: oko 66.720.000

Glavni grad: Bangkok

Jezik: Thai, govori se i engleski

Religija: budisti 94.6%, muslimani 4.6%, katolici 0.7%, ostali 0.1%

Vremenska razlika: +5/+6 sati

Novčana jedinica: tajlandski baht (THB),

Kupovina: popularni suveniri: ručno oslikani svileni kišobrani i suncobrani, gravirani srebrni i brončani predmeti (vaze, poslužavnici, gongovi, posuđe…), figurice Bude, pleteni predmeti, drago i poludrago kamenje, tajlandska svila, odjeća po mjeri. Cjenkanje je uobičajeno.

Odjeća i obuća: preporučujemo laganu pamučnu odjeću i laganu obuću. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te u planinskim područjima i nacionalnim parkovima bit će Vam potrebna lagana vesta ili jakna. Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.

Hrana i piće: tajlandska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svijetu. Najčešće namirnice su: rezanci, riža, piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, raznoliko voće i povrće, kokosovo mlijeko, curry, kikiriki i sl.

Napon struje: 220V (većina hotela ima adapter za posudbu)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +66

Korisna web stranica: www.tourismthailand.org

Klima: tropska, s prosječnom godišnjom temperaturom od 29°C, koja u Bangkoku varira od 30°C u travnju do 25°C u prosincu. Postoje 3 razdoblja: suho i hladno od listopada do veljače, toplo i vlažno od ožujka do svibnja te vruće i kišovito od lipnja do rujna. Kišni pljuskovi rijetko traju duže od nekoliko sati.

Kontaktirajte nas

Opći obrazac daleka/europska individualna putovanja
PODACI O DESTINACIJI
NOSITELJ REZERVACIJE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije