KINA, VELIKA TURA

Print Friendly, PDF & Email
kina2XL

KINA, VELIKA TURA
05.10.2024. | 20.10.2024. | 15.11.2024.
12 dana zrakoplovom

Putovanje Kina, PEKING-KINESKI ZID- Xi’AN-NANJING- HANGZHOU – SUZHOU-SHANGHAI. 12 dana /9 noćenja

 

Vrijednost više:

 • ODLIČNI HOTELI NA PROGRAMU
 • PROGRAM BEZ NOĆNIH VLAKOVA
 • UKLJUČENA 2 UNUTARNJA LETA SA SVIM PRISTOJBAMA
 • UKLJUČENE SVE VEČERE
 • UKLJUČENA VOŽNJA MAGLEV VLAKOM U SHANGHAIU

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan ZAGREB –DOHA

Sastanak putovanja u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije te prijava na let za Dohu  na Qatar Airwaysu u poslijepodnevnim satima. Slijetanje u Dohu te presjedanje na let za Peking.
** točan red letenja za svaki program objavljen je ispod programa putovanja

2.dan  DOHA– PEKING 

Nastavak leta za Peking. Slijetanje u Peking predviđeno je oko 15:00 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do grada Odlazak do čuvene pješačke ulice Wangfujing koja se nalazi u središtu grada, vjerojatno najzapadnjačkija ulica u Pekingu sa većinom svjetski poznatih trgovina. Njezina specifičnost je mala tržnica koja obiluje kineskim specijalitetima kao što su škorpioni, ježevi, morske zvijezde i slično. Kraće slobodno vrijeme te zajednički odlazak na večeru u lokalni restoran.  Odlazak do hotela. Smještaj, noćenje.

3.dan  PEKING- KINESKI ZID – PEKING 

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet  do jednog od svjetskih čuda, Velikog kineskog zida, najveće građevine na svijetu, dugačke gotovo 9.000 km, za koju kažu da se čak vidi sa Mjeseca. Zid je građen tijekom punih 20 stoljeća kao obrana Kine od čestih upada nomada sa sjevera. 1987 godine uvršten je na listu svjetske baštine UNESCO-a. Šetnja dijelom zida te slobodno vrijeme. Vožnja do slavnih carskih grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog Puta s divovskim mramornim ljudskim i životinjskim likovima koji čuvaju grobno područje careva dinastije Ming. Povratak u Peking uz kraće zaustavljanje kod  „ Ptičjeg gnijezda „ i „ Vodene Kocke „, građevina napravljenih za Olimpijadu 2008 godine.  Odlazak na tradicionalnu večeru u lokalni restoran – vodimo Vas na svjetski poznati kineski specijalitet -Pekinšku patku (uključeno u cijenu aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  PEKING ( razgled grada ) 

Doručak. Razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Predlažemo odlazak u Jingshan park s prelijepim vidikovcem iznad Zabranjenog grada (doplata). Slijedi razgled Nebeskog hrama – oltara gdje je car prinosio žrtvu bogovima. U poslijepodnevnim satima, odlazak do najstarijeg dijela Pekinga- Hutong te vožnja rikšama (uz doplatu). Poslije Vas vodimo do čuvene klinike kineske medicine gdje ćete moći isprobati čuvenu kinesku masažu stopala te ćete imati priliku porazgovarati sa liječnicima drevne kineske medicine te dobiti pokoji koristan savjet. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan   PEKING – XI’AN 

Doručak. Predlažemo odlazak do Ljetne Palače- jedna od najvažnijih turističkih atrakcija u Pekingu koju okružuje najveći i najbolje očuvan carski vrt u cijeloj Kini. Tijekom dinastije Qing, bila je ljetnim utočištem od vrućine Pekinga za carsku obitelj. Pravi dragulj ove palače je Kunming jezero, prekrasno umjetno jezero okruženom cvijećem i lopočima. Odlazak do zračne luke te prijava za let za Xian. Po slijetanju u Xian slijedi transfer do hotela. Odlazak na večeru. Nakon večere odlazak u večernju šetnju Xianom, jednim od najljepših gradova Kine. Odlazak do muslimanske četvrti koja se nalazi u samom centru grada i popularna je zbog svoje specifične atmosfere i egzotične ponude hrane te je uvijek prepuna ljudi. Ovdje ćemo
vidjeti jedne od najbolje očuvanim zidina koje potječu iz vremena dinastije Ming.  Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan XI’AN 

Doručak.  Nakon doručka  odlazak na izlet do mauzoleja prvog kineskog cara Qin Shija, gdje se nalazi gotovo 6.000 glinenih kipova ratnika i konja u prirodnoj veličini, koji čuvaju grobno područje i vječni mir cara o kojem postoje mnoge legende i priče. Svaka od figura je jedinstvena i ne postoje dvije iste. Povratak u Xian, smještaj u hotel. Odlazak u razgled  jednog od povijesno najznačajnijih gradova u Kini, sjedišta jedanaest dinastija, poznatog još pod imenom „Vječni mir“.  Posjetit ćemo i staro budističko svetište – pagodu Male Divlje Guske te vidjeti Kulu bubnja.  Večera u lokalnom restoranu. Navečer predlažemo odlazak na čuveni Tang dynasty show sa raskošnom pozornicom i najpoznatijim kineskim showom. Povratak u hotel.  Noćenje.

7.dan  XIAN– HANGZHOU

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak do zračne luke te prijava za let za Hangzhou, jedan od najpopularnijih turističkih bisera Kine, s mnoštvom hramova i paviljona.  Razgled pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, jednom od najpoznatijih hramova južno od Yangtze rijeke. Poslije ćemo se provozati brodićem po biseru ovog grada, po prekrasnom Zapadnom jezeru koje je uvršteno i na popis svjetske kulturne baštine, jedno od najljepših jezera Kine. Odlazak u restoran na večeru. Smještaj u hotel. Noćenje

8.dan  HANGZHOU – SUZHOU

Doručak.  Odlazak prema Suzhou uz zaustavljanje na jednoj od plantaža najboljeg zelenog čaja na svijetu gdje ćete vidjeti način proizvodnje te imati priliku degustirati jedan od najkvalitetnijih zelenih čajeva na svijetu. Nastavak vožnje  do Suzhoua, kojeg zovu i Kineska Venecija, zbog brojnih kanala na kojima leži te bogatih kineskih vrtova od kojih su mnogi pod zaštitom UNESCA. Posjetiti ćemo jedan od najljepših kineskih vrtova, a nakon toga zajedno idemo na vožnju brodom po Carskom kanalu uz koji su se smjestile najljepše pagode,  a poslije ćemo prošetat i najpoznatijom ulicom u Suzhou starom preko tisuću godina. Zajednički odlazak na večeru. Smještaj u hotel. Noćenje.

9.dan  SUZHOU – ZHUJIAJIAO – SHANGHAI 

Doručak.Nastavak vožnje do Shanghaia uz zaustavljanje u Zhujiajiao-  vodeno sela  kojeg zovu i , „Šangajska Venecija“ s jedinstvenim starim mostovima i rječicama koje se provlače kroz tradicionalne kineske kuće. Mjesto je nastalo prije 1.700 godina i još uvijek ocrtava tradicionalni način života. Nastavak vožnje do Shanghaia. Po dolasku  Shanghai odlazak do Bunda od kuda se pruža prekrasan pogled na futuristički dio Pudong sa blještavilom svjetala i reklama. Posjet muzeju žada gdje ćete imati prilike kupiti poneki suvenir po tvorničkim cijenama. Odlazak do glavne shopping ulice u gradu, užurbane Nanjing road koja obiluje mnoštvom trgovina i restorana. Slobodno vrijeme. Zajednički odlazak u restoran na večeru. Ukoliko budu vremenski uvjeti dozvoljavali, predlažemo odlazak na vožnju po rijeci Huang –Pu  s koje se pruža nezaboravan pogled na kolonijalni dio Bund i prekrasno osvjetljen Pudong. Odlazak  do hotela.  Smještaj. Noćenje.

10.dan  SHANGHAI 

Doručak. Nastavak razgleda grada. Odlazak do čuvenog hrama Budhe od žada sa dva divovska budina kipa koji je ujedno najznačajniji hram u gradu. Odlazak do Bunda sa Bank of China te užurbanom ulicom Nanjing koja obiluje mnoštvom trgovina i restorana. Slobodno vrijeme. Predlažemo posjet poznatom Šangajskom muzeju. Poslije Vas vodimo do prekrasnog kvarta French concession koji obiluje kućicama u europskom stilu sa nizom poznatih europskijh restorana i kafića.  Predlažemo odlazak do Shanghai towera koji je sa svojih vrtoglavih 635 m drugi najviši toranj na svijetu i najviši toranj Azije. Popnite se ultra brzim liftom koji u samo 1 sekundi prođe 18 katova do vidikovca sa nezaboravnim pogledom na Shanghai. Zajednički odlazak na večeru. Poslije večere predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show koji se održava u Shanghaiu( zbog velikog interesa, obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana ). Povratak u hotel. Noćenje.

11.dan SHANGHAI-DOHA

Doručak. Nastavak razgleda grada. Posjet starom gradu i vrtu YuYang, koji je sagrađen prije 450 godina te je sa svojim mostićima i paviljonima prava oaza mira. Slobodno vrijeme. Zajednički odlazak na kasni ručak. Poslije ručka predlažemo odlazak na čuvenu Fake market gdje možete kupiti najbolje „ lažnjake „ u Kini za koje ni sami nećete vjerovati da nisu pravi.  Transfer do zračne luke sa čuvenim Maglev vlakom koji ide 425 km na sat te vožnja do zračne luke traje samo 8 minuta. Za to vrijeme, autobus će dovesti našu prtljagu do zračne luke. Prijava za let za Dohu u kasnim večernjim satima. Noćni let.

12. dan DOHA– ZAGREB 

Slijetanje u Dohu u rano jutaranjim satima po lokalnom vremenu, te nastavak leta prema Zagrebu u jutarnjim satima. Dolazak u Zagreb. Kraj programa.
** red letenja za svaki polazak navedena je ispod programa putovanja

DATUMI POLAZAKA:

05.10.2024. CIJENA PO OSOBI: 2.290 €

20.10.2024. CIJENA PO OSOBI: 2.090 €

15.11.2024. CIJENA PO OSOBI: 2.290 €

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Qatar airwaysa na relaciji Zagreb –Doha– Peking; Shanghai – Doha – Zagreb na ekonomskoj klasi
 • sve zrakoplovne pristojbe i naknade
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Pekingu
 • 2 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u Xianu
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Hangzhou
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Suzhou
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Shanghaiu
 • unutarnji let  Peking – Xi’an u ekonomskoj klasi sa svim pristojbama
 • unutarnji let Xian- Hangzhu u ekonomskoj klasi sa svim pristojbama
 • sve večere u lokalnim restoranima sa uključenim 1 pićem po osobi
 • večera u Pekingu sa pekinškom patkom
 • prijevoz prema programu u klimatiziranom autobusu
 • svi razgledi prema programu
 • izlet na Veliki kineski zid
 • Ulaznice za: grobnica dinastije Ming, Vojska od terakote, pagoda Male Divlje Guske, vožnja brodom po Zapadnom jezeru Hangzhou, Lynyin hram, vožnja brodom po na kanalima u Suzhou, hram Bude od žada, Yu vrtovi, Zabranjeni grad, Nebeski hram
 • Vožnja Maglev vlakom u Shanghaiu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Cijena aranžmana  ne uključuje: navedene ulaznice se plaćaju na licu mjesta

 • vizu za Kinu, ishođenje vize za Kinu
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače – 50 EUR- OBAVEZNA DOPLATA NA LICU MJESTA!
 • Ulaznicu za carsku ljetnu palaču u Pekingu – 35 EUR – plaćanje na licu mjesta
 • Vožnja rikšama uz razgled Hutonga ( Peking ) sa uključenim napojnicama – 35 EUR- plaćanje na licu mjesta ukoliko bude vremena
 • Tang dynasty show u Xianu– 40 EUR
 • Akrobatski show u Shanghaiu– 30 EUR
 • Večernja vožnja brodom po Shanghaiu – 20 EUR
 • Shanghai Tower vidikovac –30 EUR
 • Putno zdravstveno osiguranje

EVENTUALNE DOPLATE:

 • jednokrevetna soba: 590 EUR- plaćanje prilikom rezervacije putovanja

POPUSTI: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju sa 2 odrasle osobe: 100 EUR
Napomena: U Kini ne postoji prava 3 krevetna soba već postoji dvokrevetna sa pomoćnim ležajem 100 x 200 cm na kojem dijete do 12 god ostvaruje popust od 100 EUR, a odrasla soba nema popusta.

INFORMACIJE:

GRANIČNE I VIZNE FORMALNOSTI:

Za državljane Republike Hrvatske potrebna je turistička viza za Kinu. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Kinu. Zahtjev za vizu ispunjava se online na posebnom obrascu.
Upute za ispunjavanje zahtjeva za vizu (Guidelines for Completing the China Online Visa Application(COVA))na  poveznici:

 https://cova.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=001&locale=en_US.
Zahtjev za vizu se osobno predaje u Veleposlanstvo u dogovorenom terminu.
Upute za rezerviranje termina na poveznici:

https://avas.mfa.gov.cn/qzyyCoCommonController.do?yyindex&index=false&locale=en_US.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Napomena: Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja  MONDO TRAVEL d.o.o.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Pekingu.

NADLEŽNI DKP RH Veleposlanstvo Republike Hrvatske u NR Kini (Pokriva Mongoliju i Demokratsku Narodnu Republiku Koreju)
Telefon: +86 10 6532 6242
Adresa: Villa 5-2 Qijiayuan Diplomatic Compound No. 9 Jianguomenwai Street Chaoyang District 100600 Beijing P.R. of CHINA
Email: croemb.beijing@mvep.hr
Web

Uredovno vrijeme Veleposlanstva:  ponedjeljak – petak: 9:00 – 17:00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke):  ponedjeljak – petak: 9:00 – 12:00
E-mail: crocons.beijing@mvep.hr

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0086 185 1112 5463

NAPOMENA: redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja. Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

RED LETENJA NA POLASKU 05.10.

QR 218 Zagreb ( 05.10.) 16:30 Doha 22:50
QR 892 Doha ( 06.10.) 01:45 ( + 1) Peking 15:00
QR 871 Shanghai ( 16.10.) 00:35 Doha 05:40 ( +1 )
QR 217 Doha ( 16.10.) 08:30 Zagreb 13:25

RED LETENJA NA POLASKU 20.10.

QR 218 Zagreb ( 20.10.) 15:45 Doha 22:10
QR 892 Doha ( 21.10.) 02:05 ( + 1) Peking 15:00
QR 871 Shanghai ( 30.10.) 23:45 Doha 05:10 ( +1 )
QR 217 Doha ( 31.10.) 09:10 Zagreb 13:15

RED LETENJA NA POLASKU 15.11.

QR 218 Zagreb ( 15.11.) 15:45 Doha 23:00
QR 892 Doha ( 16.11.) 02:00 ( + 1) Peking 14:45
QR 871 Shanghai ( 25.11.) 23:45 Doha 05:40 ( +1 )
QR 217 Doha ( 26.11.) 09:10 Zagreb 13:15

PRTLJAGA: U cijenu aranžmana uključena je prtljaga od 30 kg koja se prijavljuje + 1 komad ručne prtljage do 7 kg na prekooceanskom letu te 20 kg predane prtljage na unutarnjim letovima Peking-Xian i  Xian-Hangzhou + 1 komad ručne prtljage do 7 kg

VAŽNE INFORMACIJE:

Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

·         Za ulazak u UAE viza nije potrebna za državljane Republike Hrvatske

·         Putnici s pečatom države Izrael ne mogu putovati u UAE.

·         HR putovnica mora vrijediti najmanje još 6 mjeseci od datuma početka putovanja.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 – 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 – 7002936569.. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

ODGOVORNI ORGANIZATOR:
Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti putovanja Mondo putnička agencija

Kontaktirajte nas

Brzi obrazac daleka/europska grupna putovanja
NOSITELJ REZERVACIJE
DATUMI USLUGE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije