KOPENHAGEN

Print Friendly, PDF & Email
copenhagenXL
Kopenhagen 
Danska, Skandinavija, Kopenhagen

4 dana zrakoplovom iz Zagreba, Splita i Dubrovnika

Grupni polasci: 23.06. – 26.06., 12.08. – 15.08., 31.08. – 03.09., 28.10. – 31.10., 02.11. – 05.11.2023.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

 1. dan: ZAGREB – KOPENHAGEN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb na katu kod kioska Tiska u 6.30 sati ujutro. Polazak za Kopenhagen letom Croatia Airlines OU480 u 8.35 sati s dolaskom u 10.30 sati. Po dolasku odlazak na razgled grada autobusom i pješački: gradska vijećnica, dvorac Rosenborg, Kastellet, kip Male sirene, jednog od simbola grada, fontana Gefion, Palača Amalienborg, rezidencija danskih kraljeva)… Po završetku razgleda odlazak do hotela I smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do lučke četvrti Nyhavn prepune kafića barova i restorana. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak do hotela s voditeljem putovanja ili u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

 

 1. dan: KOPENHAGEN

Nakon doručka nastavak razgleda grada. Prošetat ćemo kroz čuveni park Tivoli, otvoren 1843., treći najstariji zabavni park na svijetu. Nastavljamo uz Gradsku vijećnicu, Ny Carlsberg gliptoteku (preporučamo posjet u slobodno vrijeme) i Nacionalni muzej do dvorca Cristiansborg na otoku Slotsholmen koji je ujedno i sjedište danskog parlamenta i Vrhovnog suda. Odlazimo i do osebujne četvrti Christiania. Ta prava mala komuna, zapravo grad unutar grada, ima svoja pravila, a jedno od njih je i zabranjeno fotografiranje. Službeni dio razgleda završavamo odlaskom do tržnice Torvehallerne. Uz vise od 80 raznih trgovina i restorana sigurno ćete naći mjesto za opuštanje i odmor. Poslijepodne slobodno za vlastite programe, posjet nekom od muzeja ili vožnju brodom kanalima grada (dobro se obucite) Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

 

 1. dan: KOPENHAGEN – (fakultativni izlet u MALMÖ/ŠVEDSKA)

Doručak u hotelu. Danas preporučujemo odlazak vlakom preko mosta Oresund (8 km) do švedskog grada Malmoa. Treći grad po veličini u Švedskoj nekad pod Danskom vlašću, poznat je po svojoj modernoj arhitekturi koju najbolje prikazuje neboder Turning torso, druga najviša stambena zgrada u Europi. Razgled grada pješački i javnim prijevozom s naglaskom na ostatke stare tvrđave Malmöhus koju je 1434. sagradio Erik VII. Pomeransk kao i živopisni gradski trg Lilla torg. U slučaju dobrog vremena preporučamo i šetnju parkom Pildammsparken. Poslijepodne povratak do Kopenhagena. Slobodno vrijeme za vlastito upoznavanje sa srednjovjekovnom danskom prijestolnicom. Noćenje u hotelu.

 

 1. dan: KOPENHAGEN – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Zagreb u 11.20 sati na liniji OU481 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb je predviđen u 13.10 sati.

 

 

Datum putovanja First Minute cijena Redovna cijena
23.06. – 26.06.2023. 719 € (5.417,31 kn) 749 € (5.643,34 kn)
20.07. – 23.07.2023. 719 € (5.417,31 kn) 749 € (5.643,34 kn)
12.08. – 15.08.2023. 719 € (5.417,31 kn) 749 € (5.643,34 kn)
31.08. – 03.09.2023. 719 € (5.417,31 kn) 749 € (5.643,34 kn)
28.10. – 31.10.2023. 699 € (5.266,62 kn) 729 € (5.492,65 kn)
02.11. – 05.11.2023. 699 € (5.266,62 kn) 729 € (5.492,65 kn)

 

 

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom prema programu na relaciji Zagreb – Kopenhagen – Zagreb

– zrakoplovne pristojbe

– 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)

– 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Kopenhagenu u dvokrevetnim sobama

– prijevoz autobusom prema programu

– razgled Kopenhagena autobusom, gradskim prijevozom i pješice u pratnji voditelja putovanja

– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 180 € (1.356,21 kn)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
 • putna osiguranja

 

Popusti i doplate:

– 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)

– Trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

– Doplata za priključni let iz Splita ili Dubrovnika: 60 € (452,07 kn)

 

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia Airlines

OU480  ZAG CPH 08:35 10:30

OU481  CPH ZAG 11:20 13:10

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

 

Predviđeni hotel u Kopenhagenu:

Zleep Hotel Copenhagen Arena 3* ili sl.

Adresa: Ørestads Boulevard 124, 2300 Kopenhagen, Danska

VAŽNE NAPOMENE

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema trenutno potvrđenom redu letenja Croatia airlinesa i podložna su promjeni.

– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).

– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

 

Napomene:

 • Za državljane RH viza za Dansku i Švedsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja objavljenom u ožujku 2022. godine i podložna su promjeni.

 

KORISNE INFORMACIJE – KOPENHAGEN

Kopenhagen je glavni i najnaseljeniji grad Danske. Nalazi se na istočnoj obali otoka Zelanda; još jedan mali dio grada nalazi se na Amageru, a odvojen je od Malmöa, u Švedskoj, uz tjesnac Øresund. Most Oresund povezuje dva grada željeznicom i cestom. Od prijelaza 21. stoljeća Kopenhagen je doživio snažan urbani i kulturni razvoj, potpomognut ulaganjem u njegove institucije i infrastrukturu. Grad je kulturno, gospodarsko i vladino središte Danske; to je jedno od najvećih financijskih središta Sjeverne Europe s burzom u Kopenhagenu. Kopenhaško gospodarstvo doživjelo je brzi razvoj u uslužnom sektoru, posebno kroz inicijative u informacijskoj tehnologiji, farmaceutskim proizvodima i čistoj tehnologiji. Od završetka mosta Øresund, Kopenhagen se sve više integrirao sa švedskom pokrajinom Scania i njezinim najvećim gradom, Malmöom, u obliku regije Øresund. Uz niz mostova koji povezuju različite četvrti, gradski pejzaž karakteriziraju parkovi, šetnice i rive. Značajke Kopenhagena, kao što su vrtovi Tivoli, kip Mala sirena, palače Amalienborg i Christiansborg, vrtovi dvoraca Rosenborg, Frederikova crkva i mnogi muzeji, restorani i noćni klubovi značajne su turističke atrakcije. Najveće jezero u Danskoj, Arresø, nalazi se oko 43 kilometra sjeverozapadno od Trga gradske vijećnice.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Danskoj nalazi se u Kopenhagenu. na adresi Søtorvet 5, 1st fl., 1371 Copenhagen K. Danska. Kontakt podaci: tel. 0045 33 919 095, fax. 0045 33 917 131, e-mail: denmark@mvep.hr

Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Tina Krce. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena) 0045 22 620 760.

 

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije Palma travel d.o.o. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Palma Travel putničke agencije.

Kontaktirajte nas

  NOSITELJ REZERVACIJE

  SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)

  PODACI O SMJEŠTAJU

  OSTALE USLUGE

   

  Da,želim primati obavijesti o akcijama i popustima


  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.