Val Thorens – Orelle, Francuska

Print Friendly, PDF & Email

VAL THORENS – ORELLE

Val Thorens – Orelle dio su najvećeg skijaškog kompleksa na svijetu 3 Vallées, sa 600 km skijaških staza i 200 raznih tipova ski-liftova koji se protežu od 1300 do 3250 m/nv i povezuju ukupno 25 planinskih vrhova, zajedno sa 6 glečera preko 3000 m n.v. Snježna garancija: 100%. Već nekoliko godina za redom je skijalište proglašeno najboljim na svijetu.

Udaljenost iz Zagreba: 890 km.

Orelle je poznata francuska skijaška destinacija ljubiteljima skijanja iz Hrvatske i okruženja. Ujedno je to i najpovoljnija opcija za skijanje u Val Thorensu. Smještaj u mjestu Orelle je znatno jeftiniji od smještaja u samom Val Thorensu, a skija se na tom istom vrhunskom skijalištu.

Osnovni kompromis je što smještaj u Orelle-u podrazumijeva da se vodi računa o vremenu povratka na kraju skijaškog dana, odnosno o radnom vremenu gondole “3 Vallees Express” kojom se vraća natrag u Orelle.
Zbog toga iz Orelle-a nije baš pogodno skijati i ostala skijališta iz kompleksa 3 Doline, jer ako se zakasni vrlo skupo će koštati taj dan. Jedini način za povratak iz Val Thorens-a je taksi, putem dugim 140 km!

 

Skijalište Val Thorens – Orelle:

150 km skijaških staza (9 km crnih, 29 km crvenih, 29 km plavih i 11 km zelenih), 35 raznih tipova ski-liftova, žičara i gondola. Također je poznato i kao apres-ski destinacija. Naselje je sagrađeno 1972. godine na 2.300 m n/v u pravom planinskom amfiteatru i najviše je skijaško mjesto u Europi. Do gotovo svakog objekta se može doskijati, odnosno kretati od jedne na drugu stranu mjesta, jer su sagrađene ograđene i zasnježene staze sa mostićima preko ceste. Mjesto je zatvoreno za promet, sve je podređeno skijanju. Automobili se ostavljaju u garažama (uz doplatu cca. 80-90 €/tjedan), autobusi na parkingu na ulazu u grad.

Ulaganja u unapređenje skijaške infrastrukture su neprestana i vrlo velika. U Val Thorensu je izgrađena prva velika gondola za više od 100 ljudi – Caron, a vozi na vrh Cime de Caron, od kuda se pruža nezaboravan pogled na nekoliko stotina planinskih vrhova viših od 3000 m.

Ponuda smještaja je vrlo velika i raznolika, ali i vrlo skupa. U mjestu se 2 puta tjedno održava sajam na kojem možete kupiti razne francuske sireve, vino i druge sitnice.

Nekoliko apres ski barova pružit će Vam vrhunsku zabavu dok ste još u pancericama. Također na raspolaganju je i dvorana za nogomet, košarku, stolni tenis itd., a na raspolaganju je i Aquaclub centar sa bazenima, saunama, turskom kupelji, masažama… Za noćnu zabavu tu su mnogi tematski klubovi sa živom glazbom i raznim “happy hour” ponudama.

Val Thorens je mjesto za strastvene skijaše, one koji vole izlaziti, one koji vole uživati u dugačkim, širokim i stazama bogatim prirodnim snijegom…to je mjesto za sve.

Pronađeni smještaj

Nije pronađena nijedna objava.