Egipat, Hurgada

Print Friendly, PDF & Email

Hurghada se nalazi na zapadnoj obali Crvenog mora u Egiptu. Mjesto svake godine privlači brojne posjetitelje svojom slikovitom ljepotom i ugodnim vremenom. Duž 30 kilometara obale smjestili su se različiti hoteli i odmarališta za svačiji ukus. Svoj raj ovdje mogu pronaći i ljubitelji vodenih sportova i uživanja na suncu. Sa zavidnih 360 sunčanih dana, Egipat je idealna destinacija za ljubitelje sunca. Zbog suptropske pustinjske klime rijetko je oblačno, a oborina gotovo da i nema. Unatoč visokim temperaturama, vrućina se dobro podnosi, jer morski povjetarac obično pruža ugodnu svježinu duž obale Crvenog mora. Osim toga, tijekom vašeg odmora u Hurghadi, možete dobiti potrebno osvježenje u velikim bazenskim kompleksima i vodenim parkovima koje nude hoteli.

 

CIJENE POLAZAKA ZA HURGADU POGLEDAJTE OVDJE

 

NAPOMENE: Ovo su informativne cijene, raspoložive do popunjenja kapaciteta. Cijena je podložna dnevnim promjenama. Važeća je cijena u trenutku rezervacije! Broj mjesta i soba po objavljenoj cijeni je ograničen. Zbog brze dinamike, toplo preporučujemo da rezervaciju izvršite na vrijeme! Zadnja usluga je ovisna o uplaćenom aranžmanu te je zadnji dan sobe potrebno napustiti prema hotelskom kućnom redu. Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put pa je ovdje naznačen tek planirani raspored leta. O promjeni vremena leta, putnici će biti pravovremeno obavješteni.

Cijena uključuje: povratni zrakoplovni let iz Ljubljane, zrakoplovne pristojbe, transfer zračna luka-hotel, smještaj u odabranom objektu prema programu, asistenciju slovenskog predstavnika lokalne agencije na destinaciji.

Cijena ne uključuje: transfer do polazne zračne luke (Ljubljana ili Graz), fakultativni izleti, troškovi vize – viza se plaća u zračnoj luci, putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
Obavijesti o putovanju: posebnih obavijesti nema, dokumente za putovanje šaljemo putem maila 3 tjedna prije polaska, odnosno nakon primitka uplate cjelokupnog iznosa.

Napomena: ukoliko putnik dolazi iz druge države (izvan EU), vizu je dužan pribaviti sam, što je navedeno i u našim Općim uvjetima (npr. državljani BiH, Turske…); u Egiptu se putnicima u sobama ne smiju pridružiti Egipćani, ukoliko nisu vjenčani; u slučaju da se stranke već nalaze u destinaciji i žele produžiti svoj boravak, moraju se obratiti predstavniku, koji će provjeriti raspoloživost i cijene hotela. Lokalna turistička agencija Cairo Express (CET) učinit će vaš odmor zanimljivim i nezaboravnim. Svoj užitak u hotelu možete obogatiti sudjelovanjem na nekom od zanimljivih izleta i bolje upoznati zemlju i ljude svoje destinacije za odmor. S dugogodišnjim iskustvom, Cairo Express Travel (CET) jedan je od vodećih turoperatora u Egiptu. Izleti se lako mogu rezervirati s vašim predstavnikom na destinaciji za odmor. No, kako biste svoj odmor mogli isplanirati kod kuće, predstavljamo vam neka od najpopularnijih putovanja (organizator na mjestu odmora zadržava pravo izmjene). Imajte na umu da se izleti moraju rezervirati u lokalnoj agenciji.
Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti i uputstva: https://www.spektar-putovanja.hr/wp-content/uploads/2024/04/OPCI-UVJETI_ETI-potovanja-2024.pdf

 

Važno je znati! 

Kako bismo vam olakšali pripremu za putovanje, evo nekoliko osnovnih savjeta:

PUTNI DOKUMENTI
Nositeljima hrvatskih putovnica i putovnica država članica EU za ulazak u Egipat potrebna je putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska. Državljani zemalja koje nisu članice EU (npr. BiH, Albanija,…) moraju se raspitati o pravilima ulaska na egipatskom veleposlanstvu (viza se mora dogovoriti prije polaska).

ZAPIS IMENA
Budući da zrakoplovni programi ne prepoznaju posebne znakove na slovima kao što su Š, Đ, Č,…, imena i prezimena se pišu bez znakova. Ako putnik ima dva imena, ona se na putnim dokumentima pišu zajedno (npr. Ana Taja: ANATAJA), ako putnik ima dva prezimena, i ona se pišu zajedno (npr. Kos Novak: KOSNOVAK).

NOVAC
Nije moguće kupiti egipatske funte izvan Egipta. Trenutni tečaj: 1 € = cca. 33 EGP (siječanj 2023). Novac možete mijenjati u bankama, mjenjačnicama i recepcijama hotela. U turističkim centrima možete platiti u eurima ili dolarima.

MOBILNI TELEFONI I PRIJENOS PODATAKA
Kod korištenja hrvatske SIM kartice troškovi telefoniranja i prijenosa podataka su vrlo visoki. Preporučujemo da kupite njihovu SIM karticu od Orangea ili Vodafonea za prijenos podataka. Besplatne internetske veze obično su moguće na recepciji, ali zbog zagušenja mreže signal je vrlo loš i prijenos je spor.

PRTLJAGA
U avion je dopušten jedan kofer do 20 kg po osobi, koji se predaje prilikom prijave. Prtljaga se ne zbraja – na pr. dvije osobe ne smiju imati jedan kofer težak 35 kg. U kuferu se mogu nalaziti tekućine: kreme, parfemi, pića,… Ograničenja u uvozu alkoholnih pića u Egipat moraju se poštivati ​​prilikom unošenja pića (do 1 l alkoholnih pića s udjelom alkohola većim od 22 volumnih postotaka po osobi preko 17 godina). Ručna prtljaga koju nosite sa sobom u avion je ograničena na 5 kg (55x40x23 cm). Ručna prtljaga mora biti takve veličine da se može smjestiti ispod sjedala ili u prtljažni prostor iznad sjedala. Tekućine nisu dopuštene u ručnoj prtljazi. Lijekovi koji sadrže opijate zabranjeni su u Egiptu. Ako putujete s ovom vrstom lijekova, preporučamo da imate liječničku potvrdu koja sadrži propisani lijek i količinu. U Egiptu nije dopušteno uvođenje automatskih ili bežično upravljanih uređaja (dronova) i raznih uređaja za promatranje/nadzor (teleskop, dalekozor itd.) i bežičnih komunikacijskih uređaja (walky-talky). Ulazak ili vlasništvo nad gore navedenim objektima dopušten je tek nakon dobivanja dopuštenja zakonskog tijela (Ministarstvo obrane Egipta). Po povratku iz Egipta u vašoj prtljagi ne smije biti mesa i mliječnih proizvoda i koralja. Ručnici za plažu obično su uključeni u all-inclusive ponudu hotela (pogledajte opis).

POSTUPAK U ZRAČNOJ LUCI JOŽE PUČNIK
Povoljan parking (30 eura za 1 tjedan). 5 minuta vožnje od zračne luke, u cijenu je uključen prijevoz do zračne luke i natrag. https://jagodic-airport-parking-ljubljana.business.site/. U zračnoj luci nema ETI šaltera. Sa svojom prtljagom, putnim dokumentima i putovnicom, prijavite se na šalteru za prijavu u predvorju polaska, gdje se prijavljujete na let. Slijedite natpise na ekranima iznad šaltera. Poravnajte se tamo gdje je natpis HURGHADA na ekranu. SHARM EL SHEIKH. Predate svoj kofer na šalteru i dobijete kupon koji se zove boarding pass. Ulazni kupon prikazuje GATE (izlazni broj), gdje će se izvršiti ukrcaj i vrijeme početka ukrcaja. Prije ulaska u zaštićeni dio zračne luke provodi se sigurnosna provjera. Istovremeno, obično je potrebno ukloniti metalne predmete (pojas, sat,…). Sva ručna prtljaga je rentgenizirana. Čekate da se ukrcate u avion prije broja polaska navedenog na propusnici za ukrcaj. Ukrcaj počinje pola sata prije planiranog polijetanja zrakoplova. Po ukrcaju će ponovno provjeriti vaš ulazni kupon, a ponekad i osobnu iskaznicu. Zadržite dio ulaznog kupona koji je otkinut jer na njemu stoji broj vašeg sjedala u avionu.

ZRAČNI PRIJEVOZ
Hrana i piće tijekom leta dostupni su uz nadoplatu. Ako želite, hranu možete ponijeti na avion. Budući da se radi o čarter letu, ne mogu se naručiti posebni obroci poput veganskih, bezglutenskih, LCHF itd. Tijekom leta mobiteli moraju biti isključeni ili. u načinu rada “zrakoplov”.

SLIJETANJE
Nakon slijetanja prvo napravite ulaznu vizu za Egipat. Ispunite ulaznu karticu koju dobijete tijekom leta ili u zračnoj luci nakon slijetanja. S tim u vezi, preporučamo da u ručnoj prtljazi imate olovku. akon toga slijedi kontrola putovnica i pečat na ulaznoj vize. Po ulasku u susjednu sobu službenik ponovno provjerava imate li valjanu i ovjerenu vizu. Nastavite do predvorja, gdje preuzimate svoju prtljagu. Prtljaga se utovaruje na pokretnu traku. Vaša prtljaga će biti na traci gdje je Ljubljana (LJU) ili broj vašeg leta (FEG) navedena kao početna zračna luka. Ispred zgrade zračne luke čekaju vas predstavnici ETI-ja koji vas upućuju na shuttle bus do hotela.

PREDSTAVNIK
Po dolasku u zračnu luku u Hurghadi dočekti će Vas slovenski predstavnik koji će Vam na temelju svojeg višegodišnjeg iskustva boravka na tim lokacijama, prenijeti sva saznanja o najljepšim mjestima odabrane destinacije. Osim toga, pobrinut će se da se ugodno smjestite, svojom reakcijom doprinijeti da Vaš odmor protekne bezbrižno i biti Vam na raspolaganju za bilo kakvu pomoć.

PARKING (UZ DOPLATU)
-vozilo možete parkirati u Zračnoj luci Jožeta Pučnika Ljubljana – provjerite točnu cijenu na parkirnom kalkulatoru https://www.lju-airport.si/sl/parkiranje-na-letaliscu/ ili
– vozilo možete parkirati u Auto kući Jagodić uz predhodnu rezervaciju i najavu

FLY EGYPT
Trajanje leta: 4 sata
Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redovnih letova i avioprijevoznika unutar zakonskih i ugovornih opcija. Sva navedena vremena su stvarna lokalna vremena. Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. O promjeni vremena leta, putnici će biti pravovremeno obavješteni.
Polasci zrakoplova osim iz Ljubljane mogući i iz Graza (cijene na upit).

MOBILNI POZIVI I INTERNET U EGIPTU
U turističkim središtima pokrivenost mobilne mreže je dobra, dok u udaljenim područjima može biti manje kvalitetna. Molimo, da se obratite svom mobilnom operateru za informacije o cijenama i dostupnosti mreže. Za neometan prijenos mobilnih podataka i izbjegavanje visokih troškova, preporučujemo kupnju SIM kartice lokalnog egipatskog operatera (Vodafone ili Orange).

PRISTUP INTERNETU
Mnogi hoteli omogućuju besplatan pristup bežičnom internetu. Molimo za razumijevanje jer zbog opterećenosti mreže, su veze često spore. Za neprekidnu i stabilnu internetsku vezu, preporučujemo kupnju lokalne SIM kartice.

KATEGORIZACIJA HOTELA
Hoteli u programu označeni su službenom kategorizacijom koja važi u pojedinim državama, a koja može odstupati od kategorizacije koja važi u Hrvatskoj. Prehrana, komfor, usluge i ostala ponuda, uključujući plaže i bazene, pod nadzorom su lokalnih turističkih organizacija i na njih organizator nema utjecaja. Standardi turističkih ponuda su u odabranim državama različiti i međusobno neusporedivi.
Manja oštećenja sobe, stambenog pokućstva, alge na fugama keramičkih pločica i druge manje greške na opremi sobe, koje suštinski ne posežu u njenu funkcionalnost i estetski izgled, ne mogu biti predmet žalbe, budući da ne smanjuju kvalitetu boravka putnika.
Režim rada klimatskih uređaja u isključivoj je nadležnosti hotelijera. Nedjelovanje klimatskog uređaja ne predstavlja nedostatak turističkog aranžmana.
Pojava buba i insekata, koji u ograničenom opsegu prolaze kroz pukotine u stambenom pokućstvu i otvore namjenjene prozračivanju, u objektima je, a posebice onim u prirodnom okruženju, sasvim uobičajena i ne može biti predmet žalbe. Ukoliko gore navedeno kod gostiju prouzrokuje nelagodnost, mogu se obratiti recepciji objekta, koji će u okviru svojih mogućnosti osigurati smanjenje ove pojave ili zamjenu sobe.
Određeni objekti posjeduju ponudu »sve uključeno« ili »all inclusive«, gdje cijene uključuje praktično kompletnu ponudu, npr. hranu, većinu pića, sportske aktivnosti, animaciju itd. Ponuda »all inclusive« odnosno »sve uključeno« razlikuje se kako od destinacije do destinacije, tako i od hotela do hotela.
Za većinu hotela niže kategorije (3 ili 4 zvjezdice), koji nude ovakvu ponudu, važi da izrazu »all inclusive« više odgovara naziv puni pansion, budući da u većini slučajeva obuhvaća doručak, ručak i večeru, s pićem uz obroke, koje je uglavnom samo točeno.
Ponuda »all inclusive« vezana je na hotelski kućni red dolaska u hotel i odlaska iz hotela, uglavnom od 12h do 12h, bez obzira na vrijeme odlaska u začnu luku.
Pri smještaju tri ili više osoba u istoj sobi, upozoravamo putnike da su ovim osobama namijenjeni dodatni ležajevi, koja nisu uvijek iste kvalitete kao i osnovni ležajevi.

NAPOMENE
Usprkos tome da u određenim specijaliziranim dućanima možete kupite alkoholna pića, ne preporučujemo vam njihovo konzumiranje u javnosti. Alkoholna pića u ugostiteljskim lokalima su nešto skuplja nego kod nas. Organizator putovanja ne odgovara za sporo ili ometano djelovanje internetske veze u slučaju preopterećenosti ili drugih ispada sistema.
Prilikom posjete hramova i muzeja, molimo za adekvatno ponašanje. Također molimo i da ne dotičete kamene zidove, antičke kipove ili izložbene eksponate. Također je zabranjeno i sakupljanje kamenja ili predmeta. Preporučujemo da za izlete izaberete adekvatnu izdržljivu obuću. Molimo za razumijevanje, budući da je razgledanje crkava i muzeja ponekad moguće samo izvana, jer ne želimo smetati tijekom mise i molitvenog obreda. Prilikom posjete đamiji, potrebna vam je adekvatna odjeća koja prikriva tijelo (npr. kratke hlače i majice koje otkrivaju ramena nisu dozvoljeni).

DOLAZAK U HOTEL
Procedure za dolazak u hotel su različite, ali obično ostavite prtljagu u predvorju, odete na recepciju, unesete podatke o putovnici u obrazac i čekate ključ. Na recepciji ćete pronaći popis usluga koje se mogu koristiti u hotelu, radno vrijeme barova i restorana te plan hotela. U sobu vas prati neko od hotelskog osoblja. Obično je potrebno na koferu napisati broj sobe kako bi se mogao dostaviti u vašu sobu.

USLUGE
Ako ste rezervirali paušalno putovanje, vaša rezervacija uključuje zračni prijevoz, transfer od/do zračne luke i smještaj u hotel s odabranom uslugom. Budući da se radi o paušalnom putovanju, ne možete očekivati ​​da će vaš boravak u hotelu započeti večerom i završiti doručkom. Prehrana ovisi o vremenu dolaska u hotel i vremenu odlaska iz hotela.

POVRATAK
Dan prije planiranog povratka bit će objavljena informacija na info ploči hotela kada će se održati autobusni transfer od hotela do zračne luke. Po dolasku u zračnu luku morat ćete pokazati avionsku kartu za ulazak u zgradu zračne luke. Zrakoplovna karta je treća stranica vaših putnih dokumenata, stoga nemojte bacati avionsku kartu.
Nakon toga slijedi sigurnosni pregled prtljage i osoba. Prijavite se na let na šalteru za prijavu, odjavite svoju prtljagu i primite BOARDING PASS s brojem izlaznog broja na kojem će se ukrcati izvršiti. Dobit ćete izlaznu karticu koju treba ispuniti.
Nakon toga slijedi kontrola putovnice, gdje predajete svoju izlaznu karticu i dobivate pečat na vizi dobivenu pri ulasku. Za bržu proceduru preporučamo da svoju putovnicu otvorite na stranici za ulaznu vizu. Po ulasku u bescarinsku zonu ponovno će se provjeravati vize. Ovisno o zračnoj luci, ručna prtljaga i osobe ponovno se pregledavaju nakon ili prije kontrole žiga. Zaštitari mogu obaviti dodatnu provjeru ručne prtljage i uzeti briseve osobnih stvari. Ukrcaj na let vrši se na izlaznom broju (GATE) navedenom na propusnici za ukrcaj.

 

MOGUĆNOSTI IZLETA U HURGADI

HURGADA + SHOPPING
Doživite uzbudljiv izlet u Hurgadi, jednu od najpopularnijih turističkih destinacija na Crvenom moru. Čeka vas očaravajući razgled marine, gdje ćete se diviti elegantnim jahtama, šarenim ribarskim brodovima i uživati u mirisu morskog zraka. Za kulturni doživljaj, posjetit ćete jednu od slikovitih džamija, gdje ćete doživjeti jedinstvenu atmosferu i diviti se prekrasnoj arhitekturi. Na kraju dana začinite dan uzbudljivom kupnjom na živahnim tržnicama i trgovinama u kojima možete pronaći raznoliku ponudu suvenira i lokalnih proizvoda. Ovaj izlet kombinira kupovinu, istraživanje marine i upoznavanje kulturne baštine, omogućujući vam da doživite raznolikost i ljepotu Hurghade.
Cijena pribl. *10€

BROD SA STAKLENIM DNOM
Pridružite nam se na nezaboravnom izletu brodom sa staklenim dnom gdje ćete se diviti zadivljujućem podvodnom životu kroz prozirno stakleno dno broda. Dok brod plovi iznad kristalno čistog mora, imat ćete jedinstvenu priliku promatrati raznolikost i ljepotu morskog svijeta koji se prostire ispod vas. Moći ćete vlastitim očima vidjeti šarene ribe, prekrasne koraljne grebene i druge fascinantne morske organizme, a da ne morate zakoračiti u vodu. Ovaj izlet omogućit će vam izravan kontakt s podmorjem bez ronjenja, što će vam pružiti jedinstveno iskustvo i nezaboravne dojmove.
Cijena pribl. *25€

GRAND AQUARIUM
Pozivamo vas na nezaboravno iskustvo u Grand Aquariumu u Hurgadi. OvaJ izlet omogućuje vam istraživanje prekrasnog podvodnog svijeta Egipta bez ronjenja u more. Prošećite kroz impresivne galerije akvarija i divite se raznolikom morskom životu, uključujući šarene ribe i egzotična morska stvorenja. Doživite bliske susrete s morskim kornjačama, morskim psima i drugim fascinantnim vrstama. Veliki akvarij u Hurgadi savršeno je mjesto za obiteljsku zabavu i otkrivanje tajni podvodnog svijeta. Pridružite nam se i stvorite nezaboravne uspomene na ovoj prekrasnoj avanturi!
Cijena pribl. *29€

HURGADA MUZEJ
Pozivamo vas da posjetite Muzej Hurgada, gdje možete zaviriti u bogatu povijest Egipta. Muzej nudi jedinstveni uvid u drevnu civilizaciju kroz izložene artefakte i povijesne predmete. Pogledajte drevna egipatska umjetnička djela, mumije, hijeroglife i druge dragocjene artefakte koji prikazuju život i kulturu starog Egipta. Stručni vodiči ispričat će vam zanimljive priče i provesti vas kroz izložbene dvorane u kojima možete otkriti tajne tisućljetne povijesti ovog fascinantnog mjesta. Muzej Hurgada odlična je prilika za sve koje zanima arheologija, povijest i kultura. Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj turi i uronite u bogatu baštinu Egipta.
Cena pribl. *25€

SAND CITY
Pozivamo vas na izlet u Hurgada Sand City, gdje ćete doživjeti čaroban susret s pijeskom i umjetnošću. Sand City je prava umjetnička galerija na otvorenom u kojoj su prekrasne skulpture i kipovi napravljeni od pijeska. Prošećite među impresivnim pješčanim kreacijama koje prikazuju znamenitosti Egipta i drugih dijelova svijeta. Otkrijte piramide, sfinge, kultne građevine i poznate figure, sve izrađene preciznošću i kreativnošću umjetnika. Umjetnička djela prelijevaju se u prekrasne boje i stvaraju slikoviti krajolik koji će vas zadiviti. Hurgada Sand City idealno je mjesto za obiteljsku zabavu, stvaranje nezaboravnih fotografija i divljenje izvanrednoj umjetnosti pijeska. Pridružite nam se na ovom izletu i prepustite se čarobnom svijetu pijeska!
Cijena pribl. *25€

JEEP SAFARI ADVENTURE
Pozivamo vas na nezaboravnu jeep safari avanturu. Jeep safari omogućuje vam da se upustite u uzbudljivu vožnju kroz pustinju. Pratite iskusne vodiče dok prelazite dine, osjetite navalu adrenalina i potpuno uronite u prirodne ljepote okolice. Tijekom putovanja imat ćete priliku upoznati lokalnu kulturu i posjetiti beduinsko selo, gdje ćete upoznati njihov način života i okusiti tradicionalno beduinsko gostoprimstvo. Prošećite pustinjom, opustite se uz zalazak sunca i divite se beskrajnom pogledu na pijesak. Jeep safari u Hurghadi prava je avantura za sve ljubitelje adrenalina i prirode. Pridružite nam se i doživite nezaboravnu avanturu u srcu egipatske pustinje.
Cijena pribl. *25€

QUAD SAFARI U PUSTINJI ILI NA PLAŽI
Pridružite nam se na uzbudljivom Quad Safari izletu, gdje ćete ići na adrenalinsku vožnju quadom kroz slikovite pustinjske krajolike ili uz plažu. Tijekom vožnje osjetit ćete brzinu, uzbuđenje i diviti se čarobnoj ljepoti pustinje ili mora. Tijekom avanture zaustavit ćete se u autentičnom beduinskom selu, gdje ćete imati priliku upoznati beduinsku kulturu i tradiciju. Za dodatni doživljaj, moći ćete jahati deve, čime ćete se približiti beduinskom načinu života. Ovaj izlet donijet će vam savršen spoj adrenalina, kulturnog iskustva i prilike da se divite pustinjskom okolišu. Pripremite se za nezaboravnu avanturu i jedinstvene uspomene!
Cijena pribl. *25€

SNORKLING + OTOK (Orange Bay ili Paradise Island)
Doživite nezaboravnu avanturu s izletom koje kombinira ronjenje u Crvenom moru i zabavu na otoku. Zaronite u valove Crvenog mora sa svojom maskom, disalicom i perajama i divite se prekrasno šarenom podvodnom svijetu. Otkrijte šarene koraljne grebene, uočite šarene ribe i možda čak upoznajte neka egzotična morska stvorenja. Nakon osvježavajućeg ronjenja, uputite se na otok gdje se možete opustiti i zabaviti. Uživajte na plaži, sunčajte se, kupajte se u toplom moru ili se jednostavno opustite uz obalu. Ovo putovanje pružit će vam nevjerojatno iskustvo ronjenja i plivanja u kombinaciji sa zabavom na šarmantnom otoku.
Cijena pribl. *33€

KAIRO 1 DAN
Pridružite nam se na cjelodnevnom izletu u Kairu gdje ćete imati priliku proučiti bogatu povijest Egipta. Bit ćete fascinirani tisućljetnim piramidama, koje su monumentalni simboli drevne civilizacije. Doživite mističnost i veličinu ovih kultnih građevina i upoznajte se izbliza s tajnama koje čuvaju. Nastavite s posjetom antičkom muzeju, gdje ćete otkriti mnoge artefakte, mumije i umjetnička djela iz starog Egipta. Prošećite među povijesnim blagom i uronite u bogatu baštinu ove fascinantne zemlje. Tijekom putovanja bit će uključen ukusan ručak koji će vam dati energiju za daljnje istraživanje. Ova tura pružit će vam neprocjenjivo iskustvo gdje ćete moći doživjeti izvanrednu baštinu Egipta i vratiti se s poštovanjem prema ovoj moćnoj civilizaciji.
Cijena autobus pribl. *99€
Cijena let pribl. *269€

LUXOR 1 DAN
Odvojite vrijeme za cjelodnevno istraživanje prekrasnog Luxora, gdje vas čekaju bogata povijest i arheološka baština. Na ovom putovanju posjetit ćete impresivan hram Karnak koji će vas očarati svojom grandioznošću i izuzetnom arhitekturom.  Na kraju ćete se zaustaviti kod monumentalnih Memnonovih kolosa koji će vam dočarati dojam veličine i moći starog Egipta. Tijekom izleta bit će vam uključen i ukusan ručak koji će vam dati novu energiju za daljnje istraživanje. Ovo putovanje pružit će vam jedinstvenu priliku da zaronite u bogatu povijest Luksora i doživite čari njegovih znamenitosti iz prve ruke.
Cijena pribl. *99€

Dodatna PROMOCIJSKA ponuda IZLETA:

  1. Orange Bay + Quad safari ili Jeep safari = Cijena pribl. *55€
  2. Utopia ili Eden + Quad safari ili Jeep safari = Cijena pribl. *69€
  3. Luksor ili Kairo + ronjenje s disalicom ili Quad safari ili Jeep safari = Cijena pribl. *109€
  4. Luksor + Kairo = Cijena pribl. *159€

*napomena = uz dodatnu promotivnu ponudu izleti u Kairo i Luxor ostvaruju se autobusom
* Cijene su informativne i mogu se promijeniti zbog promjena tečaja ili posebnih ponuda.
Izlete možete rezervirati u lobiju vašeg hotela. Cijene su po osobi i informativnog su karaktera. Imajte na umu da neke atrakcije zahtijevaju dodatno plaćanje upraviteljima prilikom fotografiranja ili snimanja. Molimo za razumijevanje, jer je u cilju zaštite kulturnog blaga, zbog mogućih oštećenja pri korištenju bljeskalica zabranjeno fotografiranje i snimanje spomenika i kulturnih znamenitosti koje su pod zaštitom. Tvrtka ETI ne nudi niti provodi izlete u destinaciji za odmor. Izleti se mogu rezervirati isključivo u destinaciji za odmor, kod djelatnika lokalne agencije CET koja organizira i prodaje ponuđene izlete. Izleti se izvode na njemačkom ili engleskom, neki i na slovenskom jeziku.

 

VIZA
Za ulazak u Egipat hrvatski putnici trebaju važeću putovnicu i vizu koja se može dobiti pri ulasku u Egipat, a koja košta 29 € (uključujući naknade posrednika). Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci nakon datuma izlaska iz Egipta. Budući da se uvjeti za ulazak mogu promijeniti i budući da vrijede posebni uvjeti za privremene putne isprave, molimo naše goste da prije puta provjere uvjete za ulazak u Egipat kod nadležnih vlasti.
Prilikom ulaska potrebno je popuniti obrazac s podacima iz putovnice, podacima o letu i boravku na odredištu.
Državljanima Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke i drugih 42 zemlje moguće je dobiti vizu putem internetske stranice https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/Home
Potrebno je popuniti aplikaciju najkasnije 8 dana prije planiranog polaska. Plaćanje je moguće samo kreditnom karticom. Viza će biti izdana samo ako pojedinac ispunjava potrebne uvjete za ulazak. Nakon provjere unesenih podataka i primljene uplate, viza će biti poslana na e-mal. Isprintana viza i putovnica trebaju se predočiti prilikom ulaska u Egipat.
ETI ne preuzima odgovornost za izdavanje vize, već samo pruža informacije.
Svaki putnik je sam odgovoran za organizaciju putnih dokumenata i njihovu važnost.

IZMJENE REZERVACIJE:
Izmjene rezervacije na drugi termin putovanja ili destinaciju moguće su do 30 dana prije polaska. Bit će isposlovana cijena koja je bila važeća na dan prvotne rezervacije. Aktualne cijene iz rezervacijskog sustava, nažalost, ne možemo isposlovati. U slučaju da je cijena novog putovanja niža od onog prvotnog, zaračunavamo trošak promjene rezervacije u visini od 35 EUR po osobi. Kod istog ili višeg iznosa nove rezervacije, navedeni trošak ne zaračunavamo.Promjena imena: moguća je do tri dana prije polaska. Trošak: 35 €ur po promijenjenom imenu; Kada su putni dokumenti već poslani, sve dodatne promjene (npr. promjena imena), naplaćuju se 35 EUR po promjeni. Na charter letovima dozvoljene su do 3 greške u imenu (zamijenjena slova, gospodin, gospođa…), zbog čega naknadne promjene nisu potrebne, osim u slučaju da stranka promjenu sama traži (promjena 35 EUR, ukoliko izdajemo nove putne dokumente). Ukoliko putnik ima dva prezimena/imena, pišemo ih skupa (bez razmaka, crtica itd.).

OBAVIJESTI O PUTOVANJU
posebnih obavijesti nema, dokumente za putovanje šaljemo putem maila 3 tjedna prije polaska, odnosno nakon primitka uplate cjelokupnog iznosa.

Želimo vam ugodan odmor i puno lijepih iskustava!

KONTAKTIRAJTE NAS

Brzi obrazac daleka/europska grupna putovanja
NOSITELJ REZERVACIJE
DATUMI USLUGE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije