BERLIN, POSTDAM, DRESDEN I PRAG

Print Friendly, PDF & Email
berlinXL-2

BERLIN, POSTDAM, DRESDEN I PRAG
5 dana/4 noćenja
10.07.2024.  & 27.10.2024. (garantirani polazak)

Vrijednost više:

uključen izlet u Potsdam i svi razgledi , program bez noćnih vožnji !

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN ZAGREB – PRAG

Polazak autobusa iz Zagreba u 05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju, Austriju  i Češku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Prag. Posjet gradskom središtu češke prijestolnice. Zajednička šetnja s voditeljem putovanja do Starogradskog i Vaclavskog trga i dalje do Karlovog mosta. Slobodno vrijeme za upoznavanje živahnog gradskog središta, odlazak u jednu od tipičnih čeških pivnica, osobne programe ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

2. DAN   PRAG – DRESDEN – BERLIN

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Njemačkoj. Dolazak u Dresden, Grad je doživio najveći sjaj u doba Augusta Jakoga kad je zbog brojnih umjetničkih djela koje je on skupio nazvan „Firencom na Elbi”. Razgled povijesnog gradskog središta s Zwingerom, Semper Operom, katoličkom i protestantskom katedralom, zidom saskih vladara, dvorcem i Bruhlskom terasom. Slobodno vrijeme za ručak, posjet nekom od muzeja ili osobne programe. Nastavak vožnje  kroz područje Spreewalda. Dolazak u Berlin. Smještaj u hotel.  Prvo upoznavanje gradskog središta Berlina uz šetnju s voditeljem putovanja. Noćenje.

 

3. DAN BERLIN

Doručak. Cjelodnevni razgled grada autobusom i pješice:  Alexanderplatz – East Side Gallery s ostacima berlinskog zida – Aleja Karla Marxa – Checkpoint Charlie – Brandenburška vrata – Reichstag – Kürfurstendam, centar zapadnog Berlina – Crkva sjećanja. Vožnja reprezentativnim bulevarom Unter den Linden: katolička katedrala sv. Hedvige – Protestanska katedrala – Bebelplatz – Opera – Berlinski dvorac – Humboldtovo sveučilište – spomenik poginulima u ratovima Neue Wache. Šetnja do najstarijeg dijela Berlina, četvrti Nikolaiviertel. Nastavak razgleda: Potsdamer Platz – „Berlin budućnosti” – s vrlo impresivnim primjerima moderne arhitekture. Slobodno vrijeme za šetnju i kavu ispod kupole Sony centra, odličan shopping ili osobne programe. Predlažemo i odlazak na vožnju brodom ispod mostova i kanala središta Berlina  koji daje jednu drugu perspektivu i doživljaj ovog dinamičnog grada! Noćenje.

 

4. DAN   BERLIN I IZLET U POTSDAM

Doručak.  Poludnevni izlet (uključen u cijenu) do  obližnjeg Potsdama, grada dvoraca i parkova iz zlatnog doba Prusije i velikog vladara Friedricha II. Vožnja kroz vrtove Potsdama do parka Orangerie i Novog dvorca. Šetnja do palače Sansouci i velikog parka. Posjetiti ćemo i lijepo uređeno gradsko središte s malim Brandenburškim vratima i holandsku četvrt. Nakon slobodnog vremena za ručak ili kupovinu u središtu Potsdama vraćamo se u Berlin. Slobodno vrijeme za osobne programe: preporučujemo posjet atraktivnom berlinskom zoološkom vrtu, dodatne posjete muzejima ili večeru u jednoj od tipičnih berlinskih gostionica u četvrti Nikolaiviertel. Zanimljiv je i uspon liftom na TV toranj na Alexanderplatzu s kojeg se pogled na Berlin pruža kao na dlanu. Berlin ima odličnu i veliku ponudu muzeja od kojih ističemo:  Stari i Novi muzej, Galeriju starih majstora, Povijesni muzej Njemačke, muzej DDR, muzej u dvorcu Charlottenburg, muzej berlinskog zida uz Checkpoint Charlie itd. Noćenje.

 

5. DAN   BERLIN – ČESKE BUDEJOVICE – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Berlinu. Vožnja kroz Njemačku i Češku Zaustavljanje i kraći razgled Českih Budjejovica, grada poznatog po izvrsnom pivu. Posjetiti ćemo poznati glavni trg (jedan od najpoznatijih trgova u Češkoj) Náměstí Přemysla Otakara  I Samsonovu fontanu u baroknom stilu. Slobodno vrijeme za ručak u češkoj pivnici ili osobne programe. Nastavak puta vožnjom kroz Češku, Austriju I Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (first minute cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta):

10.07.2024. FIRST MINUTE: 690 € / REDOVNA CIJENA 725 €

27.10.2024. FIRST MINUTE: 475 € / REDOVNA CIJENA 499 € – garantirani polazak

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu
 • razglede i izlete prema program
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u Pragu ili okolici
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 2/3* u Berlinu
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • cijene ulaznica za muzeje i znamenitosti u Berlinu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Novi muzej s egipatskom zbirkom 14 EUR,  zbirna ulaznica za Museuminsel 24 EUR. Stari muzej 12 EUR, zbirka slika Gemaldegallerie 12 EUR, Protestantska katedrala 10 EUR, TV toranj  22,50 EUR, Njemački povijesni muzej 7 EUR, muzej DDR-a 13,50 EUR, Zoološki vrt 20 EUR. Popusti za mlade i djecu u svim muzejima.
 • cijene ulaznica za muzeje i palače u Potsdamu (informativne cijene koje mogu biti podložne promjeni): Neue Kammern 6 EUR, Galerija slika 6 EUR, dvorac Sanssouci 14 EUR
 • karte javnog prijevoza u Berlinu: pojedinačna karta od 3,50 EUR,karta 24 sata od 9,90 EUR
 • vožnju brodom po kanalima i rijekama Berlina: od 21,50 EUR po osobi
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • boravišnu pristojbu  koja se plaća na licu mjesta na recepciji (obavijest o točnom iznosu  u završnom pismu, informativni iznos oko 2 EUR u Pragu/ 5 EUR u Berlinu po osobi i noćenju)
 • putno osiguranje

DOPLATE I POPUSTI:

Doplata:

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi:

 • Polazak 26.04.: 190 EUR
 • Polazak 10.07.: 390 EUR
 • Polazak 27.10.: 200 EUR

Trokrevetne sobe:

 • Na ovom program  nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Preporuka putovanja:

Ovo vas putovanje vodi u dinamičnu njemačku prijestolnicu.3 noćenja u Berlinu I uključen izlet u Potsdam, Velika ponuda muzeja, odlične mogućnosti shoppinga, zanimljivi primjeri suvremene arhitekture-sve ćete to doživjeti na ovom putovanju. Posjet Dresdenu, Pragu I Českim Budejovicama upotpuniti će utisak ovog putovanja.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 EUR
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  EUR
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru 20  EUR
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 – 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 – 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/ Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Rok za prijavu: do 35  dana prije puta

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 45

 

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja Mondo putničke agencije.

Kontaktirajte nas

Brzi obrazac daleka/europska grupna putovanja
NOSITELJ REZERVACIJE
DATUMI USLUGE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije