EGIPAT – VELIKA TURA

Print Friendly, PDF & Email
kairoXL

EGIPAT – VELIKA TURA
UZ MOGUĆ POSJET MEMFISU, SAKARI i DAHSURU ILI ALEKSANDRIJI

Krstarenje Nilom od Luksora do Asuana 

Datumi putovanja: 16.-24.10., 30.10.-07.11., 06.-14.11.2024.

Vrijednost više: umjesto cjelonoćnog putovanja vlakom, u cijenu je uključen  zrakoplovni prijevoz Asuan – Kairo
Tijekom ture: hoteli 5*, brod 5*, ulaznice uključene u cijenu!

 

1.dan                      ZAGREB – HURGADA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa prema satnicama navedenim na kraju programa. Po dolasku u Istanbul, nastavak puta za Hurgadu. Nakon slijetanja obavljanje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje.

2.dan                      HURGADA – LUKSOR
Doručak. Slobodno za odmor i kupanje u poznatom ljetovalištu na obalama Crvenog mora. U popodnevnim satima slijedi vožnja autobusom prema Luksoru, nekadašnjoj Tebi, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta. Po dolasku slijedi ukrcaj na brod 5*. Smještaj u kabine. Posjet hramu u centru Luksora koji je posvećen Tebanskoj trijadi Amona, Mut i Konsa.  Povratak na večeru na brodu.

3.dan                      LUKSOR – DOLINA KRALJEVA – KARNAK – ESNA
Doručak. Odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i tada prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. Slijedi razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III. Povratak prema Luksoru te obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Hram je Alejom sfingi povezan s hramom u Luksoru. Povratak na brod, ručak te isplovljavanje prema Edfu. Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni. Večera na brodu.

4.dan                      EDFU – KOM OMBO – ASUAN
Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa (sa sokolovom glavom) u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta. Ručak na brodu. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Večera i noćenje na brodu te plovidba prema Asuanu.

5.dan                      ASUAN – fakultativno Abu Simbel
Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Povratak na ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo i hram Philae. Večera i noćenje na brodu.

6.dan                      ASUAN – UNUTARNJI LET KAIRO
Doručak. Slijedi razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u Velikoj piramidi, Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Nastavak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Ručak. Transfer do zračne luke te slijedi let prema Kairu. Po dolasku, smještaj u hotel. Slijedi večera i noćenje.

7.dan                      KAIRO – PIRAMIDE I SFINGA – NACIONALNI ARHEOLOŠKI MUZEJ
Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova (Kufuova ili Velika), Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga (ulaznica za plato uključena, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u piramidu). Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 – 2500 g prije Krista. Slijedi posjet najstarijem Egipatskom Muzeju na Trgu El-Tahrir koji sadrži najopsežniju kolekciju drevnih egipatskih umjetnina na svijetu, preko 136 tisuća eksponata prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi – bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Večera i noćenje.

8.dan                      KAIRO – fakultativno izlet u Memfis, Sakaru i Dahsur ili izlet u Aleksandriju
Doručak. Dan slobodan za istraživanje Kaira u vlastitom aranžmanu ili odlazak na jedan od ponuđenih izleta uz doplatu. Odlazak do drevne prijestolnice Egipta – Memfisa. S oko 30,000 st., bio je najveći grad na svijetu od 2250. pr. Kr. do oko 1400. pr. Kr. Prepun je ostataka egipatskih građevina te je 1979. god. upisan na UNESCO-vu listu zajedno s pripadajućim drevnim nekropolama u Sakari i Dahsuru, te piramidama u Gizi. Najznačajniji objekat u Sakari svakako je stepenasta piramida faraona Džosera. Uz nju, u Sakari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti. Izlet završava odlaskom u obližnju nekropolu Dahsur gdje se nalazi najbolji primjerak, Crvena piramida, prva prava piramida strmih stranica ikad napravljena. Osim nje tu su i Savijena piramida faraona Snofrua, Keopsovog oca, Crna piramida i mnoge druge… Ulaznice za platoe su uključene, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u pojedinu piramidu. Drugi ponuđeni izlet je cjelodnevni odlazak u razgled Aleksandrije. Grad imenovan po Aleksandru Velikom, brzo je postao jedan od najvećih gradova u helenističkom svijetu, po veličini i bogatstvu odmah iza Rima. Danas je najveća egipatska luka, drugi grad po veličini u Egiptu i važno industrijsko središte. Nekada je grad bio nasipom povezan s otočićem Farom, na kojem je Sostrat iz Knida oko 280. pr. Kr. sagradio najstariji poznati svjetionik istog imena Far (Pharos) visok 135 m, jedno od sedam čuda antičkoga svijeta. Danas svjetionika više nema, ali je na tom mjestu izgrađena 1480. g. veličanstvena utvrda Qaitbey koju ćemo posjetiti, uz panoramski pogled na cijelu Aleksandriju. Također, grad je nekad bio poznat po Aleksandrijskoj knjižnici  koja je bila najveća u antičko vrijeme, a 2002.g. je tamo izgrađena jednako tako impresivna nova knjižnica Biblioteca Alexandrina kapaciteta čak 8 mil. knjiga, koju ćemo kratko panoramski razgledati izvana. Slijedi posjet katakombama Kom el-Shuqqafa iz 2. st., savršen primjer spoja egipatskih i grčko-rimskih stilova. Postavljene su na nekoliko razina komora koje su spojene spiralnim stubama. Slijedi razgled ostataka rimskog Serapeuma i trijumfalnog stupa Pompejev pilar koji je jedan od najvećih monolitskih stupova ikad podignutih, postavljen u čast Dioklecijanu 292. godine. U popodnevnim satima povratak prema Kairu. Večera i noćenje u hotelu.

9.dan                     KAIRO – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela i transfer prema zračnoj luci. Jutarnji povratni let Turkish airlinesa za Istanbul. Slobodno u zračnoj luci u Istanbulu do leta za Zagreb prema satnicama navedenim na kraju programa. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

 

  Cijena po osobi u 1/2 sobi Cijena za 1/1 sobu
FM cijena* Redovna cijena FM cijena* Redovna cijena
16.-24.10. 1690 eur 1750 eur 2110 eur 2170 eur
30.10.-07.11.        1690 eur        1750 eur        2110 eur        2170 eur
06.-14.11. 1690 eur 1750 eur 2110 eur 2170 eur

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta (o Važećoj cijeni obavijestiti ćemo Vas prilikom Vašeg upita)!           

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu (303 eur, promjenjivo do puta).
Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12 g. popust 240 eur

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Hurgada-Kairo-Istanbul-Zagreb (1 kom prtljage do 23kg i 1 kom ručne prtljage do 8 kg), lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 1 noćenje s doručkom u htl 5* u Hurgadi, 4 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Luksor-Asuan, unutarnji let Asuan-Kairo i 3 polupansiona u htl 5* u Kairu, sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom, razglede i ulaznice prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: obavezne doplate na licu mjesta – za napojnice 45 USD, za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu), po želji doplata za paket putnog osiguranja, po želji fakultativni izleti (prijava u agenciji, plaćanje u eur na licu mjesta)

Fakultativna ponuda u Asuanu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Hram Philae 45 eur; Nubijsko selo 40 eur; Abu Simbel autobusom 140 eur
Fakultativna ponuda u Kairu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Memfis, Sakara i Dahsur 65 eur ili Aleksandrija 80 eur

Informacije o letovima, prijevoznik Turkish airlines:             

Polazak 16.10.2024.                                                                               Polasci 30.10.2024.  i  06.11.2024.

ZAG IST 20:30 23:40          IST HRG 02:05 03:50                       ZAG IST 09:15 13:30       IST HRG 22:25 00:05          

CAI IST  08:55 12:15           IST ZAG 18:35 19:40                           CAI IST  10:00 13:30        IST ZAG 19:00 19:05        

 

  Važna napomena: napojnice i viza se plaćaju isključivo u USD, a izleti isključivo u EUR!

Obratite pozornosti da dolari moraju biti ne starijeg izdanja od 2006. g.

NAPOMENA: Avio prijevoznik zadržava pravo promjene vremena leta. Kategorizacija hotela i brodova odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji i ne podudara se s kategorizacijom ostalih država.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Odgovorni organizator: AZURTOURS d.o.o. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti Azur Tours putničke agencije.

Kontaktirajte nas

Brzi obrazac daleka/europska grupna putovanja
NOSITELJ REZERVACIJE
DATUMI USLUGE


SVI KORISNICI USLUGE

Upišite imena i prezimena svih korisnika, kod djece upišite i godinu rođenja radi ostvarivanja pogodnosti i popusta za djecu.

OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije