LONDON CITY BREAK

Print Friendly, PDF & Email
londonXL

LONDON CITY BREAK

Ujedinjeno kraljestvo, Velika Britanija, Engleska, London

4 dana zrakoplovom iz Zagreba

Grupni polasci: 23.06. – 26.06.2023., 20.09. – 23.09.2023., 27.10. – 30.10.2023.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! Uključen First Minute popust 30 € (226,03 kn) za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. DAN

ZAGREB – LONDON
let, noćenje

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za London, a po dolasku u London slijedi organizirani prijevoz do hotela, po dolasku smještaj u hotel u središtu Londona. Nakon kraćeg predaha, odlazak u večernju šetnju West Endom, do Leicester Squarea, središta zabave i noćnog života s poznatim kinima, kazalištima i restoranima i Piccadilly Circusa. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

 

2. DAN

LONDON
doručak, noćenje

Nakon doručka odlazimo javnim prijevozom i pješice u razgled britanske prijestolnice u pratnji voditelja putovanja. Prva postaja nam je gradski okrug Westminster u kojem su se smjestila neka od najvažnijih zdanja u Londonu poput zgrade Britanskog parlamenta s čuvenim Big Benom odnosno Westminsterska palača čija je gradnja započela u razdoblju vladavine britanske kraljice Viktorije, a bila je na neki način nužna jer je veći dio prijašnjih zgrada parlamenta na toj lokaciji izgorio u velikom požaru 1834. godine. Ovdje se smjestila i Westminsterska opatija (Westminster Abbey), krunidbena i grobna crkva engleskih i britanskih vladara od 1066. godine koja se od 1987. nalazi na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine. Nastavljamo prema ulici Downing Street gdje se nalazi službena rezidencija britanskog premijera. Prošetat ćemo po Whitehallu, gdje su smještena Vladina ministarstva, vidjeti kraljevsku stražu na konjima, posjetit najveći londonski trg Trafalgar Square na kojem se nalazi Nacionalna galerija sa svjetski poznatim majstorima likovne umjetnosti te otići potom kroz kraljevski park St. James Park do Buckinghamske palače, rezidencije britanske kraljevske obitelji. Slobodno poslijepodne i večer. Predlažemo odlazak u čuveni muzej voštanih figura Madame Tussauds, najstariji muzej voštanih figura na svijetu (ulaznica uz doplatu i prijavu prilikom rezervacije aranžmana) ili odlazak do tri čuvena muzeja na Exhibition Roadu s besplatnim ulazom: Natural History Museum, jedan od najboljih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Science Museum i Victoria and Albert Museum. Svakako preporučujemo i odlazak na jedinstveni vidikovac – Sky Garden, na visini od 155 metara koji se proteže na tri etaže te nudi pogled na London od 360 stupnjeva, a nalazi se na vrhu nebodera poznatijem kao The Walkie-Talkie. Sky Garden nudi, kao i što samo ime govori, prekrasno uređene vrtove, vidikovce, otvorenu terasu i dva restorana. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje

 

3. DAN

LONDON
doručak, noćenje

Doručak. Nastavljamo s razgledom Londona javnim prijevozom i pješice. Odlazimo prema istočnom dijelu Londona i razgled započinjemo s katedralom St. Paul, kojom dominira 108 metara visoka kupola, druga po veličini nakon one Sv. Petra u Vatikanu. Nastavljamo preko londonskog Cityja, koji oduševljava sjajnim spojem starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja, do srednjovjekovne tvrđave Tower of London koja čini jednu od središnjih gradskih točaka i nalazi se na istočnom rubu povijesnog središta Londona uz samu sjevernu obalu rijeke Temze. Tower of London je ujedno i najstarija kraljevska rezidencija u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. stoljeća te je jedna od najvećih atrakcija Londona. Mogućnost razgleda uz doplatu (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana). Nastavljamo do najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge prelaskom kojeg stižemo na južnu obalu Temze i šetnicom uz rijeku tzv. Queenswalk stižemo do katedrale Southwark, zatim i replike gusarskog broda Golden Hinde kojim je Sir Francis Drake u 16. st. oplovio svijet, Shakespeareova kazališta – The Globe Theatre, galerije Tate Modern te panoramskog kotača London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad. Doživite London sa 137 m visine od kuda se pruža pogled na cijeli grad uz 4D projekciju filma o Londonu (ulaznica uz doplatu i prijavu prilikom rezervacije aranžmana). Za poslijepodnevne sate predlažemo posjet poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent’s Street ili nekoj od robnih kuća kao što su Harrods, Selfridges, Primark, Hamleys – najpoznatiji dućan s igračkama na sedam etaža. Navečer predlažemo odlazak na neku od čuvenih kazališnih predstava na londonskom West Endu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. DAN

LONDON – ZAGREB
doručak, let

Poslije doručka odjava iz hotela te slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu prije odlaska u zračnu luku. Predlažemo svakako da posjetite poznati British Museum, muzej povijesti koji se nalazi u blizini hotela ili predlažemo posjet mondenoj četvrti Notting Hill, poznatoj po uličnim sajmovima te atraktivnim terasama velikih viktorijanskih palača i elegantnih restorana. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke London Heathrow te prijava na izravan let za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn (157,94 €)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.390 kn (184,48 €)

 

Termini i cijene putovanja:

23.06.2023.- 26.06-2023. cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

749,00/5.643,34KN

 

20.09.2023 – 23.09.2023. cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

599,00/4.513,17KN
569,00/4.287,13KN
27.10.2023. – 30.10.2023. cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
569,00/4.287,13KN
539,00/4.061,1KN

Hotel u Londonu:

ROYAL NATIONAL HOTEL 3* | (ili slični)
Hotel se nalazi u centru grada u neposrednoj blizini British Museuma i Oxford Streeta

 

 

Informacije o letovima:

Polazak:23. 06.: 17:55 – 19:15
Zagreb – London (Heathrow)
Trajanje leta : 02:20
Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT
Dolazna zračna luka : LONDON HEATHROW AIRPORT
Povratak:26. 06.: 20:05 – 23:05
London (Heathrow) – Zagreb
Trajanje leta : 02:05
Polazna zračna luka : LONDON HEATHROW AIRPORT
Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

 

 

Polazak:20. 09.: 13:15 – 14:45
Zagreb – London (Heathrow)
Trajanje leta : 20:30
Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT
Dolazna zračna luka : LONDON HEATHROW AIRPORT
Povratak:23. 09.: 16:15 – 19:45
London (Heathrow)- Zagreb
Trajanje leta : 02:30
Polazna zračna luka : LONDON HEATHROW AIRPORT
Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT

 

Polazak: 27. 10.2023 : 14:55 – 16:25
Zagreb- London (Heathrow)
Trajanje leta : 20:30
Polazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT
Dolazna zračna luka : LONDON HEATHROW AIRPORT
Povratak: 30. 10. : 16:10 – 19:30
London (Heathrow)- Zagreb
Trajanje leta : 02:20
Polazna zračna luka : LONDON HEATHROW AIRPORT
Dolazna zračna luka : ZAGREB AIRPORT
Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće.
Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

 

 

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnoj liniji Zagreb – London – Zagreb
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 210 €/ 1.582,24 kn)
 • povratni transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u centru Londona u dvokrevetnim sobama
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 210 €/ 1.582,24 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje
 • putna osiguranja

 

Fakultativni sadržaji:
– London Eye (panoramski kotač), cijena od: 33 €/ 248,63 kn odrasli, 29 €/ 218,50 kn djeca do 16 godina
– Madame Tussauds (svjetski poznati muzej voštanih figura), cijena od: 40 €/ 301,38 kn odrasli, 36 €/ 271,24 kn djeca do 16 godina
– Tower of London: cijena ulaznice od: 40 €/ 301,38 kn odrasli, 20 €/ 150,69 kn djeca do 16 godina, djeca do 5 godina besplatno
Napomena: Za sve navedene atrakcije potrebna je prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana. Navedene cijene ulaznica su iskazane na dan objave programa putovanja i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni u završnoj obavijesti o putovanju koju ćete primiti prije polaska
Nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)
Javni prijevoz:
Predlažemo, uz asistenciju vodiča, kupovinu Oyster Carda – vrijednosne kartice, koja omogućuje neograničene dnevne vožnje u 1. i 2. zoni, a koju ćemo koristiti tijekom boravka u Londonu s obzirom da su razgledi organizirani pješice i javnim prijevozom. Djeca mlađa od 11 godina voze se besplatno u pratnji odrasle osobe koja posjeduje valjanu kartu. Oyster Card potrebno je prisloniti na uređaj za registraciju,  na početku i na kraju vožnje.

 

Napomene i korisne informacije

– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Ujedinjenom Kraljevstvu te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

– Za državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u Ujedinjeno Kraljevstvo. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

– Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

 

KORSINE INFORMACIJE – UJEDINJENO KRALJEVSTVO

Službeno ime: Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske
Državno uređenje: parlamentarna monarhija
Glavni grad: London, 9.126 milijuna stanovnika (2018. god.)
Jezik: engleski (službeni)
Religija: kršćani 59.5%, ateisti 25.7%, muslimani 4.4%, hinduisti 1.3%, sikhi 0.7%, itd.
Vremenska razlika: Greenwich Mean Time (Hrvatska 12:00 = Ujedinjeno Kraljevstvo 11:00)
Novac: GBP (britanska funta); 1 GBP = 100 penny
Broj stanovnika: oko 65 milijuna (2017. god)
Površina: 242.495 km²
Strana vožnje: lijeva
Geografski položaj: Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske država je u zapadnoj Europi, na otoku Velika Britanija i sjeveroistočnom dijelu otoka Irske. Velikoj Britaniji pripadaju otoci Wight, Scilly, Anglesey, Orkney, Hebridi i Shetland; ukupno zauzima 242 513 km². Obuhvaća površinom najveću Englesku, Wales, Škotsku i Sjevernu Irsku. Od europskoga kopna dijeli je Engleski kanal (francuski La Manche) i Doverska vrata.
Klima: Velika Britanija ima umjerenu i izrazito oceansku vlažnu klimu s malim godišnjim kolebanjima temperature. Česta magla (pretežito zimi) i znatna naoblaka karakteristični su za veći dio britanskog teritorija.
Električni napon: 230 V
Dokumenti potrebni za putovanje: Za ulazak Veliku Britaniju za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu.
Zdravstvo: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
Telefoniranje: Pozivni broj zemlje je 00 44. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
Kreditne kartice: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
Napojnice: Nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taxiju, ako ste bili zadovoljni pruženom uslugom.
Sigurnost putovanja: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

PREPORUČUJEMO:
Odjeća: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću za toplije razdoblje, te vjetrovke, pokrivala i topliju odjeću za zimski period. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra, kiše i snijega, bez obzira na period godine u kojem putujete.
Hrana i piće: Britanija ima bogatu autohtonu kulinarsku tradiciju, no njezina kolonijalna povijest duboko je obogatila izvorne kuharske tradicije i apsorbirala kulturne utjecaje njezinih postkolonijalnih područja – osobito onih u Južnoj Azij. Britanska kuhinja ima mnogo regionalnih sorti unutar šire kategorije engleske, škotske i velške kuhinje i jela sjeverne irske kuhinje. Neki od specijaliteta su: fish and chips, eccles cake, black pudding, laverbread, Yorkshire pudding, haggis, itd.
Kupovina: popularni suveniri su sve memorabilije vezane uz Union Jack simbole, suveniri vezani uz kraljevsku obitelj, britanski čaj, lokalne nošnje, nakit, makete atrakcija, magneti, vina, pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok nedjeljom rade skraćeno.
Sef: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske
21 Conway Street
London W1T 6BN
UK
vrhlon@mvep.hr
uk.mvep.hr
Igor Pokaz, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
0044 20 73872022, konzul.: 73871144
0044 20 73870310, konzul.: 73870936
Uredovno vrijeme Veleposlanstva:
• ponedjeljak-petak 9,00-17,00
Telefonski pozivi
Tel.: 00 44 20 7387 1144
Faks: 00 44 20 7387 0310 ili 00 44 20 7387 0936
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0044 7766912458

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

Glavni organizator : Palma Travel. Za ovaj aranžman vrijede sljedeći opći uvjeti 

Kontaktirajte nas

  NOSITELJ REZERVACIJE

  SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)

  PODACI O SMJEŠTAJU

  OSTALE USLUGE

   

  Da,želim primati obavijesti o akcijama i popustima


  Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Više o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.