Klasično krstarenje – KL1 – Otoci Kvarnerskog zaljeva

Print Friendly, PDF & Email

KRSTARENJE JADRANOM
Klasično krstarenje – KL1 – Otoci Kvarnerskog zaljeva (Opatija-Opatija)

Ruta
OPATIJA – KRK – RAB – ZADAR – MOLAT ILI OLIB – (ILOVIK) MALI LOŠINJ – CRES – OPATIJA

Kvarnerski zaljev krije otoke jedinstvene ljepote i raznolikosti. Krenite na put otkrića, potrošite osam nezaboravnih dana krstarenja sjevernim Jadranom od jednog otoka do drugog. Okusite ukusnu kuhinju, uživajte u prekrasnim prizorima, uronite u najčišću morsku vodu i dopustite da vam mir ispuni dušu i izoštri svoja osjetila. Svaki dan ćete imati priliku i dovoljno slobodnog vremena da istražite novi otok, otkrijte antičke crkve, razne povijesne spomenike i osjetite autentični malootočki način života.

PLAN PUTOVANJA

 1. dan: OPATIJA – KRK (ručak)
Polazak u 13h s ručkom na brodu. Kasni dolasci mogu se pridružiti u Krku – istoimeno mjesto najvećeg hrvatskog otoka. Prva stanica za kupanje na putu – osvježite se i uživajte u kristalno čistom moru. Krk ima raznolika sela različitih veličina, zapanjujuće šetnice, dramatične stijene s otočićima i stotinama skrivenih uvala i plaža. Vrvite rivom grada Krka, popijte piće u jednom od brojnih barova ili odaberite restoran za ukusnu večeru. Noćenje u Krku.

2. dan: KRK – RAB (doručak, ručak, degustacija)
Nakon doručka, plovidba prema Rabu, poznatom kao “otok ljubavi”. Po dolasku pridružite se obilasku s vodičem (uključen u Premium Superior & Premium) kako biste vidjeli impozantne kamene zidove i romaničke crkvene tornjeve, crkve, palače, kamene ulica i antička pročelja. Mnoge ulice i trgovi su galerije na otvorenom, jer umjetnici rade vani. Ne propustite kušati poznatu tortu „Rapska torta“ (uključena u Premium Superior & Premium). Ako vrijeme dopušta, prošećite do brda Kamenjak i promatrajte veličanstven zalazak sunca. Noćenje u Rabu.

3. dan: RAB – ZADAR (doručak, ručak)
Jutarnja plovidba iz Raba prema Zadru, obilazeći otok Pag sa njegovim neobičnim krajolikom nalik na mjesec. Zaustavljanje za kupanje na malenom otoku Maun. Po dolasku u Zadar pridružite se izbornom obilaskuk s vodičem (uključen u Premium Superior & Premium). Jednom metropola Dalmacije, danas je Zadar središte regije. Bogata kulturna baština je vidljiva na svakom koraku: rimski forum iz 1. st. po Kr, crkva sv. Donata iz 9. stoljeća poslije Krista – najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada, impozantne i moćne gradske zidine, brojne palače i vile bivših plemićkih obitelji. Sjajni restorani nižu se dijelom rive i centragrada. Poznate, suvremene kreacije su zadarske Morske orgulje, jedinstvene u svijetu (poslušajte zvuk) i svjetlosna instalacija “Pozdrav suncu”. Noćenje u Zadru.

4. dan: ZADAR – MOLAT ili OLIB (doručak, ručak, Kapetanova večera)
Rani polazak prema otoku Molatu ili Olibu (ovisno o raspoloživom lučkom prostoru) u sjevernom dijelu zadarskog arhipelaga. Mislite na čisti mir i spokoj. Večeras uživajte u kapetanovoj večeri na brodu (uključeno u Premium Superior & Premium). Noćenje u luci.

5. dan: MOLAT/ OLIB – ILOVIK – MALI LOŠINJ (dorčak, ručak)
Nakon doručka i jutarnjeg kupanja, plovidba prema Iloviku. Možda ima svega nekoliko stotina stanovnika, ali Ilovik ima lijepe uvale i kristalno čisto more. Kratko zaustavljanje prije polaska prema Lošinju, poznatom kao „otok sunca“ i po obilju borova, poljskog cvijeća i začinskog bilja. Lošinj je jedan od najpopularnijih otoci na sjevernom Jadranu zbog svojih skrivenih uvala i mediteranskog ugođaja. Po dolasku – prošećite lijepom rivom, posjetite muzej Apoksiomena ili prošećite do Lošinjskog aromatičnog vrta prepunog autohtonog bilja i biljaka. Gradić Veli Lošinj je lako dostupan ako želite istraživati pješice. Noćenje u Malom Lošinju.

6. dan: MALI LOŠINJ – CRES (doručak, ručak)
Nakon doručka i jutarnjeg kupanja polazak prema Cresu. Ovaj netaknuti otok dugog i uskog oblika obiluje maslinicima, vinogradima, šumama hrasta, bukve i prekrasnim kamenim zidinama. Cres i Mali Lošinj su nekada bili povezani kao jedan otok, prije nego što su Rimljani iskopali uski kanal da ih razdvoje. Provedite noć u luci Cres, tipičnom srednjovjekovnom gradu.

7. dan: CRES – OPATIJA (doručak, ručak)
Nakon doručka polazak prema Opatiji. Poznata Opatijska rivijera najbolje se vidi s mora. Po dolasku u poslijepodnevnim satima pridružite se pješačkom obilasku Opatije (uključeno u Premium Superior). Prošećite najdužim lungomareom (obalnim šetalištem) u Hrvatskoj ili se zaustavite u Voloskom, tradicionalnom ribarskom mjestu s nekim od najboljih ribljih restorana u zemlji. Posljednje noći na brodu organizirajte oproštajnu zabavu pod zvijezdama. Ovo bi bilo odlično vrijeme za razmjenu podataka za kontakt s novim prijateljima i planiranje povratka. Mnogi se ljudi vraćaju, opet i opet.

8. dan: OPATIJA (doručak)
Okupite se na posljednjem doručku, nakon čega slijedi pozdrav sa svim novim prijateljima i posadom prije nego što vas isprate u opatijskoj luci.

SUBOTA prijava od 11.00h u opatijskoj luci; Polazak u 13.00h
CIJENA PO OSOBI U EUR U DBL/TWN KABINAMA 7 NOĆI / 8 DANA

 

AKCIJA 20%
Tip kabine Polazak Akcijska cijena
Premium Superior MV Olmissum 11.5. 800 €
Premium 11.5. 680 €
Traditional Ensuite 11.5. 480 €

 

Polasci subotom/2024 11.5., 18.5., 5.10. 1.6., 8.6., 28.9. 15.6., 6.7., 13.7., 20.7., 27.7.,
10.8., 17.8., 24.8., 31.8., 7.9.
PREMIUM SUPERIOR – Gornja/glavna paluba 1150 € 1400 € 1500 €
PREMIUM SUPERIOR – Donja paluba 1000 € 1150 € 1250 €
PREMIUM – Gornja/glavna paluba 1000 € 1150 € 1250 €
PREMIUM – Donja paluba 850 € 1050 € 1100 €
TRADITIONAL ENSUITE – Gornja/glavna paluba 700 € 850 € 900 €
TRADITIONAL ENSUITE Donja paluba 600 € 750 € 850 €

 

Obavezna doplata:

 • BORAVIŠNE I LUČKE PRISTOJBE plaćaju se na licu mjesta: € 60. – po osobi tjedno.

Popusti i doplate:

 • TROKREVETNA ZAJEDNIČKA KABINA – Odrasli na 3. ležaju u trokrevetnoj kabini – 30% popusta
 • POPUSTI ZA DJECU – Djeca do 10 godina – 50% popusta
 • SINGLE USE korištenje kabine – 50% nadoplate na cijenu dvokrevetnih kabina

Izborne doplate – cijene podložne promjenama u 2024.:

 • najam dječje stolice ili dječjeg krevetića 50 € tjedno
 • parking moguć već od 12 € po danu
 • transferi iz zračne luke dostupni na zahtjev iz zračne luke Zagreb, Rijeka, Pula, Ljubljana ili Trst


PREMIUM SUPERIOR PLOVILA

Moderna, nedavno izgrađena mini deluxe plovila, duljine 35 do 41 m, s prostranom palubom za sunčanje, klimatiziranim salonom, ugodnim dnevnim boravkom. Kabine veličine od 8 do 14m2 s bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Uključene usluge: buffet doručak, ručkovi u tri slijeda, kapetanova večera, voditelj putovanja na engleskom jeziku na brodu, vođeni obilasci Raba, Zadra i Opatije na engleskom jeziku, degustacija rapske torte, dnevna usluga u kabini, svježi set ručnika i posteljine sredinom tjedna, prtljaga rukovanje, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava s keksima, besplatna voda iz fontane, besplatan WIFI.

PREMIUM PLOVILA

Plovila s čeličnim trupom tradicionalnog, ali modernog izgleda nude smještaj u klimatiziranim, prostranim kabinama s vlastitom kupaonicom, bračnim ili dva odvojena kreveta, sušilom za kosu i sefom. Premium plovila su duljine od 29 do 35 m s kabinama od 8 do 14 m2. Uključene usluge: buffet doručak, ručkovi u tri slijeda, kapetanova večera, voditelj putovanja na engleskom jeziku na brodu, vođeni obilasci Raba i Zadra na engleskom jeziku, degustacija rapske torte, dnevna usluga u kabini, svježi set ručnika i posteljine sredinom tjedna, rukovanje prtljagom, degustacija maslinovog ulja i vina na brodu, popodnevni čaj i kava s keksima, besplatna voda iz fontane, besplatan WIFI.

 

TRADICIONALNA PLOVILA

Drvena plovila s klimatiziranim kabinama s privatnim tušem/WC-om, uglavnom krevetima na kat, klimatiziranim salonom. Uključene usluge: kontinentalni doručak, ručkovi od tri slijeda, voditelj putovanja na engleskom jeziku na brodu, besplatna voda iz fontane, besplatan WIFI.

OPCIONALNE DOPLATE ZA TRADICIONALNE PLOVILA (već uključeno u druge kategorije):

 • doplata za engleski doručak – 40 € tjedno – uklj. 2 jaja, slanina, rajčica i šampinjoni, ili voće i jogurt, ili slično (običan kontinentalni doručak uključen u cijenu krstarenja uključuje: kavu,

čaj, mlijeko, sok, žitarice, kruh, razni namazi – maslac, med, džem, meki sir; dnevni dodaci kao što su šunka i sir ili kuhana jaja, hrenovke, salama itd.). Toplo-hladni buffet doručak uključen na brodovima Premium Superior i Premium kategorije.

 • Kapetanska večera – 30 € izbor ribljeg ili mesnog menija – poslužen brodski specijalitet (uključeno u cijenu na Premium Superior i Premium plovilima)
 • dodatni ručnici – Gostima će biti osigurana dva ručnika za osobnu upotrebu tjedno. Dodatni ručnici se mogu iznajmiti za 3 €, a ručnici za plažu 5 € tjedno po ručniku.
 • svakodnevno čišćenje kabine – 50 € po kabini tjedno – uključeno u cijenu za plovila Premium i Premium Superior – dnevno servisiranje kabine, svježa posteljina i ručnici sredinom tjedna; nije dostupno na Tradicionalnim plovilima, ali se može naručiti unaprijed
 • Važne informacije:

Kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Svi polasci krstarenja Katarina Line su zajamčeni; međutim, Katarina Line zadržava pravo otkazati polazak ako je rezervirano manje od 20 sudionika te promijeniti plovilo ako se ukaže potreba. Katarina Line zadržava pravo promjene broda u slučaju najma. Obavijest će biti poslana najmanje 45 dana prije polaska.

Putnici su dužni pridržavati se brodskih pravila (nalaze se u pisanom obliku na brodu), posebno u pogledu unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja, Katarina Line/kapetan zadržava pravo zatražiti iskrcaj putnika.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI: Zbog specifičnih uvjeta vezanja i zahtjeva u nekim hrvatskim lukama, plovila Katarina Line vezana su bočno bočno, zbog čega putnik mora prijeći s jednog plovila na drugo s razmacima između njih kako bi došao do obale. U takvim slučajevima klijenti moraju biti posebno oprezni pri prelasku i to na vlastitu odgovornost. Pomoć posade bit će pružena onima kojima je potrebna i koja to zahtijeva. Krstarenje se ne preporučuje osobama u invalidskim kolicima ili osobama s ograničenom pokretljivošću.

Katarina Line i kapetan plovila zadržavaju pravo izmjene i izmjene rute zbog vremenskih uvjeta kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može biti drugačiji od objavljenog u slučaju da su luke prenatrpane i prometne, a s namjerom da se korisniku pruži bolje iskustvo u cjelini.
Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja Odgovorni organizator / kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod. Svi brodovi Katarine Line uključuju neograničenu vodu, besplatan WiFi, prijem dobrodošlice i koktel. Većina brodova ima prosječno 18 do 19 kabina, isključujući tradicionalne brodove sa 10 do 15 kabina. Većina brodova ima ograničenu mogućnost trećeg kreveta. Vrijedi samo zagarantirane polaske.

 

UVJETI PLAĆANJA:

Nepovratni depozit se plaća prilikom rezervacije. Preostali iznos mora se platiti najkasnije mjesec dana prije datuma polaska za pojedinačne rezervacije (do 4 kabine) i najkasnije 12 tjedana prije datuma polaska za male grupe (5 i više kabina).

 • 300 EUR po osobi za luksuzna krstarenja
 • 250 EUR po osobi za klasična krstarenja
 • 50 EUR po osobi za kopnene pakete prije i poslije krstarenja
 • 150 EUR po osobi za kopnene izlete s jamstvom odlaska od 7+ noćenja

UVJETI OTKAZA

Individualne rezervacije (do 4 kabine)

Od dana potvrde do 85 dana prije polaska – nepovratni DEPOZIT:

 • 84 – 56 dana – depozit +25% preostalog stanja
 • 55 – 49 dana – depozit +50% preostalog stanja
 • 48 – 42 dana – depozit +75% preostalog stanja
 • 41 – 0 dana 100% naknade

Male grupne rezervacije (5 i više kabina)

Od dana potvrde do 30 dana prije dolaska – nepovratni DEPOZIT:
29 – 22 dana – depozit + 25% ostatka

21 – 15 dana – depozit + 50% ostatka

14 – 0 dana – 100% naknada

Naknada za promjenu imena – 20 EUR po osobi / Naknada za promjenu datuma – 20 EUR po osobi – vrijedi samo ako se promjena izvrši do 30 dana prije rezerviranog polaska, u suprotnom će se primjenjivati uobičajeni uvjeti otkazivanja.

Svim putnicima preporučamo UPLATU OSIGURANJA OD OTKAZA te druga osiguranja!

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Katarina Line

Za ovaj aranžman vrijede sljedeći opći uvjeti putovanja Katarila Line.

Kontaktirajte nas

Klasično krstarenje – KL1 – Otoci Kvarnerskog zaljeva

Obrazac Krstarenje
NOSITELJ REZERVACIJE
DATUMI USLUGE


SVI KORISNICI USLUGE (odrasli, djeca)
OSTALO


PRIJAVA NA OBAVIJESTI

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke o korisnicima. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje usluga. Našim partnerima (npr.hotelijerima, prijevoznicima, avio kompanijama) dajemo samo nužne podatke potrebne za realizaciju njihovih usluga. Podatke prikupljene na ovaj način nikada ne koristimo u promotivne svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Sigurnost i zaštita osobnih podataka | Opći uvjeti za turističke aranžmane / Predugovorne informacije

Sva ponuda krstarenja

Klasično krstarenje - KL2 - Krstarenje Dalmatinskim otocima i obalom (Split-Split)
Klasično krstarenje - KL2 - Krstarenje Dalmatinskim otocima i obalom
SPLIT – MAKARSKA – MLJET – DUBROVNIK – ŠIPAN/TRSTENIK – KORČULA – HVAR – (BOL) SPLIT
polasci subotom:
AKCIJE - 20.4. & 27.4. (PREMIUM SUPERIOR KABINA) - 7 noćenja po osobi od 800 €
AKCIJE - 20.4. & 27.4. (PREMIUM KABINA) - 7 noćenja po osobi od 680 €
AKCIJE - 18.5.-25.5. (TRADITIONAL ENSUITE KABINA) - 7 noćenja po osobi od 480 €
13.4., 20.4., 27.4., 4.5., 11.5., 18.5., 25.5., 5.10., 12.10., 19.10. - 7 noćenja po osobi od 600 €
1.6., 8.6., 21.9., 28.9. - 7 noćenja po osobi od 750 €
15.6., 22.6., 29.6., 6.7., 13.7., 20.7., 27.7., 3.8., 10.8., 17.8., 24.8., 31.8., 7.9., 14.9. - 7 noćenja po osobi od 850 €
Klasično krstarenje - KL1 - Otoci Kvarnerskog zaljeva
Klasično krstarenje – KL1 – Otoci Kvarnerskog zaljeva
OPATIJA – KRK – RAB – ZADAR – MOLAT ILI OLIB – (ILOVIK) MALI LOŠINJ – CRES – OPATIJA
polasci subotom:
11.5. (AKCIJA) - 7 noćenja po osobi od 480 €
18.5., 5.10. - 7 noćenja po osobi od 600 €
1.6., 8.6., 28.9. - 7 noćenja po osobi od 750 €
15.6., 6.7., 13.7., 20.7., 27.7., 10.8., 17.8., 24.8., 31.8., 7.9. - 7 noćenja po osobi od 850 €